Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 tygodniowe dziecko nie śpi wieczorami

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam problem ze spaniem mojego dziecka od jego urodzenia, ale ostatnio można powiedzieć, że jest lepiej. W nocy w miarę śpi z przerwami na jedzenie, w dzień ma jedną drzemkę często ponad 3 godzinną plus na spacerze i jakieś krótkie drzemki. Problem pojawia się od około 17-18. Dziecko cierpi na kolki i dostaje kropelki. Nie śpi od tej ok. 17-18 do nawet 23. Ostatnio kolki trochę złagodniały (od 2 dni, tak mi się wydaje, że złagodniały). Czasem udaje jej się zdrzemnąć wieczorem, ale po chwili się wybudza, tak jak np. teraz. Co zaśnie mi na rękach to już się budzi po chwili. Czemu tak jest? Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?

Gość gość
Miałam to samo z córka. Poprawiło sie dopiero około 4 miesiąca życia. Niestety trzeba to przejść jakos. Oboje z mężem nodilismy i tulilismy córkę codziennie od 18 do czasami nawet pierwsej w nocy. Wyla z otwartymi oczami. Takie uroki malutliego dziecka. Potem samo minelo nawet nie zauważyłam kiedy.

Gość gość
Niestety ale kolki są bolesne. Trzeba dbać by dziecku dobrze się odbiło po wypiciu mleka, po 20 minutach od posiłku można masować brzuszek okrężnymi ruchami olejkiem nagietkowym, podawać herbatkę z kminku.