Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie dla chlopca w uk

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy w Anglii i zostajemy tu na stale. Spodziewam sie chlopca. Chcialabym imie ladne, nie musi byc typowo polskie. Moze podrzucicie jakies propozycie. Moze sa tu mamy mieszkajace poza granicami Polski? Myslalam o imionach: Samuel, Alexander, Damian, Marcel, Marcus, Felix. Mamy trudne nazwisko i chcialam aby maly nie musial literowac chociaz imienia.. Imiona takie jak: Leon, Adam, Oliver, Adrian, Sebastian odpadaja

Gość gość
David, Gabriel.

Gość gość
byle nie imie postaci z bajki (znam taki przypadek :O)

Gość gość
Oskar, Henryk :-)

Gość gość
nie dawaj dziecku na imie Kamil bo Kamile to delikatni psychicznie, Damian bo ciapy same i Paweł tez Pawełki tacy troche nieudani zyciowo. to moja czarna lista imion meskich daj mu Franciszek albo Antoni bardzo ladne, nie dawaj czasem Alan bo to smiech na sali

Gość gość
Myslalam tez o imieniu Oscar ale nie do konca do mnie przemawia. Imie Gabriel mi sie podoba, dla dziecka. Ale jakos nie widzi mi sie wolanie do doroslego faceta Gabrys (podobnie mam z imieniem Maja) Imiona z bajki? A to dobre. Jakie na przyklad?

Gość gość
Moj to Simon Alexander

Gość gość
20:38 nie dawaj dziecku na imie Kamil bo Kamile to delikatni psychicznie, Damian bo ciapy same i Paweł tez Pawełki tacy troche nieudani zyciowo. to moja czarna lista imion meskich daj mu Franciszek albo Antoni bardzo ladne, nie dawaj czasem Alan bo to smiech na sali x Kamil bardzo ładne imie, a Franciszek i Antoni to według mnie jedne z najbrzydszych imion, szczególnie ten Franciszek. Tak wiec gusta sa różne, jak widzisz. Jeśli będę miała syna będzie Kamil albo Dominik. Autorko a z Twoich propozycji Alexander ładnie, tylko zdrobnienie Olek mi się już nie podoba.

Gość gość
Ja nazywalabym go pownie Olek jak piszesz, ale dla innych, w szkole, pracy bylby Alex.

Gość gość
Dominik tez mi sie podoba ale nasz przyjaciel ma tak na imie :) Poza tym tu zdrabiaja to imie Dom :/

Gość gość
Alex, Aleksander bardzo ładnie, mi właśnie to zdrobnienie Olek za bardzo się nie podoba, a Marcel też bardzo ładne, tez brałam to imie pod uwagę, ale potem z mężem doszlismi do wniosku ze chcemy tradycyjne imie i prawdopodobnie będzie Dominik, albo Kamil.

Gość gość
Mieszkam w UK i mam synka Adasia, no ale dla Ciebie to imie odpada.... teraz jestem w drugiej ciazy i tez sie zastanawiam nad imieniem. Feliks, Kacper, Artur... moze....?

Gość gość
Adas bardzo ładne, Kacper i Artur tez ładne, a Feliks mi się w ogóle nie podoba, z tych trzech to bym chyba Kacperka wybrala :)

Gość gość
Tez w uk i tez mam Adasia:) imie uniwersalne nie tylko dla polakow czy anglikow

Gość gość
Adas ladne i uniwersalne, podobnie jak Anna. Te imiona odpadaja bo wystepuja w bliskiej rodzinie lub u przyjaciol. Mi najbardziej podobaja sie Alexander, Samuel i Marcel. Pytam tu bo moze jakies fajne przegapilam. Dla dziewczynki wiecej imion mi sie podoba i nie mialabym tu problemu.

Gość gość
autorko a może Miłosz albo Mikołaj? albo Patryk? co sądzisz? mi się podobają te imiona

Gość gość
Dzieki za propozycje. Jak pisalam, mieszkam za granica i chcialabym imie uniwersalne, takie ktore bez problemu wymowia obcokrajowcy. Jakbym nazwala go Milosz lub Mikolaj plus moje trudne nazwisko (z "grz"w srodku) to nie ulatwilabym mu tu zycia bo do konca zycia musialby je wszystkim literowac tak jak ja teraz swoje imie i nazwisko.

Gość gość
David, Daniel, Michael?

Gość gość
Damian fajne i Aleksander.

Gość gość
Moj się urodził miesiąc temu i ma na imię Dominik mieszkamy w szkocji

Gość gość
byle nie Damian i Maciej, to są najgorsze imiona z którymi mam najgorsze doświadczenia...

Gość gość
Mieszkam za granicą, gdy będę miała drugiego syna dam jemu na imię Samuel, mam syna Mikołaja, ale to trochę przekleństwo, zawsze jest upraszczany do Mikolaj, bo nie mają tutaj polskich znaków. Sam często poprawia nauczycielki w szkole. Często podpisują jego prace Mikolay

Gość gość
Moi znajomi tez mieszkaja w Anglii i dali swemu synowi na imie Benjamin.

Gość gość
Moze Martin? Albo Reuben?

Gość gość
Reuben? Pierwszy raz spotykam sie z takim imieniem. Nie jestem nawet pewna jak je wymowic poprawnie :)