Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tłusta cera

Polecane posty

Gość gość

Co polecacie na nią? Jak pielęgnować? Jakie produkty? U mnie jest coraz gorzej,rano moja twarz wygląda jakby ktoś wylał na nią olej.

Gość gość
pij dużo wody (1,5l na dzień) i myj twarz żelami do tłustej cery, które dodatkowo matują 2 razy dziennie.

Gość gość
Przede wszystkim nie wysuszaj za bardzo, bo skóra będzie się przed tym broniła i jeszcze więcej sebum produkowała, daruj sobie wszystkie kosmetyki z alkoholem, unikaj też wszystkich kosmetyków, które w składzie mają parafinę (mineral oil), bo to pochodna ropy naftowej, która nie dopuszcza powietrza i skóra dusi się pod takim kosmetykiem. Nawilżaj ją, bo tłusta skóra potrafi być przesuszona wbrew pozorom i ciesz się, bo za parę lat będziesz mieć mniej zmarszczek niż rówieśnicy (choć rozumiem, że teraz cię to nie pociesza).

Gość gość
Dziękuję, a są jakieś konkretne produkty które polecacie?

Tu można się dowiedzieć więcej na temat pielęgnacji tłustej cery http://www.laroche-posay.pl/strona-g%c5%82%c3%b3wna/specjalistyczna-piel%c4%99gnacja/Sk%c3%b3ra-t%c5%82usta-i-tr%c4%85dzikowa-t1411.aspx?TopicId=1411 bardzo ważne jest jej oczyszczanie. Na pewno warto też poradzić się dermatologa.

Maseczki oczyszczajace i kremy matujace to dla mnie podstawa. Uzywam produktow z dobrym skladem, zeby dodatkowo nic nie podraznialo. bardzo fajne sa kosmetyki z carbo detox bielendy, na bazie aktywnego wegla ktory mozna by powiedziec, ze jak magnes przyciaga zanieczyszczenia. Cera jest dobrze oczyszczona, dzieki czemu tez wyglada na zdrowsza. Krem matujacy tez jest chyba w tej serii :)