Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milencja91

Dwie kreski nie zawsze oznaczają szczęście...

Polecane posty

Witam, mam 25lat od roku staram sie z przyszłym mężem o dziecko...w kwietniu spózniała mi się @ rzecz w tym ze cykle mam mega nieregularne wiec myslałam ze pewnie przez stres w 36dniu cyklu zrobiłam test ponieważ szliśmy na grilla test wyszedł negatywny tzn tak mi się wydawało wrzuciałam go w torbkę ze by nikt nie widziałam(mieszkam z teściową ) na drugi dzien chciałam go wyrzucić patrze a tam mnie dwie kreseczki byłam w szoku ale szybko pomyslałam ze pewnie przez to ze lezał w tej torbce..nie wytrzymałam pojechałam do apteki po następne dwa wyszły POZYTYWNE radość ogromna po dwóch dniach lekarz powtwierdził ciąze powiedział tylko ze mamy przyjsc za nie całe dwa tyg i leżec, dwa tyg w strachu...niestety radość nie trwała długo po dwóch tyg okazało sie ze puste jajo płodowe..po odstawieniu duhasotonu wystąpiło krwawienie..ból, płacz i samokrytyka ze nie jestem 100%kobietą..Historia straszna lecz prawdziwa od poronienia wystąpiły dwa regularne cykle dzis jestem w 28dniu cyklu i przeczuwam ze cos jest nie tak, dzis byłam w miescie i zrobiło mi się słabo musiałam usiąść w sklepie , jestem senna sama nie wiem boję się ze historia się powtórzy fakt faktem nie zabezpieczalismy się ale lekarz dał nam zielone światło.. Mam nadzieje ze znajdę tu miłe osoby.

Gość gość
test to jeszcze nie dziecko to tylko obietnica która czasem się nie spełnia ,a chciałam spytac czy wiesz jaka była przyczyna tego pustego jaja ,bo mi lekarz powiedział ze prawdopodobnie była jakas bakteria w nasieniu i boję sie że sie sytuacja powtórzy bo mówił mi że to może sie powtórzyć niestety

Hey, mi lekarz powiedział ze takie rzeczy się zdarzają...ze nie jestem jedyna itd.. wiec nic przyjemnego poza tym mam podejrzenie PCOS ;(

Gość gość
Autorko, byłam w takiej sytuacji kilka razy. Pierwsze dziecko urodziłam dopiero za 4 razem. Nie poddawaj się, głowa do góry

Gość gość
jak masz 28 dzien cyklu, to już możesz zrobić test...nie ma co się zamartwiać...powodzenia!!! :)

Gość gość
Będzie dobrze, ważne, że możesz zajść w ciążę, na tym etapie bardzo wiele ciąż tak się kończy, ale na to najczęściej nie mamy żadnego wpływu. Próbujcie dalej i starajcie się mieć nz początku ewentualnej kolejnej ciąży dystans - lepiej nie wpadać w euforię po pozytywnych testach. Ja cały czas przez 6 tygodni miałam pozytywne testy, HCG kilka tys. jednostek i niestety okazało się, że ciąża pozamaciczna :-(

Gość gość
W koncu sie uda :D

Gość gość
Niestety brutalnie dowiedziałaś się przykrej prawdy. Roniona jest ok 30 procent ciąż. Pracuje jako sekretarka w klinice położniczej i tu zawsze w historii pacjentki podaje się która to ciąża i który poród; ta druga cyfra częsti jest mniejsza...Za drugim razem się uda.

Dziękuje wam wszystkim bardzo za odpowiedz, pisząc ten "post" nie myslałam nawet ze ktoś go odczyta a co dopiero odpiszę także super :). Co do testu hmm cykle mam długie od 32-40 dniu.. wiec jeszcze pare dni poczekam, wróciłam tez do pracy po zwolnieniu lekarskim wiec lekki stres tez był. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia 3majcie kciuki

Gość gość
nie jestes 100 proc kobieta bo nie jestes w ciazy?????? matko jak ja ci wydmuszko biedna wspolczuje

Gość gość
Jakie były wskazania do leżenia i brania duphastonu?

zawsze musi się trafić ktoś kto musi wtrącić swoje 3groszę, poza tym nie szłaś "w moich butach" ze by mnie krytykować. Co do leżenia na wizycie kazał leżeć do lezałam tak jak pisałam mam bardzo nie regularne cykle moze przez to tez zapisał duhaston, brałam go 2x1.

Gość gość
Czytalam, ze bardzo bardzo rzadko zdarza sie, aby kobieta miala wiecej niz raz w zyciu puste jajo plodowe.

Hmm oby tak było, nie chce więcej tego przechodzić i nikomu tego nie życzę. A swoją drogą odpisują mi juz mamy albo przyszłe mamy? Może opowiecie mi o swoich dwóch kreseczkach, jakie miałyście najdziwniejsze objawy? U mnie była to senność spałam na stojąco hehe i zmienne nastroje raz płakałam a zaraz się smiałam :)

Gość gość
U mnie to byl wstret do wszystkich warzyw.najbardziej do ogorkow.kiedy w drugiej ciazy poczulam zapach ogorka i zwymiotowalam, juz bylam pewna co sie swieci.test ciazowy byl tylko formalnoscia.

Gość gość
www.like-foto-zgloszenie102.w8w.pl

Gość gość
No to pewnie zaburzenia hormonalne