Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po antybiotyku nieustajaca biegunka pomocy

Polecane posty

Gość gość

Hej Jestem tydzien po antybiotykoterapii i non stop mam biegunke W trakcie leczenia btalam probiotyk i teraz tez biore a biegunka jak byla tak jest To juz 6 dni po odstawieniu antybiotyku a ja nie moge nawet wyjsc na ulice:( Jem jakies marchwianki ,bralam juz nawet wegiel i nawet on nie pomogl:(( jestem zalamana Prosze pomozcie

Gość gość
Antybiotyk zaburza florę bakteryną dlatego masz biegunki. Po atybiotyku przez pół roku flora bakteryjna wraca do równowagii. Jedz dużo jogurtów naturalnych bez cukru i mleka w proszku, kiszonek wszelkiej maści - ogörki kiszone, kapuste kiszoną, buraki kiszone i inne wszystko to co zawiera żywe kutury bakterii ale naturalne. Nie apteczne. Zobacz na youtub wykłady dr Jadwigi Kempisty

Gość gość
Poza tym antybiotyki zabijając złe bakterie zabijają wszystkie więc równiż te dobre nasze naturalne i te osłonowe, ktore w trakcie brania antybiotyku zostaja zniszcxone.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedź Chodzi mi bardziej doraznie jak zahamować biegunkę skoro wegiel nie dziala

Gość Kwaśnawodazdupy
Miałem tydzień temu ostrą biegunke, taką, że cały czas bulgotalo w brzuchu i leciala dosłownie woda:O Szybko do apteki i kup SMECTA to jest taki proszek w małych saszetkach kosztuje około 10 zł za opakowanie, 10 saszetek. Od razu wsyp 3 saszetki do 150 ml wody i wypij. Nie baw się w rzadą saszetkę na dobe itd , bo będziesz dalej za przeproszeniem(srała dalej, niz widziala) Obbowiązkowo po wypiciu zjedz paczkę krakersów najlepiej z solą , choćby z biedry. Uwierz mi, że daje ci dobry sprawdzony sposób. Wybór należy do Ciebie. pozdrawiam

Gość gość
A ile bierzesz tego węgla?

Gość gość
Smecta ok ale żebyś miała siły i mikroelementy to ugotuj ziemniaki w mundurkach, obierz, na talerzu pokrój na pół i połż masło naturalne ns to żeby się roztopiło i na to sól I zjadaj to żeby zastopować biegunke. Ważna jest sól i ziemniaki bo mają elektrolity. I pij herbatę czarną.

Gość gość
Węgiel nie pomoże na ostrą biegunkę, ani żaden stoperan. Nitrofurazyd tez nie pomoże, a wręcz może pogorszyć biegunkę. Ta smecta mi tez pomogla

Gość gość
Węgiel pomaga ale na raz 10-12 sztuk z wodą rozrobić w zawiesinie i bez tych sztucznych oslonek. Tylko same prasowane tabletki węgla aktuwowanego.

Gość gość
Wegiel wzielam 9tabl na dobe juz 4 dzien i nic

Gość Ojciecbiegunka
Najważniejsze jest doraźne zahamowanie biegunki. U mnie stolec zaczął twardnieć dopiero, po tej smec'cie i po zjedzeniu krakersów. Sucharki, czy wczorajszy chleb nie pomagal. Dodam, że ostra biegunka to jest poważna sprawa, bo po kilku dniach dochodzi, do odwodnienia i poważnego osłabienia organizmu, wiem po sobie. Potem potrzeba kilku dni, żeby znowu poczuć się dobrze.

Gość Ojciecbiegunka
dodam jeszcze, że zero, alkoholu i kawy, tylko smecta i krakersy jeden dzień. Ja w dwa dni zużyłem całe opakowanie smecty i to i tak ledwo ledwo, ale zaczęła sie poprawa. Jakbym miał stosowac się do ulotki i pić trzy saszetki na dobę to bym do dzisiaj na kiblu siedzial...

Gość gość
No ja jade tylko na marchwiance i dupa

Gość gośćlaluna
Czesc jest takie ziele,zwane kobylim szczawiem,popularnie tez zwane kobylakiem,wlasnie jego nasiona ususzone,juz brązowego koloru,parzy sie jak herbatke,nawet moze byc podawane nawet malym dzieciom,od biegunki