Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corobicmam

Liczy się hajs?!

Polecane posty

Gość Corobicmam

Witam was. Od wielu dni żyje bijąc sie z myślami... otóż 8 mies temu urodziłam dziecko. Będąc w ciązy wszystko układało się super jesli chodzi o pieniądze bo oprócz swoich zarobionych (~900zl -studiuje dziennie i pracuje) finansowo wspierali mnie rodzice. Dałam radę się utrzymać. Dodatkowo mój partner też zarabia - nie za dużo ale jednak coś z wypłaty ma. Teraz kiedy urodził się dzidziś rodzice 'odwrocili sie' ode mnie tzn stwierdzili że założyłam rodzinę i teraz obowiankiet partnera jest mnie utrzymac... problem w tym że mój partner ma w nosie że na życie już niebawem nam nie starczy (mojej wypłaty już nie ma- przed ciąża umowa zlecenia; Becikowe 12 mies po 1000zł też się za 4 miesiące konczy), nie chce iść do dodatkowej pracy, nie czuję się w obowiązku utrzymać nasza rodzine. Przed wakacjami wspomniałam że chciałabym pojechać gdzieś za granicę i odpocząć, stwierdzil że nie mamy pieniedzy (żyjemy że wszystkim na styk), dla sprawdzenia jego reakcji powiedziałam że pójdę do pracy (przypominam że wychowuje dziecko i dziennie studiuje) a ten że spokojna mina że to dobry pomysł... ręce mi opadły! Mówi się że nie pieniądze są najważniejsze ale co zrobić jeśli kobieta nie czuję się pewnie przy takim facecie? Kiedyś zwieżyłem sie rodzicom z tego problemu...mama stwierdziła że zawsze mogę do nich wrócić (wynajmujemy malutka kawalerkę z partnerem) oni mi i dziecku pomaga, jednak jak zostanę z NIM, oni nie będą nas wspomagać bo ON się nie nauczy odpowiedzialności. Co robić? Mialyscie kiedys taka sytuacje?

Gość gość
Nieodpowiedzialny konkubent.

Gość gość
zabawilas sie w dom i sie okazalo, ze to wcale nie zabawa :O wybralas to masz, zrob przerwe w studiach idz do pracy i wroc na studia, kiedy bedziesz mogla. jesli chcialas juz pchac sie w domy i dziekco to trzeba bylo brac odpowiedzialnego partnera, a skoro wzielas idiote nie madrzejszego od ciebie to radz sobie z tym co masz 😴 czas w koncu dorosnac :O

Gość gość
15:57 mądra rada, rodziców pewnie nie pytałaś o zgodę na zajście w ciążę

Gość gośćlaura
Czesc temat akurat rzeka,nie oceniam innych,bo wiem,ze rozpadaja sie rodziny z powodu pieniedzy,a kazdy ciagnie w swoja strone i nie ma co gdybac,albo dogryzac komus,komu nie wyszlo,trzeba szukac rozwiazan w zyciu,rozmawiac z partnerem zeby dojsc do porozumienia,a jesli zostawia z braku pieniedzy,to znaczy ze jest nic wart

Kretynko to sie nazywa selekcja naturalna! Zdychaj wraz ze swoim dzieckiem i swoimi glupimi genami, bo jestes tak samo nieodpowiedzialna i bezdennie glupia jak twoj facet! Smiac mi sie chce z takich przegrywow nie przystosowanych do przetrwania jak ty! A rodzice maja racje! Bylas na tyle dorosla by dawac dupy i urodzic dziecko, to teraz jestes na tyle dorosla, zeby je wykarmic!

Gość gość
spie/rdalaj HIViarzu :O

Gość gość
nie tylko jestes Michal zje/bem i odrzutem genetycznym i jezeli jestes jedynym dzieckiem twoich rodzicow, to ten marny, uposledzony rod zniknie z puli genow za jakies max 50 lat. nie wiem czy masz tego HIVa czy nie, ale na pewno masz powazne skrzywienie psychiczne, nic ci w tym wieku i tak nie da leczenie, bo zadna laska prawika po 30tce i dalej, nie bedzie nigdy chcialawiec zostaje tylko pisanie tych nudnych, zalosnych wypocin na forum dla doroslych, dojrzalych kobiet 😴

Gość gość
Idź na zaoczne dziecko do żłobka i z*********j do roboty a nie na innych liczysz i matkę Polkę zgrywasz