Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z wypróżnianiem POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy, piszę tą wiadomość ponieważ jestem już zrezygnowana... Zaczynając od początku - po ciąży przytyłam 20kg i do dnia dzisiejszego nie mogę tego zgubić (od ciąży minęły 3 lata) ;/ Wiele razy się odchudzałam a efekty i tak były mizerne. Obecnie jestem od 3 miesięcy na diecie 1500kcal + basen 5 dni w tygodniu po 1 godzinie i rower 3 dni w tygodniu po 2 godziny. Nie schudłam ani 1 kg od tego czasu. Dodam tylko, że nie jem absolutnie żadnych słodyczy, chipsów, nie jadam po 19.00. A efektów nie ma żadnych. Niestety problem może leżeć w samym wypróżnianiu. Załatwiam się mniej więcej 1 raz na tydzień, co daje łącznie 4 razy w miesiącu. Nie ważne co jem i tak nie jestem w stanie załatwić się częściej razy. Powiem wam szczerze, że piszę to bo być może przeczyta to któraś z was która zetknęła się z takim problemem być może u siebie lub kogoś z rodziny i jest mi w stanie podpowiedzieć co powinnam zrobić. Bo nie mam już sił słuchać od wszystkich osób, że strasznie przytyłam, nie dbam o siebie i powinnam coś ze sobą zrobić.

Gość gość
Sprobuj diety cukrzycowej czyli zero bialego pieczywa,makaronow czy ryzu, zadnych panierek, warzywa w duzej ilosci najlepiej surowe, owoce tylko kwasne, zero cukru.

Gość gość
Zrób sobie dzień na sokach warzywnych ( buraczany, pomidorowy, marchewkowy...) najlepiej wyciskanych w domu i suszone śliwki... Na codzień pij soki z surowych warzyw i owoców a zamiast przekąsek suszone śliwki.

Gość gość
Codziennie rano na czczo wypijaj całą szklankę wody (może być z plasterkiem cytryny lub odrobiną miodu) przegotowanej lub przefiltrowanej. Pilnuj się, by wypijać codziennie odpowiednią ilość wody. Jak nic nie pomaga i czujesz się bardzo pełna lub nawet masz zgagę, to świetnie działa wypicie 1 kieliszka wódki o nazwie becherovka. Jest to czeska wódka z masą ziół i nie powinno się jej pić jak inne wódki, ale przy kłopotach żołądkowych.

Gość gość
w 3. miesiącu ciąży pojawiły się zaparcia, w trakcie ciąży leciałam na czopkach eva-q i płaczem, byłam pewna, że po urodzeniu dziecka zaparcia miną. Nie minęły przez 13 miesięcy. Waga stała od porodu niewzruszona. Przez ten czas sama z siebie, bezczopkowo, w toalecie byłam 4 razy. Słownie CZTERY. Przyzwyczaiłam się. W końcu przełamałam się i poszłam do lekarza, takiego "od kup". Na początek zmiana diety. Bunt jak diabli, bo jadam zdrowo- zero prostych węglowodanów, mało mięsa czerwonego, dużo kasz, warzyw, bo chcę schudnąć! Nie słodzę, nie solę, nie jadam słodyczy. Pewna jestem, że nie chodzi tu o dietę! No ale co mi szkodzi zacząć dzień od kefiru z otrębami pszennymi (fuu, ale da się), i tu zonk- nie chce mi się jeść przez kolejne 3 godz, przez dzień woda, woda, woda, a na kolacje sałatka pomidorowa z 50 ml oliwy z oliwek. Skutek- od trzeciego dnia breji śniadaniowej, sałatki wieczornej, do łazienki latam codziennie :):):). Wyjaśnienie do tego co wyżej: w ciągu dnia jem co chcę, tylko pilnuję picia wody ( żeby nie było, że lecę na samej wodzie). Co do wagi: przez 3 tyg spadła o 400g, ale i tak się dziwię, że nie wzrosła o 2 kg przez te kalorie z oliwy ;) U mnie cel osiągnięty, teraz powalczę o spadek wagi Wniosek: udaj się do dobrego lekarza

Gość gość
Dieta 1000 kcal, dużo warzyw. Lewatywe sobie zrob.

Gość gość
też od zawsze miałam zaparcia. w ciąży to była masakra, kibelek raz na 4 dni a i to z trudem, a potem hemoroidy. uratował mnie syrop z laktulozą - np. Duphalac, po kilku dniach w łazience byłam już codziennie, piłam syrop codziennie przez 2 czy 3 ostatnie miesiące ciąży. teraz po porodzie jem codziennie na śniadanie mega porcję owsianki lub innych płatków zbożowych tego typu na gorącym mleku. efekt taki jak po syropie :)

Gość gość
Niech pani tak co 3 dni zaparzy sobie senes, ale nie stosować za długo, jak się nie ruszy to gastrolog.

Gość gość
Bbafania na tarczyce robilas? Na zaparcia polecam siemoe lniane zagotowac 5 min i pić papke na czczo codziennie mi pomogło

Gość gość
Jedz dużo jabłek i błonnika, najlepiej zrezygnuj z jedzenia pieczywa i tłuszczów zwierzęcych na jakiś czas.

Gość gość
też miałam podobnie, jednego miesiąca specjalnie zapisywałam ile razy szłam do łazienki i to było słownie CZTERY razy..... to było straszne. zmieniłam dietę i zaczęłam pić o wiele więcej wody. na sytuacje doraźne ciągle mam w szufladzie czopki eva qu i one idą w ruch, jak nie załatwiam się dłużej niż 4 dni, bo moim zdaniem nie ma co się męczyć...

Gość mirastella
Nie zgodzę się - siemie lniane niestety nie na wszystkich działa - jestem tego dobrym przykładem :( dopiero czopki eva/qu pomogły mi się uporać z ogromnym problemem zaparć w sytuacjach stresowych

Gość gość
Mi trochę siemię pomaga ale trzeba je pić codziennie, a wiadomo trudno przechodzi przez gardło, wolę dicopeg od czopków, w ogóle jeśli już cokolwiek biorę to tylko doustne środki