Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już nie daje rady z mężem obwinia mnie ciągle o stratę pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Już nie wyrabiam z moim mężem w pewnej kwestii aż mnie skręca jak przypomnę sobie o tym. Chodzi o zakup samochodu na który już patrzeć nie mogę. Odkupilismy od znajomego samochód, wtedy oczywiście wszystko było ok oboje zadowoleni byliśmy bo takie o jakim marzylismy. Po kilku dniach od zakupu mąż pojechał do jakiegoś znajomego co skrytykował nas o to auto ale nie w sensie technicznym tylko takim że za te pieniądze mogliśmy inne kupić z salonu nowke i ze moglibyśmy z ceny utargowac za pierdoły typu poluzowana klamka od schowka ale ok. Niestety po stuknieciu kilometrów tym autem zaczęły się problemy no i wsadzilismy kupę kasy w naprawy i teraz nie możemy patrzeć z tej złości na to auto. I najgorsze jest w tym to że wszystko moja wina bo ja go zmusiłam do zakupu, że przezemnie tyle kasy straciliśmy że jestem głupia naiwna popieprzona i tak dzień w dzień. Już nie wyrabiam z tymi awanturami i zarzucania mi że jestem winna takiej straty. Co ja mam z nim zrobić

Gość gość
Nie dramatyzujcie, tak naprawdę nie wiesz ile straciliście bo przy używanym aucie tak naprawdę nigdy nie wie się jakie będą koszty eksploatacji i napraw i w jak krótkim czasie. Powiedz mężowi, że następne auto kupi z salonu i ewentualne naprawy pokryje gwarancja - na pewno będzie taniej ;)

Gość gość
No tak ale teraz ciężko będzie nam sprzedać a o zwrocie całości można sobie pomarzyć

Gość gość
chyba porównywaliście po ile są takie auta na rynku czy nie?? za klamkę to ktoś może ci spuścić a może nie wszystko zaleźy od woli sprzedającego a i tak targuje się zawsze.. jak się nie znacie na samochodach to trzeba było wziąć tego znajomego żeby zobaczył to auto a nie tak na hurra

Gość gość
Mój mąż też zawsze całą odpowiedzialność zrzuca na mnie. Niezależnie od sytuacji zawsze ja jestem "winna" ;-( Staram się teraz doprowadzać od sytuacji żeby ważne decyzje dotyczące naszych wspólnych spraw podjął on. Na razie bez skutku ;-(

Gość gość
No to nie tak do końca bo kupiliśmy za taką rynkową cenę i wszystko było ok. Pojezdzilismy miesiąc i najpierw zepsuła się pierdoła a po niej dużo gorsze rzeczy. Tzn ja to rozumiem że to maszyna i trudno przewidzieć bo tak jest z autami że dzisiaj jedzie a jutro nie odpala. Problem z mężem bo chce się mscic na tym znajomym i na mnie

Gość gość
Prowokacja

Gość gość
No to ci, pa nie facet. Jak ja wybierałam auto dla siebie to mój mąż z kolegą mechanikiem razem oglądali to auto, byli na przeglądzie i zrobili min jazdę próbną. Odradził mi pierwsze auto więc musiałam szukać czegoś innego. My kobiety nie znamy się na samochodach i od tego mamy mężów, żeby auto było sprawne i długo mnie cieszyło. Współczuję Ci