Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ARZ

Góry po 14 latach, urlop po 4 latach...

Polecane posty

Gość ARZ

Za tydzień czeka mnie wyjazd na urlop w góry. Pod skórą czuję coś w rodzaju lęku, czy się odnajdę w rzeczywistości. Jawi mi się to wszystko niczym inny świat... Podróż autem, pierwszy raz w trasę 550km, mam obawy. Macie jakieś sposoby, żeby pozbyć się tego typu emocji i zmienić podejście do wyprawy?

Gość gość
Wiadomo, że coś nowego zawsze wywołuje emocje, ale nie jedziesz ani daleko ani w miejsce nieznane/obce. Podróż 600-800km ja pokonuję kilka razy w roku, bo mieszkam tak, że w góry mam 600-700km a nad morze 500-600km. Dla mnie to blisko, wsiadamy do auta 4-5 rano a obiad już jemy w wybranym mieście. Zobaczysz, że szybko pokonasz lęk. Życzę udanego urlopu ;-)

Gość gość
Dziękuję :) Ty sporo się przemieszczasz, więc z pewnością łatwiej znosisz zmiany. Najdalej autem byłam w Krynicy Morskiej, poza tym moje jeżdżenie ogranicza się w obrębie powiatu, a teraz ponad 500km pierwszy raz w życiu i mam jakiś atak paniki... Chyba negatywnie napędzają mnie wypadki drogowe i terroryzm, złe wiadomości ogólnie, wpadłam chyba w coś z rodzaju fobii... Muszę to psychicznie zacząć zwalczać, bo zepsuję sobie cały urlop... Pozdrawiam :)

Gość gość
sama jedziesz? jak tak to rozumiem Twoje obawy, jak z kimś to spoko:)

Gość gość
Sama, spotkanie na miejscu. Teraz otwierasz mi oczy, że nie jest to najlepszy pomysł... Im bliżej wyjazdu, tym gorzej, ech :(