Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo boje przytyc się w ciazy wiecej niz 11 kg.

Polecane posty

Gość gość

JW. Wiem ze każdy mnie skrytykuje i powie ze dziecko jest najważniejsze. Owszem tak jest ale nie jest zdrowe dla dziecka gdy kobieta przytyje w ciąży ponad 20 kg. Boje się ze będę wyglądać zle. Chce czuć się dobrze w swoim ciele i chce byc zadbana mama.

Gość gość
I słusznie. Tylko nie wiem jak to zrobić zeby nie przytyć. W obydwu ciążach jadlam normalnie, bylam aktywna, pracowałam do konca 8go miesiąca. W pierwszej przytylam 22 i 10kg zostało, zaczelam chudnąć dopiero po roku i trwalo to tez rok... W drugiej ciąży 16kg i tez zostało 10kg :( i nic nie moze zejść, a juz minęło 9 miesięcy od urodzenia. Pracuje, duzo spaceruje, jem niewiele i zdrowo, karmie dziecko piersią i nic nie drgnie :( chyba znow musze czekać niestety. Życzę Ci autorko żeby udało Ci sie tylko te 11kg przytyć, serio. Zazdroszczę tym co od razu wróciły do swojej wagi. Ja nie mogę na siebie patrzeć.

Gość gość
Moja siostra schudła dopiero jak przestała karmić piersią.

Gość gość
14:28 nie da się jedząc zdrowo i mało, przytyć 20 kg. Przecież to się nie bierze znikąd. Nie jadłas np.ciagle słodkości?

Gość gość
Tu autorka. bardzo sie boje, ze niestety przytyje wiecej tym bardziej ze mój mąż ma takiego hopla na punkcie ciąży że aby zobaczył dwie kreski na teście to ciągle by mnie dokarmial i ciężko mu wytłumaczyć ze dziecko nie potrzebuje tyle jedzenia.

Gość gość
No wyobraź sobie ze można przytyć 20kg, słodycze zdarzalo mi się zjeść, ale byla to np kostka gorzkiej czekolady raz na kilka dni lub samodzielnie robione batony musli i tyle. Nie lubię słodyczy. Uprzedze kolejne pytania, chipsów tez nie jem, paluszków, orzeszków itd tez nie. W obu ciążach mniej więcej do 16 tygodnia tyłam tylko ok 1kg, a potem to juz lawina. Nie zmieniałam nic w diecie, jadlam jak zawsze, wiec serio nie mam pojecia dlaczego tak tyje w ciazach i nic nie schodzi po nich. Mam nadzieje ze rzeczywiście jak przestane karmić to schudnę. Albo musi minąć ten magiczny rok żebym zaczela chudnąć. Autorko nie martw się, większość kobiet nie tyje aż tak dużo w ciąży.

Gość gość
Ja przytyłam 12 a moja teściowa stwierdziła że to dużo bo ona przytyla 6...no ale nie ogarnia ze ona przed ciaza miała nadwage a wtedy się mało tyje bo i tak już się jest tlusciochem :/

Gość gość
Mam nadzieje. A możecie polecić jakis dobry krem przeciw rozstępom?

Gość gość
Z Ziaji taki biały

Gość gość
Też słyszałam ze jest tani a dobry.

Gość Mamusia balonik
Ja przytyłam grubo 14 kg bo ja przytyłam aż 32 kg, ponieważ nie pracowałam przez całą ciąże i nie byłam aktywna. Jadłam tłusto i dużo, fast foody, słodycze i gazowane ale nicnie nie bolało ruszałam się bardzo wolno więc jeździłam autem przez mój brzuch ogromny (160 cm obwód) i wielkie piersi to ledwo co sięgałam do kierownicy a pasy to ledwo się zapinały więc już pod koniec nie zapinałam. Napiszcie mi ile potrafiłyście zjeść w okresie zachcianek.

Gość gość
Jeśli dopadną cię obrzęki, to możesz przytyć ponad 20kg i nic na to nie poradzisz. Ani zdrowe odżywianie, ani ******** nie zmienią. Ja tak miałam. W ostatnich 2-3 miesiącach ciąży wyglądałam jak napompowana bańka. Nie wyglądało to dobrze, ale te kilka tygodni można wytrzymać. Poza tym głowę zaprzątały mi inne dolegliwości i nie myślałam o wyglądzie za wiele. W kilka tygodni po porodzie cała oda ze mnie zeszła. Zostało mi raptem 3kg, ale to już wynik ciągłej, trudnej do opanowania ochoty na słodkie i ziemniaki w ciąży. Generalnie przybrać można dużo, ale ważne, czy nabiera się wody, czy tłuszczu. Można mieć na plusie 20kg i szybko wysikać i wypocić to po porodzie, a można przytyć o połowę mniej i zostać z kilkukilogramowym balastem na stałe. Woda ucieknie zaraz po porodzie. To tłuszcz zostaje. A on już jest zwykle wynikiem obżarstwa i lenistwa w ciąży.

Gość gość
Jejku baby?!!!?!?Ja przytyłam w ciązy be jakiegos obzarstwa ,30, kg.Miesiąc po porodzie 20 kg mniej drugi musiąc nastepne 20 kg,i mam taką figure!!!!!

Gość gość
Ja się obżerałam :D Nawet na oddziale położniczym zjadłam przyniesione przez teściową czekoladowe cukierki (30 dkg). 6 mcy po porodzie miałam NIEDOWAGĘ i płaski brzuch. Koleżanka przytyła 12 i...zostało jej 4, wciąż wygląda ja w 5 mcu, ale to akurat wina cc (wiadomo mięśnie pocięte).

Gość gość
Nie sadze że cc utrudnia powrót do formy. To nie ma żadnego znaczenia z zrzuceniem wagi. I lepiej chyba jak ktoś przytyje 12 kg niż 30. Skora mniej sie rozciągnie i będzie tez mniej rozstępów.

Gość gość
A czy jeśli nabierze się wody to nie powinna ona zejść w ciągu kilku tyg od porodu? Bo woda nie utrzymuje się raczej w nadmiarze w organizmie któremu metabolizm komórkowy wraca do normy.

Gość gośćgdgdgd
jestem w 7 miesiacu i juz ponad 10 waze - w pierwszej ciazy przytylam 20 kg - pol roku po porodzie bylam szczupla - teraz tez jakos szczegolnie sie tym nie martwie - trzeba pamietac aby nie jest za dwoch ;)

Gość gość
Bardzo boje przytyc się w ciazy wiecej niz 11 kg. - x 11 kg nadwagi w ciazy plus dziecko, wody, opuchniecia itp, to jakies 9-12kg, to daje ci 20-22 kg... No faktycznie masz sie czego bac. xx Przestancie pie/rd/olic o przytyciu, bo przybranie na wadze w ciazy do 12 kg nie jest tyciem!!!!! To jak bardzo sie czlowiek upasie w ciazy, to dopiero tak naprawde widac po porodzie, bo czesto jest tak, ze ma sie nawet 10kg zwiazanej wody na sobie.