Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia123456789

Zwolnienie w ciąży.

Polecane posty

Gość Gabrysia123456789

Witam. Jestem w 14 tygodniu ciąży, niedawno zatrudniłam się w pewnej firmie (Nie poinformowałam ich o ciąży) pracuję 2 tydzień, dzisiaj mnie wysłali do domu, ponieważ prawie zemdlałam w pracy (kilka tygodni temu straciłam przytomność na pogrzebie dziadka, sądziłam, ze to jednak przez stres). Za kilka dni mam wizytę u lekarza prowadzącego ciążę i zastanawiam się czy powinnym spytać o zwolnienie, a z drugiej strony pracuję drugi tydzień w tej firmie i czy nie będzie żadnego problemu ze strony szefa? Jedni mówią "ciąża to nie choroba" i zgadzam się w 100% boję się jednak, że jeśli zemdleje i upadnę na ziemię mogą być poważne konsekwencje, a tego bym nie chciała. Nie wiem czego przyczyną są omdlenia, dowiem się tego u lekarza za kilka dni. Chętnie chodzę do pracy i nie są to moje "widzi mi się"

Gość gość
Przez takie suki, nikt nie chce przyjmować do pracy, młodych kobiet.

Gość Gabrysia123456789
Przez takie młode suki? Skąd taki wniosek? Postąpiłam nieuczciwie lecz rozsądnie myślę, że każda kobieta by chciała mieć dobre warunki w trakcie ciąży (jeśli chodzi o wizyty u lekarza) i po porodzie bo urlop macierzyński etc. Pracowałam sporo czasu "na czarno" więc wiem co mówię i nikt się nie przejmował moimi potrzebami. Jeśli młodych dziewczyn nie chcą przyjmować do pracy to może z innego powodu, a nie koniecznie przez to. Na przyszłość proszę się zwracać z szacunkiem ponieważ nie znamy się ani swoich sytuacji. Moja praca jest fizyczna, a problem z cukrem też to nie jest ponieważ owoców w mojej dziecie jest bardzo dużo gdyż nie lubię za bardzo warzyw.

Gość gość
otulona_snem dziś > lepiej jeść owoce świeże, ale jak wiadomo z niczym nie mozna przesadzać :P owoce suszone mają więcej cukru jak świeże np. morele, daktyle ...

Gość gość
Jak jesteś kłamczuchą to cierp albo miej jazde w pracy bo wątpię że szef będzie szczęśliwy

Gość gość
I tak cię na zbity pysk wywalą. Nikt nie da ci od razu umowy na czas nieokreślony, a po okresie próbnym, polecisz aż miło :D. Weź od tego lekarza zwolnienie i zanieś natychmiast do zakładu pracy. Jak głąb przepisów nie zna i to zawsze w d_pę dostanie :D.