Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO ISLAM CZY JUDAIZM NIE MA CUDÓW?

Polecane posty

Gość gość

u nas w chrześcijańskie jest mnóstwo cudów, objawień. Fatima, Medjugorje, Guadelupe, Faustyna Kowalska itp itd no możnaby wiele wymieniać. Oczywiście są zwolennicy i przeciwnicy, ci co w to wierzą i ci co nie wierzą, jednak jest wiele sławnych cudów i objawień znanych na cały świat, badanych przez kościół naukowców, np nie wyjaśnione pochodzenie farby na obrazie Matki Bożej z guadelupe, badali japończycy, badali amerykanie z NASA i ani to mineralna farba ani organiczna ani siaka ani śmaka, nie znana ludzkości, określają ją mianem cudownej lub kosmicznej, tak samo dziwne jest to że ten obraz powstał na płótnie z włókien agawy, które ulega samorozpadowi maksymalnie po kilku latach, bardzo szybko się utlenia, kruszy rozpada, jest to naturalne, a ten obraz od prawie 500 lat jest w takim samym stanie i włókno jak nowe. No ale dobra nie ważne, to jest element wiary, jedni w to wierzą, inni choćby dostali 100% dowode to i tak nie uwierzą, więc nie o tym tutaj mowa, ale ciekawi mnie czy judaizm, islam czy hinduizm też mają jakieś takie sławne znane na cały świat cuda, objawienia itp? bo ja jakoś nigdy nie słyszałem, a jeśli nie ma, to czy im to nie daje nic do myślenia? że to jednak nasza wiara jest tą prawdziwą, a ich wiara jest martwa bo nic sie w niej nie dzieje?

Gość gość
Judaizm ma pełno cudów, Starego Testamentu nie czytałeś??? :D

Gość gość
no ale ja nie mówie o tym, mowie o czasach nowożytnych Faustyna Kowalska to jak najbardziej czasy nowożytne guadelupe to powiedzmy średniowiecze ale już jednak też czasy po chrystusie i ten okres mnie interesuje

Gość e_witam
nie znam Islamu , nie znam Judaizmu , tak - uważam, że powinienem poznać ale KTO mnie 'otworzy oczy' abym poznał ? Czy pójść z tym pytaniem do księdza Dobrodzieja na Plebanię ? A co będzie , jeżeli zadam pytanie Księdzu i mnie wygoni z Plebani ? FAKT Nas Katolików NIE UCZĄ i NIE MA KTO nauczyć o INNYCH wiarach na naszej Planecie , Proboszcz lub inny Dobrodziej powiada , NIE INTERESUJ SIĘ TYM , to nie jest NASZA SPRAWA , to jest ICH wiara , niech sobie wierzą w Buddę albo 'kamienne postacie' na polu ale NAS to nie dotyczy powiadają dla własnego dobra , i tu jest błąd , ogromny błąd nauczycieli naszych , że nie mówią , nie uczą i nie ostrzegają NAS przed INNĄ WIARĄ , CO PRZYNOSI INNA WIARA , jakie są niebezpieczeństwa INNEJ WIARY , dlaczego jest INNA WIARA , która nienawidzi kobiety i kobieta jest traktowana 'niżej' od psa ? czyli Pan wszamie obiad , co zostanie z obiadu to wrzuci psu do miski , czego pies nie wszamie to zostaje dla kobiety Pan ten otrzymał prawo od 'swojego Boga' aby swoją siostrę w imię 'honoru rodziny' zamordować i spalić , po zamordowaniu swojej siostry czuje się bezkarny ! Owszem, gdyby jego siostra po zamordowaniu lub spaleniu żywcem nagle poczuła, że NADAL ŻYJE i nastąpiła powiedzmy ŚMIERĆ KLINICZNA na chwilę to byłby CUD ale faktycznie w Islamie CUD nie istnieje , co wiemy na temat Islamu ? chyba tylko jedno , że Islam grozi śmiercią wszystkim NIEWIERNYM a kobieta jest traktowana jak ŚMIEĆ i kobietę można zabić jak 'śmiecia' bez żadnego tłumaczenia ! taką wiedzę na temat wiary islamskiej posiada Kowalski w Polsce a jak to jest faktycznie w realu ?

Gość gość
To czy cuda istnieją w danej religii w dużym stopniu zależy od jej idei. Dlatego w chrześcijaństwie jest dużo cudów, bo taką ideę ma ta religia.

Gość gość
islam to religia szatana bo ich bóg ksiezyc pozwala na poniewieraniem zabiciem drugiego człowieka okłamywaniem go naukowcy dowiedli ze koran był modyfikowany wielokrotnie a je/zus kazał kochac wroga