Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość Panicara
Ja juz w klinice, skurcze co 5min caly czas i odeszly mi wody na wejsciu do szpitala wiec juz jestesmy w pokoju pod kroplowka ale bardzo male rozwarcie... 1 cm. Mecze sie i bede sie tak meczyc przez cala noc niestety.... Bol zaczyna byc nie do wytrzymania a dziecko.jest bardzo wysoko i za male rozwarcie. Na wstepie mi powiedzieli ze to.nie bedzie latwy porod :/ trzymajcie kciuki za.mnie dziewczyny bo niewiem jak ta noc wytrzymam

Trzymam mocno. Mam nadzieje ze ruszy rozwarcie i szybko urodzisz. Najważniejsze ze jesteś juz pod profesjonalna opieka. Słyszałam ze tego nie idzie pomylić i przeoczyć. 3maj sie! Jestes dzielna!

Dziewczyny słyszycie też 'pstrykanie' z brzucha? Jakby ktoś zgniatał folie bąbelkową?

Gość mirabelka09210
Dziewczyny nie dajcie się położyć na dłuższy czas. Grawitacja musi zadziałac. Ja leżałam pod ktg prawie 5 godzin! I od 21 do 2 były tylko 2 cm rozwarcia. O 2 zeszlam z łóżka i powiedziałam że nie będę już leżeć. I zaczęłam skakać na piłce a w trakcie skurczy to dosłownie kucalam i trzachalam tylkiem. I o 3:20 urodziłam. Teraz żałuję że tak późno zeszlam z tego łóżka. Mimo że nie leżałam pod ktg to położna też była w stanie kontrolować tętno małego.

Gość Panicara
Moja coreczka juz z nami, o 4 sie urodzila, napisze wiecej jutro

Gość gość
Aaaaale jazda :D Panicara w koncu sie doczekalas :))) serdeczne gratulacje!!!!! Czekamy na wiecej informacji :))) Ewelina

Gość gość
Marysia : 03.05 Aga : 04.05 - urodziła 5.05 Ula: 04.05 Magda: 06.05 - urodziła 30.04. Emkrk:10.05 Panicara: 11.05 - urodziła 09.05 Ewelina : 14.05 Rundelduda: 17.05 Orbitka1990: 21.05 Kasiafasolka : 25.05 Malwi:25.05 Natka : 26.05 MamaEwelina : 27.05 Marta : 29.05

Gość gość
Panicara serdecznie gratuluje narodzin córeczki;)

Gość gość
Cześć dziewczyny wszystkim które już są rozpakowane gratuluję. Ja mam zaplanowaną cesarkę na 15 maja trochę się juź denerwuję ale pozytywne nastawienie mam nadzieje że zrobi swoje . Dziewczyny czy wy pobieracie krew pępowinową? Ania

Oo cudownie. Gratulacje. Tak Cie nie potrzebnie wystraszyła położna ze będzie długo a tu chyba szybko poszlo tak mi się wydaje. Super! Odpoczywaj Panicaro mamo :)

Gość gość
Panicara no w końcu się doczekałaś! :) moje gratulacje najserdeczniejsze no i oczywiście zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Twojej rodzinki!:) super news z rana:) Kasia ja mam już dość powiem Ci:/ przez to Napieranie na krocze zaczynam chodzić na zacisnietym Keglu co jest ciężkie:( a najgorsze jest to że czym bardziej mam takie wrażenie naporu na krocze to tym bardziej się zaciskam a Mała chyba tego nie lubi bo zaczyna wariacje i jest jeszcze gorzej:/ najlepiej to mi się leży albo siedzi:/ Malwi

Gość Maadiik
Panicara a nie mówiłam :) gratuluję i zdrowia dla malucha :)

Gość emkrk
Super! Panicara gratuluję :) zdrooooowka :)

Gość gość
I jak tam dziewczynki? Ciekawe co u Panicara i Agi:) Malwi

Ja dzis wysprzątałam juz wszystko co się da... ;) Właśnie się bujam na piłce i robię zakupy przez internet żeby mieć z głowy takie rzeczy jak kocie żarcie i żwirek. Dokupiłam jeszcze te prześcieradła dla Maksa. Ubrałam dzis takie male zazdroski w glowy myszki miki te szare i turkus, w to samo bedzie pościel i podusie, ochraniacz. spakowałam jego ciuchy wstępnie, bo nie wiem jaki rozmiar dokladnie. A teraz szukam rzeczy na ten album scapbooking. Tez jestem ciekawa co tam u Was dziewczyny?

Gość gość
A ja dzisiaj wyjatkowo czuje parcie na szyjke i... o***t..... jakby doslownie zaraz miala wyjsc. A jak sie rusza to juz w ogole. Mecze sie od wczoraj bo wpycha mi ciagle nogi pod zebra :/ tez zrobilam male zakupy, brakowalo nam jakiejs cieplejszej kurtki/swetra/bluzy na teraz i upolowalam fajny dresowy romper za grosze, uzywany. Wlasnie, kupujecie uzywane ciuchy? Tutaj na ebay mozna dorwac takie okazje, ze az zal nie wziac. Mega paki za grosze ledwo uzywanych ubranek. Kupilam z ciekawosci bodziaki jestem bardzo zadowolona. Ewelina

Gość gość
Kasia i Ewelina to nieźle Was wzięło na zakupy:) czyżby "syndrom wicia gniazda"?:) czyli dobry znak:) ja takiego syndromu nie mam, w ogóle nie mam energii totalnie na nic. Dziś tylko zrobiłam obiad i zszyłam 14 koszulek (takich kolorowych sportowych) i nic więcej:p ja mam już wszystko po kupowane jeśli chodzi o dzieciaczka ,trzeba by było jakieś zapasy w lodówce zrobić bo potem może być kiepsko hehe:) Malwi

Gość gość
Kasia też mam rzeczy używane i nowe dla Małej, szybko wyrośnie to na co mi tam wydawać forsę:/ potem na dłuższy czas to jest może i sens:p mam właśnie ostatnią stertę prania do prasowania dla Małej :) może jutro uda mi się popraSOwać:) ogólnie to pralam wszystkie ciuszki kocyki beciko dla Małej. Dziewczynki nie chce nic mówić ale Nasze grono się wykrusza po mału:/

No dosyć kameralnie sie zrobilo :) ale moze i lepiej nie ma jakiegoś obcego chamstwa ;) Chyba ze masz na myśli rozpakowane dziewczyny bo jest ich malo jeszcze. A reszta moze zajęta przygotowaniami do porodu. Ciuszki mam od dwóch sióstr. Kupowałam pojedyncze rzeczy jak bardzo mi się spodobały. I chce cos kupic na pamiątkę ale to na samym końcu. Zeby rozmiar trafic.Widziałam jakas kolekcję Born in 2017 -słodkie. A tak.. Pralam I prasowałam chyba 2miesiace. Mam 3komody wypełnione ciuchami do rozm 86 a to ponad rok chyba, i troszkę mniej takich porzadniejszych wiekszych. Bo potem jak dziecko chodzi to sie bardziej niszcza. Kocyki, maty do zabawy, spiworki, kombinezony, bujaczek- dostałam, pościel kupiłam, materac kupiłam, poszwy szyłam z siostrą. Nie mam nic przeciwko używanym rzeczom. Jakbym chciała to wszystko co mam kupic to mysle ze 3/4 tys. Jak nic. 3 bodziaki czy w smyk czy f&f, h&m to masz 59zl (wychaczysz taniej na promocji oczywiście ale tak zakladajac ze idziesz i kupujesz) pajacyki to juz wogole cena kosmos z bawelny a co dopiero z pluszu. Szalone sa te ceny. Sorki rozpisałam sie. Ja miałam ogromny kryzys 34tydz.nie umiałam chodzić, wstawać tak mnie tam bolalo. Nawet przy dotyku. Teraz nawet ok z takim ogromnym brzuniem. Ale mam juz dosc... ;)

Gość gość
U mnie silne skurcze przepowiadajace, byly w miare regularnie co 20 minut, potem 3 razy co 10 minut, 2 razy co 9 minut i ustaly. Byla tez biegunka, organizm sie chyba oczyszcza. Jak u was z tymi przepowiadającymi? Marta

Gość gość
Hej Dziewczyny! Panicaro Gratuluje Ci bardzo bardzo! Pierwsza noc w domu ciężka jak cholera, mimo ze to moje drugie dziecko siedziałam w nocy i płakałam z bezsilności. W nocy spalam dwie godziny (brak pokarmu) maly głodny byl taki a wszystko wyjadł. Nie miałam mm (co uważam teraz za głupotę bo mogłam sie zaopatrzyć choćby w próbki). Nawal pokarmu pojawił sie po nocy ale maly do 17 w ogóle ze mnie nie schodził. Nie miałam czasu nawet zjeść co go odłożyłam to kończyło się płaczem. No i dzis mimo ze mleko jest ciężko mu się ze mną rozstać. Spal 1,5 godziny sam. Nakarmiłam teraz i znów go odłożyłam i sama położę się bo juz nie mam siły... Obkurczanie się macicy to naprawdę nic przyjemnego. Opuchlizna dalej sie trzyma, kupiłam dzis hydrominum. Waga -14 kg . Zaczyna świtać... Trzymajcie się Aga

Gość gość
Gratuluje malenstwa :)

dziewczyny a dziś mój wielki dzień :) o 12 mam być w klinice i jedziemy z koksem :)trzymajcie kciuki

Gość gość
EmKrk powodzenia w takim razie!:) trzymaj się! :) Aga fajnie że już jesteś w domu. Kurcze no tak mówią że te początki najgorsze. Tak sobie myślę że pomimo braku doświadczenia to musi to być prawda bo kobieta jest obolała i zmęczona a wiadomo że jak człowiek zmęczony to wszystko "czarno" widzi:( a po drugie pokarm podobno pojawia się dopiero w czwartej dobie no to też jest mega stresujące bo dziecko głodne a pokarmu nie ma:/ to co robić? Ja podam jak coś mm ale to już ostatecznie. Także Aga dasz rade tym bardziej że to drugie dziecko to już jakaś wprawę masz mimo wszystko że każde dziecko jest inne:) będzie dobrze kochana!:) każdy (dziecko też) musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Kasiu z ubraniami masz rację, ceny kosmiczne, ja na samym początku kalk ulo wania co innego myślałam a co innego się okazało także myślę że te używane ciuchy to dobry pomysł:) Malwi

Emkrk powodzenia! Aga chyba kupie te jednorazowe buteleczkiz mlekiem ze 2zeby miec. Chociaż bardzo bym chciała kp. Dziewczyny co Wy na to żeby na naszej liście pisać czy pn czy cc przy dacie porodu? Wypuscilam kota rano na taras i dostal wciry na własnym placu.. Hihi.. 3razy taki wrócił, olbrzym.. Wczoraj tak dokladnie posprzątałam a tyle ziemi mi naniósł na futrze. Bardzo rzadko wychodzi, mam nadzieje ze po tym jeszcze rzadziej ;) Jutro mam Dent i w pt Ginek. Uspokoiły mi sie te zeby ale kazala przyjść na kontrole. Nie wiecie czy można zęba leczyć w ciąży? Bo wymieniała mi bez znieczulenia plombę bez problemu, ale skąd ma wiedzieć ew.który ząb bez zdjęcia. A panoramę mam sprzed 2lat, to nie ma sensu.

Gość gość
Kasia serio też masz wizytę u Ginekologa w piątek? :) bo ja też mam:D nieźle co? ,ten sam termin i jeszcze wizyta tak samo hehe:D ja mam wielką nadzieję że gin powie że już widać jakieś oznaki porodu czy coś. Tobie też się tak dłuzy? Ja z jednej strony to chciałabym już a z drugiej strony boję się i czasem mam tak że nie chcę wcale porodu. W ogóle wydaje mi się że to nierealne że ja będę rodzic, że będzie w szpitalu i że będzie miała własne dziecko:) nie dociera to do Nas do męża też nie:p Kasiu co do dentysty to słyszałam że można jak już trzeba leczy się u dentysty tylko trzeba oczywiście zawiadomić o ciazy lekarza no ale nic więcej nie wiem:/ Malwi

Gość gość
Emkrk powidzenia!!! I daj znac koniecznie co i jak :D Aga glowa do gory! Poczatki trudne ale pozniej bedzie juz z gorki. Swoja droga dlatego zaopatrzylam sie w opakowanie mleka, w razie W. Kasia mozemy dopieywac tez plec dziecka bo ciekawa jestem co przewazy :p U nas 4 dni do terminu i nic a nic sie nie zapowiada. Nad ranem troche mi sie brzuch stawial, ale teraz cisza. Ciekawa jestem kiedy w razie co beda mnie indukowac. Czy bedziemy czekac do tych 2 tyg po terminie, czy wczesniej. Teraz bede sie widziec z polozna 18tego, bedziemy masowc szyjke... :/ Mala jak zwykle daje mi po zebrach i zoladku... zapowiada sie piekny dzien...... :/ Ewelina

Gość gość
Panicara super!!! Gratuluje:))) ze tez mialas siłę pisać w tych bólach. Jak się czujesz? Magda

Gość gość
Marysia : 03.05 Aga : 04.05 - urodziła 5.05 Ula: 04.05 Magda: 06.05 - urodziła 30.04. Emkrk:10.05 Panicara: 11.05 - urodziła 09.05 Ewelina : 14.05 Rundelduda: 17.05 Orbitka1990: 21.05 Kasiafasolka : 25.05 Malwi:25.05 Natka : 26.05 MamaEwelina : 27.05 Marta : 29.05

Gość gość
Up