Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczynka 2,5 roku boi się panicznie mezczyzn

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne ze wręcz histerycznie reaguje na mężczyzn po 30 roku zycia? Szczególnie starszych. Ja rozumiem że faceci sie mniej usmiechaja, mają surowe twarze,a jeśli facet ma ciemny zarost to już masakra wtedy. Muszę uciekać z placu zabaw. Ale dziwne ze np w autobusie już się nie boi. Tylko na placu zabaw albo na salach zabaw. Trwa to tak intensywnie od 2 tygodni. Wcześniej bała się tylko wujka i kuzyna. Od razu mówię,że nie ma opcji molestowania, bo nigdy nie została sama z żadnym mężczyzną. Tatuś mieszka daleko.

Gość gość
Przejdzie jej za jakieś 14 lat ;)

Gość gość
Nikt nie ma podobnego problemu???

Gość gość
Coś jej się źle kojarzy, musisz rozpracować co i dlaczego, nikt nie wywróży dlaczego. Spróbuj zacząć od wypisania wszystkich wspólnych elementów poza mężczyznami (kształty, kolory...) a potem jaka interakcja mogła zajść. Nikt niestety wirtualnie nie pomoże... Możesz też spróbować zabaw oswajających ze strachem, jakieś książeczki gdzie są brodaci tatusie np...

Gość gość
Stawiam ze obejrzała coś w telewizji albo ktoś ja przestarszyl jakimś gadaniem. Moze jakas książka?

Gość gość
Mężczyzna z zarostem jak daje buzi, to kłuje. Nieraz całkiem mocno.

Gość gość
Corka mojej szwagierki tak miala. Tyle ze nie reagowala tak na mezczyzn tylko na chlopcow takich 7-10lat. Tez miala okolo 3lat. Nie mam pojecia skad jej sie to wzielo ale przeszlo jej po dwoch latach. Teraz ma niecale 5 i juz jest ok.

Gość gość
Dość znaczące. Zastanów się, co nieprzyjemnego związanego z mężczyzną, jakiego opisujesz przydarzyło jej się w takim miejscu.

Gość gość
Nie oglada tv. Bała się 2 facetów do tej pory. Wujka i kuzyna. Trwało to od 1,5 roku.Jak nie podobal się inny mężczyzna to baczniej obserwowała tylko. A teraz histerycznie płacze i ucieka. Nasililo sie to strasznie. Wcześniej nie był to jakiś problem. A teraz to boję sie aż o nią.

Gość gość
Nie ogląda wogóle telewizji? Na 100 % siwdzisz non stop obok dziecka i jesteś w stanie potwierdzić ze nigdy nic nie obejrzała? U ciebie, babci albo koleżanki? Nie wierzę w to

Gość gość
Na tej sali zabaw gdzie tak zaczęła histerycznie płakać to Nie wiem ale może sobie ubzdurala ze ci faceci zabierają dzieci, bo to mężczyźni biorą swoje potomstwo na ręce i wychodzą jak idą do domu. Może boi się ze ja ktoś zabierze. Ale kobiet nigdy sie nie bała a też przecież zabierają dzieci jak wychodzą z sali. Może jakiś facet głośniej cos powiedział a wiadomo że taki facet ma inny tembr głosu. Pytam tutaj czy są mamy z podobnym problemem.może to norma rozwojowa.

Gość gość
Od 3 mc nie ogląda tv na 100 proc. Problem od 2 tyg. Jedyne co pamiętam to ze wystraszył się zdjęcia w gazecie z Agustinem Agurola.

Gość gość
Ale boi się też starszych facetów w okularach np i bez zarostu.

Gość Mama małej Kasi
Moja córka ma rok i 10 miesięcy i też boi się obcych, nie tylko mężczyzn, nawet tych w rodzinie.Nigdy nie była sama zawsze jest jest z nami rodzicami, a jednak tak ma.Gdy się oswoi, wtedy jest wszystko dobrze.

Gość gość
Moze skok rozwojowy jakis. Moja zaczęła sie bać ludzi jak w szpitalu na siłę jej pobrali krew z żyły. Teraz nawet pamowrsa nie da sobie zmienić w innym miejscu niż mój dom. Juz od dwóch miesięcy sie tak mwczymy. Moze jej przejfzie za jakiś czas

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Myślałam że to jakiś autyzm.

Gość gość
To normalne u dziec***ewnie jej przejfzie niedługo. Ważne zeby unikać teraz tego czego sie boi i nie straszyć niepotrzebnie

Gość gość
Tylko nie słuchaj debilnych porad zeby przyzwyczajać dziecko do obcych jak przyjdzie czas sama zechce i jej przejdzie. Miałam to samo z moja jak była niemowleciem bała sie obcych od 3 miesiąca i ryczala na widok wszystkich oprocz mamy o taty. Co sie naslychqlam ze izoluje dziecko i to moja wina że jest dzikusrm. Potem jak skoncYla 11 miesięcy nagle samo przeszło. Nawet nic robić nie musiałam.chodziłam z nią tylko na spacery jak zawsze. Cierpliwości autorko. Wyrośnie

Gość gość
Dzięki za pocieszenie:)

Gość gość
U nas podobna sytuacja z tym, że córka ok 2 roku życia panicznie się bała, potem przeszło a teraz ma 2.7 i znowu powrócił lęk. Kiedyś przylapalam tesciowa jak mówiła do dziecka" pan patrzy" gdy się niesfornie zachowywała i przypuszczam, że może stąd ta sytuacja. Wcześniej córka tez bała się wujka i sąsiada ale nie reagowała płaczem tylko była zawstydzona i na dystans. Natomiast swojego tatę i drugiego wujka uwielbia.