Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odklejająca sie kosmówka. szukam porady..

Polecane posty

Gość gość

Witajcie , jestem w 8 juz teraz wynikającym z ost , miesiączki tygodniu ciązy. Lekarza na usg stwierdził odwarstwianie sie kosmówki. I teraz moje pytanie do Was przestrzeń odwarstwiania hypoechogeniczna wynosi 1,75x1,12. Dajcie znac czy to duzo czy mało , pierwszy raz z czymś takim sie spotykam dlatego nie wiem jak myśleć otym.Pozdrawiam :)

Gość gość
To bardzo poważne, masz zalecenia leżenia?

Gość gość
O kurde :/ co lekarz zalecil? Co bedzie pozniej gdy wszystko przybierze na wadze? Wody itd. Oby wszystko bylo ok.

Gość gość
nie mam narazie żadnych leków ponieważ duzo wymiotuje ( chociaż juz teraz jest lepiej ), oszczędny tryb życia , zero skakania , biegania , jak to nazwał rozwód z mężem , i ogólnie duzo odpoczynku. ale tak żeby lezec plackiem to nie , nic nie mówił. Dlatego sie zastanawiałam jak to wygląda. Niby to tylko kosmówka a jeszcze nie łożysko..sama nie wiem co mysleć juz skoro mówicie ze to duzo..ehh..

Gość gość
miałam podobnie. mniejsze rozwarstwienie ale lekarka mówiła ze szanse na utrzymanie ciąży to 50% bo zarodek w każdej chwili może się ,,odkleic". byłam przygotowana na najgorsze. dostałam luteine dopochwowa I nakaz odpoczynku. jak najwięcej leżeć iza dwa trzy tygodnie kontrola. to były długie tygodnie. .. na następnej wizycie krwiakppodkosmoskowy i rozwarstwienie zniknęło. wchlonelo się dzięki Bogu:) urodziłam

Gość gość
Co z tego, że nie łożysko? Na tym etapie kosmówka pełni taką samą rolę, odżywie zarodek. Ja bym leżała chyba. To nie są żarty.

Gość gość
Trzeba lezec, nie ma innej opcji. Luteina i duphaston by sie przydały. Wstawać tylko na siku. Ja tak mialam, na szczescie po 3 tyg. lezenia plackiem wszystko sie wchłonelo. To naprawde poważna sprawa.

Gość gość
I może zmienic lekarza na bardziej zaangażowanego w Twoją ciążę i jej bezpieczny przebieg.