Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adopcja dzieci przez pary homoseksualne.

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś na pewnym programie oglądałam adopcje dziewczynki przez dwie kobiety. Dlaczego w Polsce osoby tej samej płci nie mogę tworzyć rodziny? Kolejny raz polskie prawo ogranicza.

Gość gość
to jest wbrew naturze. biedne dzieci tych par homoseksualnych. spaczenia sie leczy a nie popiera. i zebys mi nie wyskoczyl o alkoholikach i patologiach w rodzinie. bo to tez zle. mowie o normalnej rodzinie bez patologii facet i kobieta.tam powinno byc dziecko a nie wsrod tych zbokow

Gość gość
Dwie lesbijki mogą mieć dziecko przy pomocy dawcy spermy , choc do zaplodnienia pewnie musialoby dojsc za granica.

Gość gość
Bycie homoseksualnym a zboczonym to różnica i to spora.

Gość gość
Jesli dziecko jest kochane to osobiscie nie widze problemu. Lesbijka moze zajsc w ciaze i miec dziecko, zadne prawo jej tego nie zabroni

Gość gość
Niestety nie można adoptować i pewnie długo tak jeszcze bedzie a powodem jest to ze nasze społeczeństwo jest nietolerancyjne...

Gość gość
Nie, powodem jest to iz jest to nienormalne i nienaturalne by dziecko mialo dwoch tatusiow czy dwie mamusie :/ Ojciec i matka to sa prawidłowe wzorce społeczne i psychologiczne. Chca miec dzieci ? Przeciez moga... Po co im adopcje ? Mój szef jest gejem, własnie sie hajtnał.. jest swietnym szefem i człowiekiem :) Ale dzieci ? O co to nie, po co nastepne pokolenie skrzywione psychicznie , z nienaturalnymi wzorcami rodziny ? Wystarcza nam rodziny pathworkowe, tam mozna sie pogubic kto jest tatusiem i z kim zyje mamusia :P

Gość gość
Mam za soba wiele lat psychologii rozwojowej dziecka. Uwazam ze adopcja dziecka przez pare "ojcow" to bylaby zbrodnia na psychice dziecka. 1. Rodzice sa dla dziecka wzorcem wszystkiego: rodziny, wychowania, dorosylych przyjazni, relacji ze znajomymi, itd. Ty jestes homo, dziecko na 95% hetero. Chcesz skrzywdzic 95% dzieci danych homoseksualistom?! Pozbawic ich wzorca heteroseksualnego swiata? Zycie takich dzieci bedzie wylacznie cierpieniem. 2.W Szwecji wolno homo adoptowac dzieci od paru lat. Ilosc samobojstw wsrod dzieci adoptowanych przez homoseksualistow jest o KILKASET procent wyzsza niz normalnie.

Gość gość
Rodzin patchworkowych bym się specjalnie nie czepiała, nikt z nas z góry wszystkiego nie przewidzi,życie bywa przewrotne. Natomiast faktycznie ,o ile jestem osobą tolerancyjną i geje czy lesbijki mi nie przeszkadzają,o tyle uważam,że posiadanie przez nich dzieci nie powinno mieć miejsca. Właśnie dlatego,że to nienaturalne. W swoich domach i łóżkach niech robią co chcą,niech chodzą na randki,kochają się...nic mi do tego. Ale jestem przeciwna adopcji dzieci przez takie osoby, to kompletnie wypacza i zniekształca prawidłowy bieg natury.

Gość gość
Niedługo w polskim "prawie" zakażą posiadania dzieci poza związkami sakramentalnymi... Niestety, polskie "prawo" jest tworzone przez osoby moherowe i ograniczone, które wolą żeby się dzieci poniewierały po domach dziecka zamiast mieć taką czy inną, ale szczęśliwą, rodzinę.

Gość gość
gość dziś , jasne, znacznie lepiej, jak dziecko jest wychowywane przez jednego tylko rodzica (i to głównie mamusię) - wtedy wynosi super wzorce... Albo jak jest w rodzinie "pseudohomo" czyli jest wychowywane przez matkę i babcię.