Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieluchy DADA z biedronki to obciach

Polecane posty

Gość gość

i oznaka niskiego statusu materialnego ?

Gość gość
Pustak z ciebie

Gość gość
Tak myslalam jak miałam małe dziecko. Moj maz takze. Kupowaliśmy zawsze pampers albo te białe albo zielone. Chusteczki tylko nivea. Pojechałam kiedys do biedronki bo nic w promieniu x km nie było innego zeby kupic pampersy (zapomnieliśmy wziąć ze soba na wyjazd). Kupiłam je i miło sie zaskoczyłam. Mam juz większe dziekco wiec ma go jedynie do spania na noc i spoko ale nie wiem jak zachowują sie te pampersy jak moczu jest wiecej. Słyszałam od kolezanki ze pupa jest mokra ale ja tego nie odnotowałam bo dziecko mało sika w nocy. Na nasze potrzeby byłoby głupota dalej przepłacać za pampersy jak te sprawują sie dobrze.

Gość gość
ja kupuję tylko w Stonce

Gość gość
nie, może kiedyś tak było. Teraz mnóstwo mam kupuje dadę . Mnie stać na pampersy ale po co mam kupować coś co jest droższe a wcale nie lepsze? Bo ktoś to kojarzy z biedota? Phi:)

Gość gość
I tak do śmieci idzie taka pielucha i tak, więc jeśli jest dobra Dada, to po co przepłacać na Pampersie? Mnie też stać na Pampersa , ale nie widzę sensu przeplacać i używam dady.

Gość gość
Mnie stać na Pampersy, uważam, że są najlepsze jeśli chodzi o chłonność i komfort dziecka, ale niestety nie jestem w stanie znieść tego specyficznego zapachu. Pampersy śmierdzą jak cholera, więc kupuję Dadę albo Toujoursy.

Gość gość
JA też zawsze byłam za Pampersami, mieszkam za granicą,ale od kiedy syn skończy,ł 7 miesięcy używamy tych z lidla Toujours, no i ostatnio znajoma dałą kilka sztuk Dady z Polski na wypróbowanie. Byłam bardzo mile zaskoczona. Oczywiście nadal uważam,że jednak Pampersy są najlepsze,ale z drugiej strony, po co przepłacać.

Gość mamuśkaala
a czy Wam też się wydaje, że te nowe dady mimo, że ładne to śmierdzą chemią (plastikiem) ?

Gość gość
Od początku używam tych pieluch. 2 miesiące. W między czasie dostaliśmy pieluchy z pampersa. Tylko DADA. Najlepsze są!! Pampersy przeciekają a te z DADY są bardzo chłonne.

Gość gość
Ja kupuje te nowe z Lidla i jestem nimi zauroczona!

Gość gość
Nie rozumiem ludzi ktorzy zagladaja ktore dziecko jakiej firmy ma pieluche... To tak jakby kobietom zagladalo sie jakich podpasek uzywa :-/

Gość gość
Te z Lidla to jak dotąd najwierniejsza podróba Pampersów jaką spotkałam.

Gość gość
Smiac sie chce, jak ludzie na wszelki wypadek jadą na Biedronke, chcac sobie tym najbardziej prymitywnym sposobem wzmocnic ego. Jaka roznica skad, byle dobre było. Akurat nie jestem zainteresowana pieluchami, ale w Biedronce kupuje czesto, bo wlasnie stac mnie na to,zeby byc ponad kompleksy na tym tle.

Gość gość
obciachem to jest zakładac tak durny temat. TYLE W TEMACIE!

Gość gość
Pieluszki z Lidla,Biedronki i Makro to jedno!Wszystkie robione przez Czeski Ontex.Mam w domu wszystkie nie ma żadnej różnicy prócz zewnętrznej wizualnej.

Gość gość
Też nie mieszkam w kraju ale jak mąż jedzie do Polski to obowiązkowo przywozi Dady bo zakładam je synowi na noc. Powiem tak. Pampersy kupowałam przy pierwszym dziecku i było dobrze do momentu jak córka ukończyła 1,5 roku , wtedy nagle przestały wytrzymywać i w nocy musiałam zmieniać pieluchę i kłaść dodatkowo matę pod prześcieradło. Dlaczego wtedy nie wpadłam na pomysł by kupić inne pieluchy? Może dlatego że wierzyłam że nie ma lepszych? Dziś syn ma 15 miesięcy i na noc dostaje pieluchę Dada bo jest naprawdę bardzo chłonna! Jedyną wadą jest to że skóra po nocy jest bardzo wilgotna ale i tu zaradziliśmy bo pudruję pieluchę od środka i Problem wilgoci nie ma już miejsca :). Pieluchy Baby dry są dobre ale na dzień bo zmieniamy je co 3 godziny i nie wyobrażam sobie zostawić z niej syna na noc bo on dużo sika i je zwyczajnie przesikiwał a Dada wytrzymuje , dziwne prawda? Słowa producenta że Pampers wytrzymuje do 12 godzin uważam za duuuużą przesadę i kłamstwo. Kupujemy też czasem inne pieluchy drogeryjne dla testu, zabawy ? ;D Ale żadne nie dorównują polskim Dadom. Ostatnio zauważyłam że Pampers active Baby dry z Polski ( tu u nas ich nie ma , są tylko Baby dry i osobno Active fit) są gorsze od Sleep and Play ! :D. Pomarańczowe górą razem z Dadą :)

Gość gość
ogurwa mamy nie rubcie swoim dzieciom czasem do szkoly kanapek z mortadelą mojaą cure ostatnio tak obsmiali, ze z placzem do domu wrócila :( od teraz dostaje tylko z kolektywistycznym serem zoltym

Gość gość
Ja używałam pieluch DADA podobnie jak dwie moje koleżanki. Były rewelacyjne i nagle albo zmienili jakiś składnik albo nie wiem co to było, ze nagle zaczęły uczulac i moje dziecko i to samo zaobserwowaly koleżanki i swoich dzieci. Przeszlysmy na pampersy i jak ręka odjal pupy dzieciaków zdrowe...było to dwa lata temu. Dzieci w różnym wieku, ale wszystkie na pieluchach. Dziwne to było, ale cóż ;)

Gość gość
autorka kupuje pampersy, żeby szpanować i wszyscy widzieli, ze ja stać. no tak jak się nie ma czym zaimponować można i pampersami.

Gość gość
Ale Ontex to jest bardzo dobra firma przecież. A w Marko to jakie są pieluchy? Jakaś marka własna? Nie byłam w Marko już ponad 10 lat. Mam nadzieję, że to nie żadne Aro. A jeśli piszesz o Moltexach, to one są wszędzie, nie tylko w Makro.

Gość gość
Z makro fine dreaming taka ichnia marka własna lepsza niz aro.Wiadomo makro to hurtownia wiec kazdy moze do swojego sklepu kupic ja napisałam z makro bo akurat tam je kupuje a ze sa dla nich produkowane to mówię makrowskie pieluszki.sa identyczne jak dada i lidlowskie

Gość gość
Ja też kupuje pampers i nie dlatego żeby szpanować że mnie stać. Według mnie są najlepsze i wcale nie takie drogie jak się wydaje. Przeliczyć cenę jednostkową to nie ma takiej różnicy. A córka po dadzie miała odparzenia dlatego dla syna już nie szukam innych tylko pampers.

Gość gość
Łooo, to się teraz pozmieniało w tym Makro. Za czasów jak tam jeszcze jeździłam były Aro, a reszta to już tylko zwykłe markowe. :)

Gość gość
Ale lidlowskie nie są już jak Dada. Te z Lidla są teraz dużo cieńsze i wyglądają wizualnie jak oryginalne pampersy.

Gość gość
Co wy macie z tymi dadami? przecież one są do niczego. Na siłę się oszukujecie, ze jest inaczej? Po co? Nie stać was na lepsze- ok, ale nie wciskajcie kitu, ze są super.

Gość gość
Jak dla mnei to Dady śmierdzą i sa sztywne. Używaliśmy tylko awaryjnie, gdy nie było gdzie kupić Babydreamów z Rossmana, lub gdzie dzieci miały tak 1,5 - 2 latka - na noc. Nie rozumeim ich fenomenu. Do Biedry jako takiej nic nie mam, produkty ma fajne, np mokre chusteczki Dada są OK. Ale pieluchy nam nie podeszły.

Gość gość
Dady śmierdzą? Właśnie trzymam rzed sobą Dadę Slim, nr 4 i absolutnie nie śmierdzą, są wręcz neutralne w zapachu czego nie mogę powiedzieć o pampersach które śmierdzą chemią. Czyżby każdy w domu miał inną Dadę? Jednym śmierdzi plastikiem (taka wypowiedź też padła) innym zwyczajnie śmierdzi . Ja się zastanawiam jak może śmierdzieć coś co żadnego zapachu nie ma, ot co najwyżej taki jak zapach papieru albo flizeliny. Kolejna rzecz, sztywność. Nie zauważyłam by były sztywne , jak boga kocham :D. Pieluchy też są miększe i delikatniejsze w ręku od zielonych pampersów, jedynie pampers premium z wskaźnikiem moczu są bardziej miękkie według mnie . Teraz mi też przyszło na myśl że może niektórzy mają w domu stare serie Dada które były jeszcze grube? Tak czy siak, pamiętam też tamte i też nie śmierdziały więc nie wiem co to za gadanie głupie.

Gość gość
Pampersy śmierdzą dlatego są perfumowane ale kto ma w domu serie nieperfumowane (ja mam takie z Austrii bo tam nie ma pampersów perfumowanych ) to wie jak one sztucznie śmierdzą. Pampersy są fajne ale szybko puchną i z pieluchy robi się żelowy wór który u mojego syna już po 1,5 h zwisa niefajnie między nogami . Moje dziecko dużo pije i zapewne dużo sika ale czy nie dla takich dzieci wyprodukowano pampers? Mają wytrzymywać dośc długo a tym czasem dwie godziny i pielucha pęka w szwach . Najgorsze na jakie trafiłam to pampers active Baby dry magical dots , lepsze od nich są pomarańczowe pampersy bo są miększe i lepiej wykrojone i dopasowane do ciała mojego dziecka. Pieluchy Dada się świetnie chłoną i dlatego sprawdzają się u nas w nocy (jedna na całą noc). Dada są normalnie miękkie, ani nie twarde ani nie takie jak Pampers active fit (te na dzień ) . Wwąchałam się w te Dady ale też nie odczuwam nic, zupełnie nic, więc napewno nie śmierdzą!

Gość gość
Nigdy nie uzywalam Dada, bo wtedy jak moje dzieci byly niemowlakami, po prostu ich nie bylo, a kiedy skonczyl sie okres niemowlecy, skonczyl sie rowniez okres pieluchowy. Jedno z dzieci uczulenie na pampersy, drugie na huggiesy, wiec przestalam sie szczypac z markowymi i kupowalam najtansze pieluchy w hipermarkecie, nic dzieciom po nich nie bylo. x Obciach autorko, to trzymac dzieciaka w pielusze do 3rz i dluzej. Ale pampers wychodzi naprzeciw swoim klientom i robi pieluszki specjalnie wycinane miedzy nozkami, aby 3latek mogl w nich smigac.