Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odejście czopa przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, 39 tc, ostatnio zauwazylam mały glut niepodobny do śluzu jaki mam na codzien i od razu pomyslalam, ze to może być czop. Parę dni później miałam wizytę u Gin i powiedziala, ze szyjka się skraca i rozwiera. Wczoraj na papierze znowu zostało mi sporo zoltawoprzezroczystego śluzu, dość długi ale zwarty. Pytanie moje, ile przed porodem wam odchodził i czy było tego aż tak dużo?

Gość gość
Jeden "glut" odszedł mi na 2tygodnie przed porodem. Potem już nic takiego nie było.

Gość gość
Tak jeden odszedł mi zaraz przed wodami płodowymi potem wody a potem poród przy drugiej czop i dopiero po 36 h poród

Gość gość
mi odszedl w niedziele, urodzilam we wtorek.

Gość gość
Mi w ogòle nie odszedł. Odeszły mi wody w 38 tyg i drugim dniu i po 7 godz urodziło się dziecko.

Gość gość
reguła jest taka : jeśli czop jest czysto to parę dni poczkasz. jeśli jest q nim krew to 24 godziny i będziesz mama

Gość gość
mi w 1 ciąży jak odszedł czop to wyraźnie czułam jak coś wychodzi ze mnie była to zbita biała masa z nitkami krwi, zaraz po tym zaczęłam krwawić i odeszły mi wody w 2 ciaży nie wiem kiedy czopm mi odszedł bo nic nie wiedziałam wody w całości odeszły mi w domu ale czopa nie było widać.... sąsiadce czop odchodził 2 tygodnie-tak mówiła

Gość gość
Widzę że Polki są zacofane i wstydzą się męża przy badaniu ginekologicznym pochwy i porodzie ciemnota. Mój mąż jest zawsze bo jest to najbliższą osoba niż ginekolog który może się okazać zboczeniy jak w przypadku jednej z pacjentek.... Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek.. a ile tępy pacjentek się wstydzi przyznać do molestowań czy gwałtów!