Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś ma szafki z Ikei w kuchni? Co z pralką??

Polecane posty

Gość gość

Szafki z Ikei mają 80cm, większość bardziej pojemnych pralek (7kg+) mają 84cm i więcej :o Pralka z Ikei do zabudowy ma 82cm (czyli kombinuję, że ma pewnie zdejmowany blat i to są te 2cm które pozwalają jej się zmieścić pod blatem). Macie może takie szafki z Ikei? Jak dopasowaliście do nich pralkę? Pralka w łazience nie wchodzi u mnie niestety w rachubę, nie ma tam miejsca.

Gość gość
Ja prdl pralka w kuchni:O PRL...

Gość gość
Może zastąp starą pralkę pralką z Ikei i problem zniknie, a starą sprzedaj na Allegro albo Tablicy. Ewentualnie jeśli niezależny ci na ciągłości zabudowy, to po prostu dostaw pralkę gdzieś pod koniec zabudowy i trudno. Raczej wysokości jej nie odejmiesz, bo jej przecież nie spiłujesz, poza tym pralka pod zabudowę ma płaski front, bo inaczej by się drzwi nie domykały, a typowe wolnostojące są wypukłe. Ewentualnie możesz starą pralkę przykryć wspólnym blatem, jeśli wyregulujesz te czarne teleskopowe nóżki szafek z Ikei do wysokości twojej pralki, tak żeby wysokość szafek była w jednej linii z wysokością pralki. Rozwiązanie to nie sprawi jednak, że stara pralka się wtopi w ciąg, bo front będzie nadal widoczny i będzie wystawał, bo jest wypukły. Chyba, że odsunęłabyś zabudowę od ściany, blat zamówiła gdzieś indziej szerszy, tak by pralka była nieco we wnęce, przed jej frontem zainstalowała pod blatem reling i na nim zasłonkę taką z metalowymi oczkami przez które przechodzi reling.

Gość gość
Do 11:38: Ja prdl pralka w łazience:o PRL... Normalni ludzie mają pralnię niemoto. Może najpierw żyj na poziomie, a potem krytykuj innych. Ciebie pewnie nawet nie stać na kuchnię z Ikei krytykantko od siedmiu...