Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w szpit.Orłowskiego, Wawa, ul. Czerniakowska

Polecane posty

Gość gość

Wybrałam ten szpital, kilka lat temu rodziły tam moje trzy kolezanki, z pracy kilkanascie lat temu, wszystkie polecają. Byłam juz na dwoch wizytach u p.dok.ktora tam pracuje. Bylam obejrzec oddzial ale to sie minelo z celem, poniewaz od 1 sierpnia do 18 sierpnia jest remont i przeniesiono oddzial, i oczywiscie jest nieco mniejszy :(. Ja mam termin na 20 sierpnia, mam nadzieje ze urodze juz gdy oddzial bedzie na swoim miejscu po remoncie. Polecacie ten szpital? Jakie są wasze odczucia po porodzie w tym szpitalu?

Gość gość
Hej, ja też wybrałam ten szpital, a termin mam na 30 sioerpnia. Tylko że mi powiedzieli, że ten remont do do 14ego a nie do 18ego. Jak to w Polsce, widzę że znów się przeciągnęło? :/ Co do opinii, tam są dobrzy specjaliści. Ale warunki lokalowo-sanitarne to widziałaś...ponoć zdarza się krew na ścianach w łązience itd.

Gość gość
Tu autorka. No wlasnie ze wzgledu na fachowa opieke tez nad noworodkiem w razie komplikacji zdecydowalam sie na ten szpital. Ponadto slyszalam ze raczej nie odsylaja bo rzekomo miejsc nie ma. No i w razie co wykupienie poloznej to 700 zl a nie 1500 jak w pozostalych szpitalach. Sugerowalam sie tez opiniami z netu. Warunki sanitarne, hmm, przeboleję, wazne zeby personel był ludzki, i kompetentny, nie usmiecha mi sie sluchac docinek, chamskich komentarzy czy aluzji, i nie mam zamiaru znosic ponizania. To wszystko przeszlam z zacisnietymi zebami kilkanascie lat temu gdy rodzilam pierwsze dziecko, w ogole w innym wojewodztwie, ale bylam zla, bo mialam wybrany szpital na Wołoskiej ale na miesiąc przed porodem wyprowadziłam się :(. Tez mam swoje za uszami i dzis juz taka łagodna nie jestem, po prostu traktuje ludzi ze wzajemnoscią, stad wolalabym aby personel byl na tyle kulturalny by nie "wywołać wilka z lasu".

Gość gość
19:11 o widzisz :) To masz już doświadczenie. Ja jestem zielona, to moje pierwsze dziecko :) Wybrałam ten szpital, bo mój mąż ma kolegę, którego żona tam rodziła i bardzo była zadowolona, poza tym ona sama kształci się na lekarkę więc ma pojęcie, na co warto zwrócić uwagę :) Na boję się trochę że urodzę przed końcem tego remontu...pewnie będzie się rodziło na sali gdzie kilka kobiet na raz rodzi, poprzedzielane tylko parawanami takimi z materiału...trochę mnie to martwi. Położna coś mówiła, że może być taka sytuacja

Gość gość
Tu atorka. Tę salkę przedzieloną parawani zniosę, nago nie bede rodzic :). To czy na tym forum ktoś coś? Rodziłyście tam, bo ja i kolezanka jestesmy żądne opinii :).

Gość gość
A mnie w kwietniu odesłali z tego szpitala, bo nie było miejsc i jeszcze bezczelny lekarz kazał mi samej szukać sobie szpitala. Dopiero jak mu powiedziałam, że to jest jego obowiązek raczył zadzwonić na Solec i tam mnie przyjęli o 22.50. Nie żałuję, opieka na Solcu super, sale pojedyńcze, kolorowe, pielęgniarki i położne biegają koło każdej, a u mnie przy porodzie oprócz lekarza był też ordynator, chociaż nie byłam jego pacjentką ani też pacjentką innego lekarza z tego szpitala. Duża pomoc przy dziecku, przy nauce karmienia - z tym miałam problem. Naprawdę polecam ten szpital.

Gość gość
21.48. tu autorka. Ooo! To mnie zaskoczyłaś..., ale przynajmniej wiem zeby sie domagac aby to lekarz znalazł mi miejsce w innym szpitalu. Najwidoczniej bylo Ci pisane z jakichs powodoe zeby urodzic na Solcu. Ja poki co spotkalam sie tam z milym personelem, np gdy pojechalam na ktg w godxinach w ktorych ich nie wykonuja, no chyba ze cos nie tak, ale ja mialam po prostu kontrolne. Na beszczelnych lekarzy trzeba reagowac taka sama butą i beszczelnościa i "przypomniec" im o ich obowiazkach wobec pacjenta. Są inne kobietki które miały doświadczenia z tym szpitalem?

Gość gość
Podnoszę temat. Ktoś ma jakieś opinie, którymi chętnie się podzieli ? :).