Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_przyszla_

dziwne plamienie 20 tydzien ciazy

Polecane posty

Witam. Jestem obecnie w 20 tygodniu ciazy. Trzy dni temu i wczoraj na bieliznie zaobserwowalam sluz w ktorym byly kropeczki krwi doslownie jak ziarnka cukru koloru jasno czerwonego. Pare dni predzej pobolewal mnie brzuch ale przeszlo gdy sie polozylam. Moj ginekolog jest na urlopie a w szpitalu lekarz odmowil mi badania twierdzac, ze nie ma takiego obowiazku i powinnam udac sie do poradni K - byla sobota godzina 19.00 . Co to moze oznaczac ? wizyte mam dopiero 25. 08

Gość gość
Idz do innego lekarza np prywatnie? Swoją droga przy plamoeniu w ciąży to w szpitalu muszą cię zbadać. Przecież to moze oznaczać zagrożenie ciąży. Co to za szpital??! ...

Gość gośćzmartwiona_przyszla_
Chetnie bym poszla prywatnie tylk ze dzis jest niedziela, jutro swieto wiec nikt mnie nie przyjmie. Lekarz odmowil mi przyjecia a polozna kazala mi pokazac wkladke z krwia, ktorej nie mialam bo to bylo pare kropek krwi w sluzie na majtkach, ktore przebralam przed przyjazdem do szpitala. Wiec skoro krew sie nie leje ze mnie strumieniem to w ogole o co mi chodzi .

Gość gość
No to moglas powiedzieć ze cię brzuch mocno boli coś zmyslec trochę. Teraz musisz czekać do wtorku na jakąkolwiek wizytę. A nie masz w okolicy innego szpitala? Ja bum chyba nie wytrzymała do wtorku.. tylko ze ja miałam problemy z każda z ciąż. Pierwsze dziecko nawet straciłam w drugiej calaciaze lezalam bo miałam wielkiego krwiaka i krew lala sie strumieniem. A brzuch cię nie boli? Czujesz juz ruchy? To twoja pierwsza ciążą?

Gość ćzmartwiona_przyszla_
Wiesz jak juz zobaczylam same miny lekarza i poloznej to mi sie wszystkiego odechcialo i to ich podejscie lekcewazace lekarz po prostu odmowil mi badania bo nikt mu za to nie zaplaci bo nie ma obowiazku i poszedl a ja stalam jak glupia zupelnie zdezorientowana. To moja druga ciaza ale wtedy nie bylo takich problemow teraz czuje sie gorzej. Ruchy czuje a brzuch mnie pobolewa u dolu po bokach ale nie twardnieje. Predzej przed tym krwawieniem w pracy wzielo mnie ostro co chwila mialam takie napiecie w dole brzucha i ciagniecie od srodka ale po polozeniu sie przeszlo . A pare dni pozniej pojawily sie te kropki krwi.

Gość gość
Wiesz to juz jest wysoka ciążą. A plamoenoe moze byc od krwiaka od skracajacrj sie szyjki.. lepiej to sprawdzić bo to zawsze groźne dla ciąży. Pytam o inny szpital bo można sprawdzić właśnie jak cię potraktują w innym szpitalu. Mój jak był na urlopie i krwawilam kazał mi natychmiast na izbę przyjęć jechac jak chcesz czekaj do wtorku ale odpoczywaj i nie przemeczaj sie za bardzo

Dzieki za wsparcie. Za chwile zbiore sie do innego szpitala . I jestem pewna ze w tamtym co bylam moja noga juz nie postanie

Gość gość
ja tak mialam w ciazy po ostrym seksie z mezem, kilka kropel u mnie oznaczało otarcie naskórka , wazne czy krew jest jasnoczerwnoa czy ciemna- jasno czerwnoa to spoko, ciemna nie (tak mi gin mowil)

Gość gość
Moj maz jest za granica takze to nie od tego . A krew jest jasna

Gość gość
Po ostrym seksie z mężem. Ludzie co za kretynka. To niezle tarcie było.

Gość gość
Jedź do innego szpitala, koniecznie domagaja się badania. Plamienie czy krwawienie zawsze wymaga konsultacji. Wkładkę jeśli masz zabrudzoną, to nie zmieniaj, powiedz o bólach brzucha, skurczach. Można się burzyć że oni mają obowiązek, nie mają prawa, ale co z tego skoro po fakcie, w razie problemów, nic ci nie da poczucie że to była wina lekarza. W ostateczności spróbuj poszukać prywatnego gabinetu- wiele przyjmuje również w weekendy, bo do NFZ który ewentualnie mógłby interweniować raczej się nie dodzwonisz w niedzielę. A jutro święto.