Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie od piersi

Polecane posty

Gość gość

Witam. Karmie piersią synka. Właśnie konczy 29 miesięcy. Chciałabym powoli odstawic bo potrafi wisieć na piersi za każdym razem jak siedzi mi na kolanach. Szuka cycka pod bluzka. Ale na każda moje nie, nie ma piersi teraz reaguje agresja. Bije mnie po głowie i drapie po szyi i dekoldzie. Nie wiem co robić i z bezsilności daje pierś dla świętego spokoju. Czy którąś z was miała ten problem? Bede wdzięczna za porady.

Gość gość
Mój syn ma 2 latkA i też mam problem odstawić od piersi cały czas mnie tylko szarpie za bluzkę i mówi cyc cyc jak mam tego oduczyć już próbowałam smarujac się magi Ale się tylko denerwowal i był zmierzly bo mienie smakowalo

Gość gość
Up. Moze ktoś pomoże?

Gość gość
Odstawianie stopniowo. Najpierw bez karmienia w ciągu dnia potem bez karmienia w nocy a potem do snu. Powolutku spokojnie i KONSEKWENTNIE! Jeżeli mu odpuszczają to uczysz że bijac wymusi co chce.

Gość gość
Ja też odstawiałam dosyć późno, na dwa miesiące przed drugimi urodzinami. Pytałam na tym forum o radę i zostałam wyśmiana, że karmię tak długo ("tak szybko chcesz odstawić? Karm do osiemnastki" itd.). Uporałam się z tym sama, nie było łatwo. Może trochę na przekór logice, najpierw zrezygnowałam z karmień nocnych. Przez jedną noc było koszmarnie, nie spaliśmy z mężem prawie całą noc. Podawaliśmy picie i tuliliśmy na zmianę synka. Po tej strasznej nocy, przestał się domagać nocnego karmienia (byłam zaskoczona). W dzień jadł jeszcze dwa razy. Po kilku dniach bez problemu wypadło jedno z karmień, a po kilku następnych dniach również karmienie przed wieczornym snem. Spróbuj odstawić nocne karmienia.

Gość gość
brrr mam 2 i pół latka odstawiłam go od piersi w tamtym roku w maju i byłam wykończona a wy wytrzymałyście aż tyle ...