Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość debilka

Liceum

Polecane posty

Gość debilka

Witam Moje pytania chciałabym skierowanej osób, które są lub były w podobnej sytuacji. Właściwie są to w sumie dwa pytania. Pierwsze. Za miesiąc idę do liceum. Wybrałam profil mat-geo mimo że matematyka i geografia nie są dla mnie specjalnie interesujące. Geografia może jeszcze być ale matematyka raczej nie. Mimo to z tych przedmiotów w gimnazjum zawsze miałam 4 i nie miałam kłopotów. Jednak nie wiąże przyszłości z tymi rozszerzeniem. Wolałabym pójść w stronę czegoś humanistycznego albo nawet artystycznego. Szczególnie reżyseria. Więc moje pytanie brzmi: czy te rozszerzenia które wybrałam będą decydujące i studiach czy to ze jestem na profilu mat-geo nie skreśla mnie z podjęcia studiów humanistycznych? Drugie. Też dotyczy liceum. Do liceum do którego ja idę nie trafiły moje dwie dobre koleżanki z gimnazjum ale za to do mojej klasy trafiła dziewczyna z która na początku gimnazjum się nie lubilysmy. Nabijala się ona ze mnie i była strasznie złośliwa. Później się to u spokoilo ale to dlatego ze jej "kolezaneczka" wyjechała. Teraz boję się ze kłopot może wrócić bo ona idzie do mnie do klasy jeszcze ze swoim chłopakiem i jego kolegami. Pytanie jest takie. Czy mam do czym przejmować. Bardzo boję się liceum. Jestem ogólnie bardzo nieśmiała i boję się ze nie znajdę Przyjaciół. Czy jest jakiś sposób żeby się ośmielił?

Gość gość
O przyjeciu na studia decyduje glownie wynik z matury. Zdawaj z tego co chcesz studiowac i bedzie ok. A co do 'kolezanki'... nie przejmuj sie pierdolami. Skup sie raczej na zdefiniowaniu siebie niz tym kto sie kreci obok. Napewno znajdziesz kogos z kim sie zakolegujesz ;)

Gość gość
I zmien pseudonim! Nie nazywaj sie tak tylko dlatego ze sie boisz. To normalne i uwierz mi, mija :) co prawda mi przeszlo dopiero na studiach (chorobliwa niesmialosc i strach przed wszystkim co nowe), ale mam nadzieje ze Tobie uda sie wczesniej zwalczyc to co Cie hamuje... pozdrawiam i zycze powodzenia!

Gość przerost tresci nad forma
profil nie ma znaczenie, najwazniejsze sa oceny :D swoja droga co za dziwaczny twor matematyczno-geograficzny :D geografia z reguly sie przydaje tak na studiach(zdecydowana wiekszosc kierunkow poza geografia) jak slepemu narty. co do drugiego to sie nie znam nikt mnie nigdy nie tępił nie wiem jak to jest ale sadze ze dalej bedzie jak jej pozwolisz.

Gość autorka pytania
Bardzo dziękuję za takie miłe odpowiedzi naprawdę czuję się dzięki temu lepiej. Gość -naprawdę podniosła mnie na duchu. Dziękuję :)