Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny jak wy to robicie że macie takie włosy?

Polecane posty

Gość gość

Cholera, ciągle widzę dziewczyny z gładkimi, ładnymi włosami. Nawet te farbowane na blond fajnie wyglądają a ja włosów -nie farbuję -rzadko suszę -dbam o nie jak głupia, olejowanie, naturalne odżywki, delikatne szampony, do tego silikonowe sera na końcówki i czasem też maski żeby te silikony zabezpieczyły włosidła przed czynnikami zewnętrznymi a i tak mam je cienkie (a i bez kształtu, bo nigdy nie każę ich cieniować, a jak już z przodu mi więcej obcięli i leciutko obcięli, to nie dość że się zawijały i mi odstawały, to się po miesiącu zniszczyły i trzeba było migusiem końcówki podcinać... i problem nadal jest) i niezbyt ładne, oklapnięte, i odstają mi włoski na całej długości. Myślałam o keratynowym prostowaniu, ale się boję... kupiłam Ultraplex z Joanny z keratyną (ala Olaplex) i mialam ****ardzo suche, a dbałam o równowagę emolientów i hukmenktatów przed tym zabiegiem. Nie wiem już, co mam robić :/

Gość gość
uważam że fryzjerzy to oszusci bo pryskaja wlosy po obcieciu i wala prostownica. fryzura ma byc tak zrobiona zeby bez prostownicy byla ok a nie tak na sile podrasowana. nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie codziennie stosowac w domu prostownicy bo zniszczy wlosy

Gość gość
autorko, wiele nie zmienisz. tylko dobre cięcie pomoże. ewentualnie jedzenie siemienia lnianego. wiesz, jak ja wybieram szampon? po zapachu - jak podoba mi się, to kupuję. odżywki nie używam, bo mi się nie chce. kiedyś używałam, ale nie widzę żadnej różnicy. włosy mam gęste, zdrowe, lśniące. fakt, że nigdy ich nie farbowałam i nigdy nie stylizowałam.

Gość gość
A jak wygląda Twoja dieta? Pamiętaj, że podstawą jest t,co jesz. Może wypróbuj suplementów? Np siarka.

Gość gość
jak miec tak proste wlosy jak po prostownicy? aby sie nie puszyly i krecily bo mnie to wkurza.

Gość gość
Olejowanie to za mało. Włosy potrzebują jeszcze protein i nawilżania.

Gość gość
Ja kupowalam drogie niby cudaczne szampony az odkrylam perelke, tani poczciwy szampon rzepa z joanny. W koncu nie sa oklapniete, nie przetluszczaja się tak i fajnie ukladaja a nawet mniej wypadaja. Zapach dziwny ale po myciu juz nie czuc

Gość gość
ta, bawiłam sie w olejowanie i mi zaczely bardziej wypadac. mi chodzi o efekt prostego wlosa jak po prostownicy. bo mam do ramion wlosy i wszystko jest ok do wysokosci nosa, a potem od tego miejsca kreca sie i pusza a ja bym chciala zeby byly gladkie jak po prostownicy. no chyba ze kupic jakas nowa prostownice z bajerami, srodek termoochronny dla wlosow i prostowac co 2dni

Gość gość
Mam takie włosy z opisu jak Ty. Geny, geny, geny. nauczyłam się z nimi jednak obchodzić: - codzienne mycie (wiem, wiem ale inaczej u mnie się nie da) - odżywka ( od ucha w dół, polecam odżywkę po zabiegu colorphlex - nie musisz go wykonywać wystarczy produkt do domu) - pianka nivea volume - suszenie z dyfuzorem - cięcie do połowy szyi - rozjanione końće, fejkujące objętość - w torebce zawsze suchy szampon miniaturka Batiste Taki los ;)