Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa8889

Maszyna Singer z idla model 2282 problemy

Polecane posty

Gość gościówa8889

czesc kupilam maszyne w Lidlu Singera 2282 i zaczelam szyc... Od dolu zaciaga mi duzo nitek nie wiem jak to opisac od gory jedna nitka a od dolu jak koncze to jest pelno nici, takie krzaki nie wiem czemu. Zlamala mi sie igla ale to dlatego ze zszylam za gruby material, nie wiem jak uzyc automatycznego nawlekacza, instrukcja jest niezrozumiale napisana, filmiki na youtube tez jakos nie kumam Jakie igly kupic i gdzie? czy model ma znaczenie czy wystarcza igly do singera i do kazdego singera beda pasowaly:? Ten model jest rzadki wiec nie wiem czy z dokupieniem czeci nie bede miec problemu...

Gość martynka2812
Jak to zaciaga duzo nitek, takie pourywane czy co? Moze za lekko nitka naprezona? Jak konczysz szew zostaja dwie nitki, dobrze jest przejechac jeszcze w tyl i raz w przod, zeby szew sie trzymal. A zeby uzyc nawlwkacza igla musi byc jak najwyzej, zjezdzasz nim w dol, robisz petelke na tym wystajacym zabku i reszte nitki przeciagasz w prawo przez widelki, szybko puszczasz i nitka przewleczona:-) tez mam ta maszyne