Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźniona tabletka

Polecane posty

Gość gość

Od 6 lat biorę tabletki Yasmin. W poniedziałek około 23 wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania po 7dniowej przerwie. Niestety we wtorek zapomniałam wziąć tabletki i zażyłam ją dopiero w środę około 11:45. Od tego czasu resztę tabletek przyjmuję regularnie. Dziś miał miejsce niezabezpieczony stosunek, czy istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
Tyle lat stosujesz tabletki i nie wiesz tego? Ulotkę poczytaj! "Pominięcie dawki leku Yasmin Jeżeli minęło mniej niż 12 godzin od pominięcia tabletki, skuteczność antykoncepcyjna leku Yasmin jest zachowana. Należy przyjąć tę tabletkę tak szybko, jak to możliwe i zażyć następną o zwykłej porze. Jeżeli minęło więcej niż 12 godzin od chwili pominięcia tabletki lub pominięto więcej tabletek, skuteczność antykoncepcyjna leku Yasmin może być zmniejszona. Dlatego pacjentka musi zastosować dodatkowe metody antykoncepcyjne. Im więcej kolejnych tabletek pominięto, tym większe jest ryzyko słabszego działania antykoncepcyjnego. Pominięta 1 tabletka w 1. tygodniu przyjmowania leku z aktualnego opakowania Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe (nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne)." http://bazalekow.info/yasmin-5909991101121

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji a tym bardziej jak nie przestrzegasz reżimu.