Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vblogirl

Tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość vblogirl

Witam :) Dopiero zaczęłam przygodę z tabletkami antykoncepcyjnymi, mianowicie z Novynette. Jestem dopiero w trakcie 1 opakowania, ale już zauważyłam drobne zmiany w moim organizmie. Tak jak było napisane, pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszy dzień okresu (zazwyczaj okres mam do 5 dni) a teraz robi się już 9 dzień. To normalne? Słyszałam że występuje coś takiego jak plamienia ale w taki sposób i w tak krótkim czasie? Widzę że to krwawienie nie jest takie samo jak normalna miesiączka ale dziwi mnie że nie było ani jednej przerwy w krwawieniu, a przyznam że to jest dość komfortowa sytuacja. Co o tym myślicie?

Gość gość
nie wiem, nigdy nie bralam tego syfu i nie niszcze sobie zdrowia dla pieciu minut przyjemnosci

Gość vblogirl
Zależy jakie kto ma priorytety :)

Gość gość
Czytaj ulotkę i konsultuj z matką,a nie tylko myśl o ruchoaniu.

Gość gość
Mi też tabletki nie służyły. Mają wiele skutków ubocznych, więc je odradzam. Jest wiele metod niehormonalnych, które są równie skuteczne, a nie mają negatywnego skutku na organizm.

Gość gość
no nie wiem, czy prezerwatywy są takie skuteczne. Bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Gość gość
Plamienia mogą pojawiać się nawet do 3 opakowania. Organizm musi przyzwyczaić się go hormonów. Ja przez pierwszy miesiąc plamilam 3 tygodnie

Gość gość
gość 2016.09.06 no nie wiem, czy prezerwatywy są takie skuteczne. Bo nic innego mi nie przychodzi do głowy. a kapturek naszyjkowy? ja mam femcap. jest skuteczny, podczas stosunku nie wyczuwalny. Moim zdaniem jest bardziej komfortowy od prezerwatyw a nie ma skutków ubocznych.