Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cariel

Pierwszy sex po porodzie?

Polecane posty

Gość Cariel

Jestem dokładnie 3 tygodnie po porodzie, bardzo chciałabym kochac sie z mężem, wiem, że jeszcze troche musze poczekać do końca połogu, ale jak pomyśle, że kiedyś nadejdzie ten dzien w którym bedziemy sie kochac po raz pierwszy to bardzo go oczekuje a jednocześnie boje sie jak cholera... Miałam nacinane krocze i podczas zdejmowania szwów bolało mnie nie do zniesienia, i ciagle mam wrażenie jakby ta rana miała peknąć mimo że juz sie zagoiła. Strasznie boje sie bólu, który wcale nie koniecznie musi wystąpić. Jak myślicie? Czekać dłużej, nawet po wizycie kontrolnej u ginekologa? Boje sie, że nie będzie jak przed porodem i ze będzie bardzo boleć :( a jednocześnie brakuje mi takiej bliskości męża

Gość gość
Bliskość męża normalna partnerka ma gdy mąż jest podczas każdego badania ginekologicznego cipki i porodzie. Do tego partner ma większe prawo do naszej intymności niż ginekolog! ! A często trafiają się zboczeni ginekolodzy są nieprzewidywalni jak ten co opisuje pacjentka! ! ...... Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek.. a ile pacjentek zacofanych wstydzi się przyznać? ???

Gość MamaAlicji1707
Do pani która dodała pierwsza odpowiedz... Co ma pani wypowiedz do tego tematu?! Autorka nie pisała nic o swoim porodzie ani o ginekologu który rozporek rozpina... Pani wypowiedz jest zupełnie nie na temat, ale jak widac niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Autorki, radziłbym poczekać do wizyty kontrolnej, wtedy sie okaże czy wszystko sie zagoiło, u mnie było tak ze 6 tygodni nie starczyło na "powrót do formy" ciagle bolała mnie rana, bo tez byłam nacinana. Czekaliśmy z mężem 10 tygodni, ale to nie znaczy, ze u Ciebie tak będzie, każdy wraca do siebie inaczej! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrego samopoczucia :)

Gość gość marza
Autorko pewnie pierwszy raz i moze nawet drugi nie bedzie za fajny, ale z czasem wszystko wroci do normy. Nie musisz sie spieszyc z seksem, niektore pary zaczynaja wspolzyc nawet 12 tygodni po porodzie. Ja tez sie balam pierwszego razu po porodzie tylko ze mialam Cc i pierwszy raz byl po 8 tygodniach.