Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łucjaaaa18

Panie z endometriozą...

Polecane posty

Gość Łucjaaaa18

Witam, mam 18 lat i endometriozę od 1,5 roku . Bóle są nie do zniesienia w czasie miesiączki ( dochodzi do tego co dwa miesiące podczas gubienia jajeczka z lewego jajnika ,że przyjeżdża pogotowie aby podać mi silniejsze dawki leków dożylnie bo nie wytrzymuje). Dodatkowo stwierdzono mi torbiela czarnego na 41 mm właśnie na lewym jajniku, ktorego zwalczam lekami hormonalnymi... niedawno skończyła mi się miesiączka a od 6 dni cały czas mi "leci" brązowa wydzielina i cały czas musze nosić tampony bo jej ilość jest straszna. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów (ten brazowy sluz) . Następną wizytę mam dopiero za 1,5 miesiąca, ale niepokoi mnie ten objaw. Bardzo pragnę w przyszłości mieć dzieci a boję się ,że jeśli dojdzie coś jeszcze to uniemożliwi mi to zajście całkowite w najbliższej przyszłości. Ciężko mi się załatwiać (boli ), współżyć trudno ( również boli), ide gdziekolwiek (jak zdusi to zwijam sie z bólu..) , a najgorsza ta możliwa bezpłodność.. jak to wytrzymujecie Panie? Udało zajść się Wam w ciążę? Któraś miała problem z brązową wydzieliną po okresie przy tej chorobie?

Gość Łucjaaaa18
up