Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tej sukni ślubnej?

Polecane posty

Gość gość
a mozna na cywilny isc w bialej sukni?Sama sukienka ladna, prosta, bez udziwnien

Gość gość
A czemu nie można? Jakiś zakaz jest?

Gość gość
Dla mnie to śmieszne. Suknia ślubna, panna młoda odstrzelona, fryzjer, makijaż itp. a to tylko 15 minut przed urzędnikiem... :o .

Gość gość
A dla mnie trochę hipokryzja, bierze się ślub cywilny a przenosi zwyczaje z kościoła :O

Gość gość
No i co z tego, że 15 minut przed urzędnikiem? Ja po cywilnym miałam normalne małe wesele na 60 osób, ślub odbył się w plenerze, miałam wór pokutny ubrać? Autorko, sukienka bardzo skromna, ale ładna. Jeżeli takie lubisz to nie ma co się zastanawiać.

Gość gość
Hipokryzja to brać ślub kościelny jak się nie chodzi do kościoła. A suknia jak sama nazwa wskazuje jest ŚLUBNA, a nie ŚLUBNOKOŚCIELNA.

Gość gość
Autorko, przede wszystkim tobie ma się podobać.

Gość gość
Pomiędzy worem pokutnym a suknia ślubna myślę, że coś innego tez istnieje chyba, że ty inaczej myślisz...?

Gość gość
Szczerze? Lubię skromne sukienki, bo najczęściej są bardzo eleganckie, ta niestety taka nie jest za to jest kompletnie nijaka.

Gość gość
Nie rozumiem .. Ja cywilny tez zamierzam brać w białej sukience tylko krótszej i wkurza mnie gadanie ze biała kiecka to tylko w kościele .

Gość gość
Bierzcie sobie śluby w jakich chcecie ale tego, że ludzie się z was śmieją ukradkiem (nawet i goście)nie zmienicie. Urząd nie jest miejscem na takie szopki. Takie coś to się do kościoła zakłada.

Gość gość
To, że ty się śmiejesz z ludzi nie znaczy, że wszyscy są takimi burakami...

Gość gość
jeszcze welon sobie załóż do ślubu cywilnego.

Gość gość
Sukienka bardzo ladna :D w slubie cywilnym wygodne jest to ze mozesz zrobic sobie piekne wesele czy przyjecie do tego ale rowniez mozna isc po prostu w sukience wziac slub i wrocic do domu. W Kosciele ta druga sytuacja juz chyba nie wypada lub nie pasuje bo ludzie tego w taki sposob nie praktykuja:) Ja rowniez bylam na slubie cywilnym po ktorym bylo piekne wesele;) bylo super:D bylam rowniez na takim slubie cywilnym gdzie byl tylko szampan po ceremoni. A ja slub cywilny mialam taki ze zrobilismy przyjecie. Sa sytuacje gdzie slub Koscielny nie jest juz mozliwy i tak sie dzieje lub ludzie po prostu tak chca.

Gość gość
Dla mnie trochę jak alba ale wazne zeby tobie sie podobala.

Gość gość
Nikt was nie prosi o ocenę ślubu, tylko o ocenę sukienki. Jak nie macie nic do powiedzenia na temat kiecki, to sobie darujcie bo nikogo nie obchodzi wasze zdanie na inny temat. Sukienka super, sama szukam podobnej :)

Gość gość
A ja miałam beze i welon na ślubie cywilnym i może was teraz zalać zółć, kwoki. Mi się sukienka nie podoba, jest zbyt skromna jak do ślubu moim zdaniem.

Gość gość
Nikt nikomu nie broni brania ślubu cywilnego i urządzania przyjęcia po, ale lepiej wygląda cała ceremonia, kiedy jest się konsekwentnym w swoim wyborze i jest to czysto cywilna uroczystość.

Gość gość
Nie zgadzam się z przedmówczyniami, że jak ślub cywilny, to sukni białej założyć nie można, ale ta wygląda jak dla dziewczynki komunijnej.

Gość gość
Wy chyba nie wiecie jakie ludzi teraz śluby cywilne biorą... W ogrodach pałacyków, z własnymi przysięgami... Ale dla was jak cywilny to w garsonce, w obskurnym postkomunistycznym urzędzie... Wyjedźcie czasem z waszej wiochy.

Gość gość
9.50 i krzyż na szyi mimo ze jesteś nie wierząca :P

Gość gość
A od kiedy suknia ślubna jest symbolem religijnym? Chyba mnie coś ominęło.

Gość gość
Nie podoba mi się. Rzeczywiście jak do komunii. Nie mam nic do skromnych sukienek, ale ta jest zupełnie niekobieca.

Gość gość
mi się nie podoba ta sukienka, ale do cywilnego może być, bo nie jest to typowa suknia slubna. osobiście tez mi się nie podoba jak dziewczyna idzie w białej sukni do ślubu cywilnego. i nie nie smiałabym się z kogoś kto ubiera biała suknie do cywilnego, ani mnie żółc nie zalewa jak tu ktoras napisała, bo mi to lotto, ale patrzyłabym raczej z politowanem...dla mnie to takie trochę żałosne...

Gość gość
Macie głupi tok myślenia. Ślubna suknia to jak sama nazwa wskazuje suknia na ślub. Obojętnie czy kościelny czy cywilny. Wiele kobiet marzy o białej sukience na ślub, trudno, aby leciały w tym celu do kościoła, skoro są niewierzące. Trudno o większy przykład obłudy i brawa dla tych, które tego nie robią. Inna sprawa to ślub z osoba po rozwodzie, kiedy ślub kościelny jest niemożliwy. Mnie sie sukienka też nie podoba, zgadzam się z powyższym określeniem, że jest nijaka.

Gość gość
suknie ślubna symbolizuje dziewictwo, czystość kobiety, a ile jest tu dziewic które z czystym sumieniem mogą założyć białą suknię ślubną? wychodzi na to ,ze 90% kobiet jest obłudnych. mam 30 la, za mąż wyszłam majac 24 i z czystym sumieniem mogłam założyć białą suknie ślubna i welon, bo byłam dziewicą!!!

Gość gość
ano wlasnie 10:28, ze to niby tradycja koscielna to pamietaja, ale co oznacza to juz nie :D Tak to jest w polsce dulszczyznianej. Nie zapominajcie skarby, ze wiekszosc, jesli nie wszystkie 'tradycje koscielne' zapozyczone sa z poganstwa.

Gość gość
Dla ograniczonych kafeterianek SLUB=KOŚCIÓŁ i biała suknia. Nie istnieja ludzie ktorzy nie wierzą ale chcą miec normalny slub i wesela. Nieee wesele rowniez zarezerwowane jedynie dla tych co w kościele.... Suknia prosta i skromna-o ile góra ujdzie to dol mi sie nie podoba. Wolałabym cos hmm bardziej rozkloszowanego ale nie beze. Jesli jednak Tobie sie autorko podoba to jak najbardziej pasuje na slub ;)

Gość gość
No nie robić wesele z pompą a sam ślub to 15minut przed urzędnikiem, przecież to śmieszne.