Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaniJanina

Pytanie do osob MAJACYCH W DOMU ZMYWARKE

Polecane posty

Gość PaniJanina

Dopiero od kilku tygodniu uzywam zmywarki. Mieszkanie wynajete, zmywarka na oko ma z 10 lat. Nastawiajac program na szybkie mycie naczyn 30stopni zauwazylam, ze zawsze po skonczonym myciu naczynia sa jakby niesplukane.... Sa sliskie jakby oblepione w resztakach z kasulki... Moje pytanie brzmi: Czy to tak ma byc? Jak jest u Was?Czy oznacza to, ze zmywarka jest zepsuta skoro niedokladnie spukuje naczynia?

Gość PaniJanina
Zauwazylam tez kilkukrotnie jedzac, ze sztucce maja dziwny smak. Jakbym czula wlasnie jakis plyn do naczyn.... Prosze o rade, bo nie wiem co mam robic. Czy zmywarka tak ma gdy uzywa sie krotkiego programu?

Gość PaniJanina
nikt z Was nie ma w domu zmnywarki? nikt nie pomoze?:(

Gość gość
Nie używam krótkich programów, ani tych oszczędnych, tylko 70 stopni. Zmywa pięknie, wszystko, bez najmniejszego posmaku kapsułek.

Gość gość
Na pewno tak być nie powinno. Zmień program, może to pomoże.

Gość gość
30 stopni to nawet nie zmyje tluszczu. Musisz zaczac zmywac w wyzszej temp.np.60st.

Gość PaniJanina
dziekuje za odpowiedzi. Bede uzwywac wyzszej temp i wtedy zobacze co sie dzieje.

Gość PaniJanina
jeszcze tylko mnie ciekawi czy zmywarka poradzi sobie z usunieciem resztek kału z naczyń i sztućców... bo czasem urządzam w domu scat-party i nie chcialabym aby sie wydalo...

Gość gość
Kup dobrej jakosci kapsulki, plus sol do zmywarki, no i niestety w niskiej temperaturze nie "pierz" naczyn bo to nic nie da.