Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakiego pupila wybrać?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad szczeniakiem amstaffa(z rodowodem) i papugą amazonką ręcznie wykarmioną, oswojoną. Zdaję sobie sprawę, że jest do duża odpowiedzialność. Jestem jeszcze uczniem, ale mogę poświęcić zwierzakowi dość dużo czasu. Zależy mi na tym, żeby zwierzak był do mnie przywiązany i był kompanem na dobre i na złe, przy czym za papugą przemawia fakt, że żyje tak długo,.że nie będę musiała po przeżywać jej odejścia, a za psem - mogę go.wszędzie zabrać, jechać na wakacje itp. a z papugą chyba już nie. Co lepiej wybrać?

Gość gość
Ja oczywiście wolałabym psa i tylko psa

Gość gość
Pies. Zawsze! Też miałam ten dylemat, z tym, że pomiędzy psem, a kanarkiem. Wybrałam kanarka i żałuję bo w ogóle nie chce się oswoić, ciągle "krzyczy" i okropnie bałagani...

Gość gość
papugi mają to do siebie że są zazdrosne weź lepiej psa

Gość gość
Co do papugi, byłaby ona oswojona i traktowała człowieka jako partnera(odebrana rodzicom i sztucznie karmiona przez człowieka), więc ten problem odpada, a nie wiem, czy będę gotowa na rozstanie z psem za jakieś 15 lat - niedawno pożegnałam kotka i do dzisiaj nie potrafię się z tym pogodzić, dlatego chciałabym innego zwierzaka.

Gość uleczka131a
Ale jak już miałaś kotka to wiesz jak z nim postępować Masz praktykę. Ja zanim zdecyduję sie na kota muszę wiedzieć co on potrzebuje. Koleżanka mi już pokazała http://www.zwierzakowo.pl/sklep/drapaki-dla-kotow.html Wiem że drapak jest potrzebny. Miseczki kuweta. Coś jeszcze?