Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie zgłosić nielegalnych pracowników??? pilne

Polecane posty

Gość gość

Walczę z moim byłym szefem w uk o zaległą kasę parę miesięcy. Już tam nie pracuje, ale wiem, że nabrał sobie nielegalnych pracowników bez wiz oraz płaci im kasę do reki. Gdzie to najlepiej zgłosić, żeby interwencja była szybka i konkretna?

Gość gość
nie wiem do jakiegoś odpowiednika panstwowej inspekcji pracy. Jest tam coś takiego?

Gość gość
Jest, ale podobno nasylaja jednorazowe inspekcje i dalej robi co chce. .. Może ktoś już zgłaszał kogoś wcześniej i ma jakieś doświadczenia? Mówiłam mu ze jak nie odda kasy to go zgłoszę, ale nic sobie z tego nie zrobił. A to, że zatrudnienia paru nielegalnych azjatow bez wizy i pozwolenia na pracę wiem na 100%!

Gość gość
polak cie zrobił w hooja?

Gość gość
Brudas pewnie. Podbijam, bo też mnie to ciekawi.

Gość gość
Nikt nic nie poradzi?

Gość gość
do Home Office albo na policje, oni dalej przekaza sprawe

Gość gość
Ale ku/rwa z ciebie! A jak pracowałaś i szef cię żywił to było dobrze a teraz już nie, co? Mam nadzieję że on ci nigdy nie zapłaci bo nic ci się od niego nie należy oprócz kopa w doopę!

Gość gość
14:29 Ooo typowy zabiedzony bialy Murzyn z Polski sie odezwal:D:D

Gość gość
Wam polaczkom zawsze się wydaje że ktoś was oszukał. I dziwnym trafem tak się zawsze dzieje jak ktoś z waszych pracodawców nie dał się wy/je/bać. Wtedy wy podnosicie alarm jak to on was strasznie oszukał. A prawda jest taka że pracodawca nie połknął haczyka "na wyjebkę" i nie dał się wyje/bać na stojąco. I dobrze!

Gość gość
Zyc w UK to wyrok na wiecznia drozyzne fatalne zarcie i wyłudzanie benefitow przez 99% polaczkow . No chyba że jesteś ku/rwa, złodziej czy ksiądz dobrodziej. Wtedy żyjesz godnie w uk. Możesz również być politykiem jak cameron co rozwałił uk. Podatnicy zapłacą.