Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Echo serca płodu...

Polecane posty

Gość gość

Mamy bardzo duzy problem z serduszkiem u dziecka. Dostalam skierowanie na badanie echa serca plodu, jednak dopiero na 26.08... w poniedzialek przyjmuja nas do szpitala na amniopunkcje. Chcialabym zrobic echo prywatnie ale w mojej miejscowosci lekarz wykonujacy to badanie przyjezdza co 2 tygodnie, wiec wczesniej nic nie zdzialam. Najblizej mamy do krakowa... i tu moje pytanie: czy w weekend zrobie gdzies (najlepiej w krakowie) prywatnie echo serca plodu, jesli tak to na jakie koszta sie przygotowac? Bardzo mi zalezy bo sytuacja jest wrecz tragiczna... jesli nie w weekend to moze na tygodniu (jesli uda nam sie wyjsc ze szpitala), tylko ile trzeba czekac na wizyte i poprosze o namiary... bede bardzo wdzieczna za kazda pomoc.

Gość gość
Ul Rozrywka 24a. Al Pokoju 5.... wpisz w google i dzwon popytac kiedy i za ile. Trzymam kciuki :)

Gość gość
echo serca płodu to nic innego jak usg serca płodu, przebiega jak normalne usg

Gość gość
Ale wykonuje je lekarz który się w tym specjalizuje. Tak samo jak echo serca dziecka czy dorosłego.

Gość gość
My mieliśmy skierowanie do Warszawy, było to normalne usg plus usg serduszka tzw echo serca płodu wykonane przez panią profesor.Na usg 4D wyszły zmiany w serduszku po czym skierowanie do szpitala i tam lekarz nic nie widział jednak dla pewności moja gin załatwiła wizytę właśnie w Warszawie i tam owszem zmiany stwierdzono ale okazały się nie groźne i maluch ma 8 miesięcy skończone, istny diabełek, na miejscu nie usiedzi, kochane zdrowe dziecko, rozwija się szybciej niż dzieci w jego wieku

Gość gość
W weekend wątpię aby gabinety były otwarte. Na Twoim miejscu poszukałabym normalnie przez google "echo serca płodu kraków" i obdzwoniłabym miejsca, które się wyświetlą. Myślę, że jak powiesz jaka jest sytuacja i że sprawa bardzo, bardzo pilna to uda się Ciebie gdzieś wcisnąć. W końcu to są wizyty prywatne, więc na ogół placówki idą na rękę pacjentom. Koszty orientacyjne około 250-300 zł.

Gość Majka767
Widzę, że minęło już trochę czasu od tego wpisu. Kogo obecnie polecacie do wykonania echo serca płodu? Potrzebuję na cito. Patrzyłam na inne fora, to polecają dr Rozmus Warcholińskiej jednak mam do niej kawałek. Ale jak nikogo innego nie znajdę to pojadę, podobno jest jedną z lepszych w tym fachu.

Gość nimerina
Badanie możesz wykonąc na przykład w centrach Gameta. Jest to sieć przychodni prywatnych, która specjalizuje się w problemach z płodnością ale równiez w opiece prenatalnej. Można tam wykonać badania prenatalne ale również i echo serca płodu. Echokardiografia płodu to badanie do złudzenia przypominające zwykłe USG w ciąży. Przeprowadzane jest przez powłoki brzuszne, przy użyciu specjalnego żelu nakładanego na skórę oraz głowicy aparatu. Badanie jest zupełnie bezpieczne oraz nie niesie za sobą żadnych efektów ubocznych. Polecam zajrzeć sobie na stronę: http://badanieprenatalne.com/czym-jest-echo-serca-plodu/ Jest tutaj opis tego jak wygląda.