Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cesareczkamaj

Pierwszy poród cc a drugi?

Polecane posty

Gość cesareczkamaj

Czy po pierwszym cc mam prawo nie zgodzić się na porod sn? Nie wyobrażam sobie rodzić naturalnie. Doszłam do 9 cm rozwarcia i tak skończyło się cięciem bo małemu groziła zamartwica płodu plus miałam nadciśnienie w ciąży. Jak było u Was? Słyszałam że po pierwszym cc ma się prawo wyboru ale jestem ciekawa jak jest w rzeczywistości.

Gość gość
Kolezanka pierwsze rodzila cc a drugie juz kazali naturalnie wiec nie nie masz z urzedu prawa drugiego do cc.

Gość gość
dokladnie, moja kolezanka rok wczesniej urodzila przez cc a rok pozniej juz kazali jej rodzic naturalnie

Gość gość
A to autorko zależy od szpitala. Ja dostałam skierowanie od giną prowadzącego 4 lata po poprzedniej CC. W jednym szpitalu na kwalifikacji powiedzieli mi że mogę spróbować naturalnie a w drugim bez problemu zrobili planowane CC.

Gość gość
Ja rodziłam przez cc 9 lat temu , teraz jestem w 32 tc i lekarz powiedział że moge rodzic naturalnie ale.jako ze w 1 porodzie nie było postępu (3cm rozwarcia po prawie 20 godzinach ) decyduje się na cc. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe , nie chce na sile próbować rodzic naturalnie wiedząc że ostatnim razem mało brakowało a skończyło y się bardzo źle

Gość gość
Autorko! Miałam identyczny poród. We wspomnieniach jest to koszmar. Tylko, że u nas dziecko otrzymało 5 punktów w 1 minucie :( W 3 minucie już było wszystko ok. Ale ile stresu się najedliśmy przez to to nie wiem, czy zdecydujemy się na drugie dziecko. A jeśli tak to na pewno na cesarkę. I bym nie ryzykowała porodu siłami natury. Nasze dziecko jest jeszcze malutkie, rozwija się na razie ok. Ale wiem, że będziemy martwić się jeszcze bardzo długo, czy tak będzie dalej.