Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stęka przy robieniu siusiu

Polecane posty

Gość gość

Moja pół roczna córka od jakiegoś czasu stęka nie tylko przy robieniu kupki ale też przy siusiu... Próbowałam znaleźć coś o tym w necie ale za dużo nie ma.. Nie wydaje mi się żeby ją coś bolało bo nie płacze przy tym nawet się nie krzywi, w sumie nie za każdym razem tak robi ale coraz częściej. Czy wasze dzieci też tak miały?? Proszę o radę.

Gość gość
Może próbuje przy siusiu zrobić jeszcze kupkę i w ten sposób sprawdza, czy coś pójdzie.

Gość Mama małej Kasi
Przecież to jest dziecko i stęka bo chce zrobić kupkę.Nie tylko samo siusiu.Myśl logicznie.

Gość gość
moja też stęka jak na mnie leje

Gość gość
Jejku ale to nie chodzi o kupe... Znam swoje dziecko i z pewnością to chodzi o siusianie

Gość gość
Czy przy kładzeniu się na plecach córka nie popłakuje? Refluks moczowy przyszedł mi do głowy. Może piszę od rzeczy. Znam jeden tylko przypadek i trudno mi twierdzić co jest charakterystyczne.

Gość Gośćmmmmmm
Nie oba jest bardzo ruchliwa i na plecach raczej nie lubi leżeć ale nie zauważyłam żeby ta pozycja wywoływały u niej dyskomfort... Hmmm ale jak pamiętam to jej się od początku zdarzało kiedy robiła siusiu napiąć się tak jak do kupki, ja sobie tłumacze to tym że może ona myli potrzeby bo przy robieniu kupki zawsze musi postękać i wkreciła sobie że przy siusiu też tak trzeba. Czytałam na innych forach że głównie chłopcy tak mieli i jak już jakaś mama poszła z tym do lekarza to usłyszała " a niech sobie stęka "a ja żebym mogła iść z nią do lekarza musiała bym jechać autobusem i nie miała bym nawet jak ją nakarmić jak by cyca zawołała albo mąż musiał by brać wolne w pracy :(

Gość gość
A co za problem nakarmić dziecko w autobusie, przychodni?

Gość gość
Yyy, to nigdy nie pójdziesz z córką do lekarza bo trzeba autobusem jechac? A jak chodzisz na szczepienia? Zawsze męża ciągniesz ze sobą? Można taksówkę wziąć, a poza tym sorry ale półroczne dziecko chyba moze troche wytrzymać. Nakarm przed wyjściem i już, a potem w przychodni. Sama karmię piersią od 9 miesięcy, z dzieckiem jestem co najmniej raz w tygodniu u lekarza, czasem nawet kilka razy u różnych specjalistów, dziecko wiele przeszlo, łącznie z tym ze karmilam je po operacji jak nie mogłam go podnieść z łóżeczka i nie widziałam w tym problemu. Jakby mąż miał zawsze ze mną jechać to musiałby chyba się zwolnic z pracy, fakt jeżdżę autem ale często daleko do lekarza i normalnie często, da sie tak zaplanować karmienia ze piersią nie musze karmić poza domem. No ale dla mnie zdrowie dziecka najważniejsze. Zrób ogólne badanie moczu, najmniej inwazyjne badanie, a wiele może powiedzieć. Jednak pewnie nic jej nie jest, dzieci czasem tak sobie cos wymyślają, ale lepiej skonsultuj z lekarzem.

Gość gość
Szesciomiesieczne dziecko spokojnie moze wytrzymac bez cyca dwie a nawet trzy godziny.to nie noworodek.

Gość gość
mój syn urodził sie z wodonerczem a potem zauwazyłam ze steka przy sikaniu. Stęka bo ma duzo moczu w pecherzu i nie ma jeszcze takiej swiadomosci wysikania się. Musi sie skupic zeby zrobic siku. Tyle że my jestesmy pod okiem jednego z lepszych urologów na śląsku. Tobie też polecam iść, bo problemy z sikaniem to powazne problemy i nie należy tego bagatelizować

Gość gość
31 mam szczepienie córki to zapytam lekarza :)