Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mam zrobić? mój pies jest agresywny do innych psów...

Polecane posty

Gość gość

ale nie do wszystkich, agresywny jest do starych, chorych osobników, do labradorów (wszystkich z wyjątkiem 2 które zna i lubi), do bokserów (oprócz jednego), od owczarków niemieckich (ale już jak go spuszczę i mówię no biegnij to wtedy ucieka), mastyfów itp. nie wiem co mu się stało, kiedyś taki nie był, teraz się rzuca i przynosi mi się wstyd. Akceptuje 90% psów, które poznał jako szczeniak, choć sa też takie, z którymi się bawił, a teraz ich nie lubi. Ogólnie nie jest agresywny, lubi dzieci, ludzi, szczeniaki, provblem pojawia się z dojrzałymi psami. Dodam, że jest wykastrowany

Gość Rozaliaaa
A jakiej rasy jest pies? Psy konkretnej rasy mają tendencję do agresywnego reagowania na inne samce, są to między innymi: amstaffy albo staffordshire terriery, poza tym dużo wspólnego z wychowaniem psa ma również jego tresura, jeśli pies od dziecka jest oswajany z innymi zwierzętami to agresja wobec nich nie powinna wystąpić, tak samo pies powinien jak najczęściej chodzić na spacery, zmęczony i wyładowany pies nie ma już siły by szczekać i frustrować się byle czym.

Gość gość
No właśnie on od małego był mocno socjalizowany, puszczalam go do wszystkich psów, bawił się nawet z olbrzymimi psami,nigdy się ich nie bal,zawsze chciał się bawić i rzadko wzbudzał agresję w innych psach. Teraz ma 2,5 roku i to u niego występuje tak mniej więcej od października czyli niecały rok, on tak samo źle reaguje na suki jak i psy. Od małego jest strasznie nerwowy,nadpobudliwy,zapewniam mu dużo ruchu,spacery,zabawy z psami,czasem kilka godzin,chociaż ostatnio mniej,poniewaz boje sie go spuszczac,ze nagle nadejdzie pies nielubiany przez mojego i bedzie awantura. Rasy mix.

Gość gość
Musisz go nadal dyscyplinować . Obcy pies może być po prostu zaczepny a twój reaguje na to w psi sposób. Twoim obowiązkiem jest go oduczyć "odpowiadać na zaczepki". Nie będzie łatwo ale wynagrodzeniem będą spacery bez stresu i nerwów. Jak nie możesz sobie sama poradzić to wykup parę lekcji u renomowanego "tresera" który pokaże ci jak zrozumieć zachowania swojego psa. Warto.

Gość gość
To tylko zdzieranie kasy z naiwnych. W mojej okolicy jest kilka panius trenerek. Znajomi, którzy chodzili z psami do nich, maja te same problemy ze swojmj psami co ja np. Brak przy biegania na komendę. Do tego jest tez gwiazda,która uważa się za behawiorystke, dwa lata dzień w dzień szkoliła swojego psa...a on ugryzł jej bachora :-D także szkolenie niewiele daje,a może być nawet źle prowadzone przez kogoś kto nie potrafi własnego psa ułożyć. Najwięcej zależy od rasy i konkretnego psa. Psy ze świetnych hodowli układają się niemal same,ale to zależy od rasy.

Gość gość
masz rację, behawioryści to darmozjady. Psinka rodowodowa z porządnej hodowli jest dość prosta w obsłudze, tylko trzeba szybko zacząć szkolić na posłuszeństwo

Gość gość
Ja tak mam, że pies wybiórczo nie akceptuje niektórych osób i psów. W ten sposób, że nie da się pogłaskać znajomym, albo nie chce się bawić z każdym psem. Najpierw unika, a jak ktoś jest natrętny, albo inny pies, to wtedy atak. Zawsze postraszy i ma spokój od natrętów

Gość gość
Dajcie psom spokój.a wy każdego lubicie? No właśnie. Pies tez nie musi.