Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu fotografowie ślubni nie mają cennika na stronie?!

Polecane posty

Gość gość

Mam ograniczony budżet i w*****a mnie, że większość nie pisze na stronach internetowych cen za usługę. Muszę do każdego dzwonić, żeby usłyszeć 3000 albo 2500, masakra :/

Gość gość
Bo każdą usługę wyceniają inaczej blondynko. Bo każde zlecenie jest inne. Bo ktoś może chcieć ekstremalną sesję na czubku Rysów np. A ktoś chce tylko zdjęcia z kościoła. A ktoś chce tylko sesję w plenerze. A ktoś chce kuźwa full opcję. Logiczne, ale taki ograniczony mózg jak Twój sam by na to nie wpadł jak widać :classic_cool:

Gość gość
ja za zdjęcia z kosciola placilam 650zl-9 lat temu, Warszawa. w cenie album na kilkadziesiąt zdjec-format a4 i 150zdjec w wersji elektronicznej.

Gość gość
To mogli by chociaż zakres podać od do, tak jak niektórzy ale nieee po co.

Gość gość
Podadzą ci zakres od 2000 do 10000zł i co ci to da? :D

Gość gość
Że oszczędzę na telefonie, bo nie zadzwonię do kogoś kto za 2 godziny robienia zdjęć na weselu, zdjęcia z ceremonii i godzinę przygotowań woła sobie 2000 :/ a tak mi powiedział jeden z fotografów do którego dzwoniłam. Plener dodatkowo 500 w tym samym dniu lub 1500 w inny.

Gość gość
To weź takiego za 500zł. Zrobi Ci takie zdjęcia, że będziesz się wstydziła je komukolwiek pokazać i sama nie będziesz miała ochoty do nich wracać. Prawda jest taka, że dobrego fotografa poniżej 2000zł w dzisiejszych czasach trudno jest znaleźć. Takie niestety są koszty ślubu i wesela - na każdym kroku zdzierają ile mogą.

Gość gość
weź kobieto policz jeszcze ich czas jaki muszą przeznaczyć na obrobienie zdjęć. Zreszta ja tam nie wiem, ale fotograf jest dłużej, niż dwie godziny na weselu.

Gość gość
tyle to kosztuje, bo sprzet kosztuje ok 30-40 tys. Sam aparat to wydatek ok. 10 tys. plus zestaw drogich jasnych obiektywow, lampy. I jeszcze jakis backup bo sprzet to tylko sprzet i lubi nawalac. Wez pod uwage ze oprocz tego taki fotograf musial sie szkolic, a kursy fotograficzne nie sa za darmo. Do tego warsztaty w tym kazdy za 1500zł. Komputer do obrobki to tez prawie 10 tys zl. Po weseleu fotograf jeszcze pracuje wiele godzin. Musi wyselekcjonowac material, zabezpieczyc, pddac obrobce, wywolac, oprawic. Oprocz tego marketing i reklama. I jeszcze do tego oplacic sobie ZUS, ubezpieczenia i podatki. /a sezon trwa zaledwie 3-4 miesiace.