Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO MI DOLEGA ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 23 lata. Byłam w 2 ciążach. W pierwszej ciąży miałam ospę ale mi i dzidziusiowi nie zaszkodziła. Po pierwszej ciąży zaczęłam ćwiczyć i trochę mnie kolano bolało. W drugiej ciąży w 3 trymestrze zabolało mnie tak , że nie mogłam do łazienki dojść.. myślałam , że po porodzie minie. Niestety nie. Kolano bolało jak chciałam je wyprostować gdy leżałam. Zaczęłam biegać , ćwiczyć jezdzić na rowerze. Niby nic się nie działo. Jednak ostatnio po rowerze i wykonanych przysiadów zaczęło mnie to kolano boleć. Zaczęło mi się mrowienie palców i nóg. Byłam na RTG kolana ale niby wszystko okej jest. Mam skierowanie do ortopedy i w poniedziałek mam iść. Nie wiem co się dzieje. Często mi mrowią palce u rąk i nóg. Czytam na necie i dobijam się tymi wszystkimi możliwymi chorobami... i myślę , że też mogę być na coś poważnego chora... jestem załamana...

Gość gość
a miałaś kiedykolwiek kleszcza ? byłaś ugryziona? Jeśli tak to możesz mieć boreliozę , czy ktoś zaproponował ci badanie w tym kierunku? Jeśłi nie to zrób sama odpłatnie western blot koszt około 180m zł Mnie tak drętwiały palce , bolało kolano , póżniej łokieć , szyja i każdy mówił że to nic takiego . Zrobiłam sobie prywatnie badanie bo miałam trzy razy kleszcza i niestety okazało się że to borelka .

Gość gość
Ni byłam właśnie ugryziona przez kleszcza.. czytam na necie , i dobijam się tymi wszystkimi chorobami świata.. że mogę mieć Reumatoidalne zapalenie stawów.. sama sobie wszystko wmawiam.. we wtorek ide do ortopedy i mam nadzieję , że wszystko się wyjaśni.. że będzie wszystko dobrze

Gość gość
mam nadzieję, że to jakaś mała kontuzja kolana..że to wszystko minie.. na RTG kolana wyszło że niby jest wszystko OK..

Gość gość
Reumatoidalne zapalenie stawów to to nie jest bo bolałby Cię równocześnie stawy symetryczne a Ty masz ból jednego kolana . W boreliozie jednostronny ból stawów jest normą więc kto wie czy to nie borelioza. Poddaj taką myśl lekarzowi na wizycie , nie mów że nigdy nie miałaś kleszcza to skieruje Cię na badanie . Nie zawsze jesteś w stanie zauważyć kleszcza , ugryzienie jest bezbolesna, a najedzony sam odpada więc jeśli np miałaś go we włosach to możesz nie wiedzieć o jego istnieniu. Boreliozę może też wywołać ukąszenie komara (choć zdarza się rzadko} , można się nią zarazić od chorującego partnera .

Gość gość
Faktycznie może to być borelioza: https://portal.abczdrowie.pl/borelioza I niestety muszę Cie zmartwić, u mnie też wykryto tę chorobę, a nie pamiętałam, żeby kiedykolwiek ugryzł mnie kleszcz. Więc niestety to możliwe :(

Niestety, przez Internet nie da się postawić diagnozy i stwierdzić, co Ci dolega w kolano. Możliwe, że tylko je przeciążyłaś i że to jakaś niegroźna kontuzja. Niemniej jednak przez Internet nie warto gdybać. Bardzo dobrze, że umówiłaś się na wizytę do ortopedy. Pozdrawiam i powodzenia!

Gość gość
Jeżeli czujesz, że z kolanami jest coś nie tak. To powinnaś raz iść do lekarza lub chociaż zastosować suplement z olimpu, arthroblock forte. On powinien w czasie kuracji i po wzmocnić stawy, które więcej wytrzymają i nie będzie Cie nic bolec.