Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ludzie piszą na facebooku o stronce sprawdzając kto wszedł na twój profil?

Polecane posty

Gość gość

Myślałam że ten spam wklejają zwykle sztuczne konta by coś reklamować. Ale ostatnio moja znajoma z jej prawdziwego konta też raz na jakiś czas pisze cos w stylu " Wiecie co odkyłam, stronkę dzieki której można sprawdzic kto wszedł na twój profil. link". Za pierwszym razem myślałam, że ona sama się na coś nabrała, i to głupio wkleja, ale to już parę razy. Czy prawdziwi ludzie to wklejają bo mają z tego jakieś pieniądzę? Czy to jest coś w stylu internetowego "rozdawania ulotek" że można się tak "zatrudnić"?

Gość gość
A do tego to wcale nie działa. Próbowałem.

Gość gość
To działa tak, że jak wejdziesz w jakiś link to niektóre storny same to udostepniają na czyimś profilu jako niby ta osoba by zarobić kasę z wejść czy namawaniu na wysyłanie drogich smsów. Powiedz znajomej, by pokasowała te reklamy

Gość gość
Bo to jest dla naiwniakow, którzy się nabierają. Klikają w link i pojawia się wirus, który udostępnia to na tablicy, czasem tez wysyła wiadomości do znajomych. Non stop udostępnia cos bez wiedzy właściciela profilu, zwykle na takich stronach pojawia się komunikat by wpisać nr tel, bądź wysłać SMS co skutkuje platnymi SMS otrzymywanym codziennie. Wy serio jesteście tacy naiwni?

Gość gość
tu autorka postu: Wiem że to spam, ale dlaczego prawdziwi ludzie to wrzucają? Tzn tacy normalni znajomi ze swoich prawdziwych kont. Ta moja znajoma to prawie 30stka z rocznym dzieckiem, raczej nie wkleja spamu dla zabawy. Toteż się zastanawiam czy to może jest jej "praca", że gdzieś znalazła takie ogłoszenie że np ma 5 złoty za post czy coś w tym stylu.

Gość gość
autorka: gościu dziś Aha, romumiem. Czyli ona coś głupio kliknęła i nawet nie wie że te posty się same udostępniają