Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co wam dzieci skoro nie chce wam się nawet urodzić i wykarmić? SZCZERZE

Polecane posty

Gość gość

Bez złośliwości pytam, po co decydować się na dziecko, skoro nie ma się zamiaru podjąć trudu porodu i karmienia? (które są POTWIERDZONE naukowo najkorzystniejsze dla dziecka - poród naturalny i karmienie piersią). Dodatek do waszego życia, maskotka czy po co?

Gość gość
wyluzuj kobieto!!!!, najważniejsze dla dziecka, nie jest to żeby urodzić je naturalnie i wykarmić cyckiem. Są ważniejsze rzeczy w życiu dziecka. poza tym zajmij się swoim życiem, a nie kto jak urodził i karmił. Nie kumam takich frustratek jak ty, uważających swoje zdanie za jedyne słuszne.

Gość gość
A co jest ważniejszego od jego zdrowia co?

Gość gość
Temat z d**y.

Gość gość
Siostra mojego meza - gdy urodzilam synka powiedziala, ze nam zazdrosci, miesiac pozniej byla juz w ciazy i wtedy sie zaczelo - od razu narzekania jaka to tragedia , jak jej ciezko, cesarka na zyczenie, nie karmila piersia i tez narzekanie jak jest ciezko z dzieckiem, jaka ona zmeczona i wykonczona. Dla mnie ta kobita to kosmita z kosmosu.

Gość gość
Ojej wszyscy mają to ja też chcę. Proste co?

Gość gość
500+ , alimenty , social.

Gość gość
Wielu ludzi to traktuje jako kolejny etap w życiu, tak jak pójście na studia, ślub, podjęcie stałej pracy... a potem jakoś leci.

Gość gość
Żeby w przyszłości zapierdalaly na twoja emeryturę

Gość gość
Właśnie po to zeby takie idiotki jak ty miały o co pytać

Gość gość
Niektore kobiety urodzily dziecko tylko i wylacznie dla meza podczas gdy same go nie chcialy

Gość gość
Po co nam dziecko w takim przypadku? To ja odpowiem niezłościwie. Wydaje mi się że po to by dać życie nowemu człowiekowi , komuś kogo będziemy kochać, kto będzie naszą rodziną. Czy niewykarmione piersią dzieci są mniej kochane? Absolutnie nie. Czy urodzone poprzez cc dzieciaki nie otrzymują od mam uczucia i miłości? Bzdura. Moja kuzynka urodziła naturalnie trzy miesiące temu i narzeka że nie tak wyobrażała sobie macierzyństwo , rzadko przytula malca, nie wychodzi z nim na spacery bo twierdzi że musi za dnia odespać zmęczenie a opiekę nad nim pozostawia swoim rodzicom (dziadkom). Mam też znajomą która nie zwłasnej winy musiała urodzić przez cc, nie karmiła też piersią bo zwyczajnie nie chciała (nie pytałam o powody) ale dziecko było od początku wycałowane, wypieszczone i widać że bardzo kochane. Ta znajoma mimo zmęczenia po cc dbała o dziecko najlepiej jak potrafiła, nie dała nikomu nic przy malcu zrobić, wszystko chciała sama bo uważała że matka powinna się zajmować noworodkiem. Ktoś może nie chcieć rodzic i cierpieć, może nie chcieć karmić piersią a i tak będzie dbał i kochał swoje dziecko najmocniej na świecie, czy co to autorko pasuje czy nie.

Gość gość
Autorce (przynajmniej wg mnie) nie chodzi o to, że cesarka przekreśla bycie matką. tylko o to, że część się decyduje na dziecko - które wymaga ogromu poświęcenia o ile chce się wszystko robić jak najlepiej - a nie jest gotowa na to poświęcenie, i szuka sposobów jak to pójść na łatwiznę. I po prostu podała przykłady, gdzie są jednak udowodnione rzeczy dot. porodu naturalnego czy mleka matki. Więc to jakby się kłócić "palę papierosy, ale szanuję swoje zdrowie". matka która z premedytacją nie karmi piersią/odciąganym mimo możliwości mówiąca "robię wszystko co dla mojego dziecka najzdrowsze" też mija się z prawdą, bo karmienie mm mimo braku zaleceń lekarza nie miści się w definicji "wszystkiego co najzdrowsze" x więc nie wiem po co się bezsensownie rozwodzić "znam kobietę po cc nie na zyczenie co kocha dziecko i się stara" skoro autorka wyraźnie sygnalizuje o co jej chodzi. Czytajcie ze zrozumieniem.

Gość gość
Nie ma gorszej czy lepszej matki. Jest tylko gorszy lub lepszy pokarm. Kropka

Gość gość
I dopisze jednak dla tych co niei lubią czytać ze zrozumieniem - karmienie piersią i jedzenie syfu, picie alkoholu itp także nie mieści się w tej definicji "wszystkiego co najlepsze" i pokazuje, ze matce nie chce się nawet obiadu ugotować tylko leci do Maka.

Gość gość
Cierpienie w trakcie porodu nie czyni nas bardziej kochającym rodzice, nie taki jest sens porodu. Można urodzić naturalnie a potem być oziębłym wobec dziecka. Nie uważam by cierpienie porodowe dobrze wpływało na relacje między matką a dzieckiem, mnie wręcz położna poinformowała żeby nie mieć wyrzutów sumienia kiedy po porodzie nie będę miała ciepłych uczuć wobec dziecka bo po takim wysiłku i bólu zdarza się że kobieta odsuwa się od dziecka. Natura wybrała taki a nie inny sposób na pojawienie się nowego człowieka na świecie a spowodowane jest to wyprostowaną postawą człowieka oraz dużym mózgiem dziecka. Ból jest zatem wpisany w poród i nie ma tu głębszej tajemnicy, co najwyżej są kobiety które traktują ból jak pole bitwy przez które przeszły z dzieckiem i zwyciężyły go a na końcu przytulają malca bo czują że razem z nim przeszli przez dobre i złe chwile, jak starzy przyjaciele :). Jest też całe grono kobiet którą krzyczą by dziecko w końcu wyszło z ich ciała, chcą się go pozbyć, pozbyć tego bólu . Nie chęć do porodu naturalnego świadczy o miłości do dziecka bo miłośc do dziecka to coś wyższego i niezniszczalnego, coś trwałego , poród natomiast to fizyczne i psychiczne cierpienie które jest przejściowe. Karmienie piersia gdy jest możliwe, powinno być kontynuowane i też nie rozumiem tego że ktoś ma warunki, może karmić a wybiera suchy proszek który miesza się z wodą. Żenujące ale co człowiek to inna opinia. Moja znajoma szczyci się porodem naturalnym (przeszła go dzielnie bez znieczulenia) ale za to już w szpitalu powiedziała że nie przystawi tylko chce karmić mlekiem modyfikowanym .

Gość gość
Dziecko to etap-kolejny w zyciu. Dopełnienie małżeństwa. Spełnienie swoich marzeń. Kontynuacja pokolenia. Zaspokojenie potrzeby posiadania. To nasz wkład w ludzkość. Myślisz autorko ze kp w obecnych czasach to gwarant zdrowia? Zobacz ile dzieci znajduje sie na onkologii a nie miały mieszanki w ustach. Zobacz ile dzieci jest CHORYCH po porodzie pseudo naturalnym. Dlaczego nie naturalnym? Bo do natury nie należy podawanie końskiej dawki oxytocyny przy porodzie która powoduje nienaturalne skurcze i meczy dziekco jak rowniez matkę. Natura nie wymyśliła przebijania pecherza płodowego ale mimo to nadal sie to robi doprowadzając czasem do powikłań. Ciecie krocza rowniez nie jest naturalne i potrzebne ale sie to wykonuje jak i masaż szyjki macicy. Na koniec wypychanie dzidcka z brzucha łokciem-do natury nie należy a na sam juz koniec odcięcie pępowiny jak jeszcze tętni i jest w niej krew rowniez nie jest naturalne. A bym zapomniała o łyzeczkowaniu i bakteriach ktore ma wiele kobiet choćby GBS-a. No kurfa sama natura nie??? Przy wątpliwej jakości jedzeniu jak i środkach chemicznych jakimi sie otaczamy z poersi nie płynie lek na całe zło. Czesto dzieci karmione mm są zdrowsze. Dlaczego? GENY Ja sama jestem dzieckiem z cc i karmionym mlekiem z puszki a pozniej od krowy odstanym-jestem okazem zdrowia, antybiotyki mama na palcach jednej reki moze zliczyć, uczennica dobra i zadnych alergii. Moje dziecko rowniez nie choruje i jest bardzo mądre. Myślisz ze nic jej nie daje bo nie jadła z poersi i nie wyszła przed dół??? To masz bardzo wąskie rozumowanie swiata. Spokojnie, za kilka lat pojmiesz ze to co zrobiłaś czyli kp i porod SN nie ma większego znaczenia a dodatkowo nikt prócz ciebie nie bedzie uważał tego za osiągniecie.

Gość gość
Nikt nie lubi cierpieć. Oto odpowiedź. Ktoś marzy o dziecku ale nie chce odczuwać bólu porodowego, czy to aż tak bardzo się wyklucza skoro w dzisiejszych czasach da się tego uniknąć? Czy też trzeba się nacierpieć aby poczuć się rodzicem i broń boże nie iść na łatwiznę? Idąc do dentysty też nie czujemy potrzeby by być bohaterem , bierzemy znieczulenie pomimo że nie jest ono najdrowsze dla naszego organizmu a przecież nasz organizm i nasze ciało trzeba szanować i chronić? Czy zatem nie chcemy tez oszczędzać naszego organizmu i wybieramy poród w znieczuleniu? Kiedyś mój lekarz mi powiedział że ból to cierpiący organizm i to nic dobrego ani zdrowego dla organizmu , nawet jeżeli ból nie jest oznaką choroby, trzeba mu przeciwdziałać. Ból porodowy powoduje zakwasicę krwi która powoduje źle dotlenione narządy matki w tym serce i mózg , również dziecka. Ból blokuje skurcze porodowe, niszczy siły organizmu do dalszej walki. Ból wywołany jest pękaniem tkanek wewnątrz pochwy, rozpieraniem i poszerzaniem kanału. To nie jest zdrowy ból, to czysta nieuchronna fizjologia porodu. Nawet antropolodzy twierdzą że matka natura idealna nie jest i nie spisała się w tej dziedzinie bo żaden inny ssak tak nie cierpi przy porodzie jak kobieta a wierzcie że zwierzęta w tym świnia która ma lekki poród też kocha swoje prosięta i rzadziej niż kobiety odrzuca je . Jeżeli ktoś idzie na "łatwiznę" i nie chce cierpieć podczas porodu to robi to z myślą o sobie i dziecku. Nie rozumiem natomiast tego że ktoś nie karmi kiedy może, tak jak tu poprzedniczka napisała.

Gość gość
Bólu porodowego nie chciałam , tak samo jak nie chciałam go odczuwać przy operacji wyrostka robaczkowego czy podczas leczenia zęba . Bólu każdy chce uniknąć bo instynkt każde człowiekowi go unikać . Kiedyś czytałam że ból porodowy jest inny bo nie świadczy o chorobie i niszczeniu organizmu. Nieprawda. Ból porodowy świadczy o tym że coś pęka i dlatego krwawi, że coś na siłę do granic rozciąga pochwę czy uciska na dolny odcinek kręgosłupa. Boli ciało, boli psychika , maleją siły tak potrzebne potem by zająć się noworodkiem. Mam to za sobą, pierwszy bolesny poród i Zero sił dla dziecka , jedno omdlenie kiedy wstawałam do ubikacji dwa dni po porodzie. Mam też za sobą drugi poród w znieczuleniu , bolało o 90 procent mniej i choć organizm wykonał taką samą pracę fizyczną to psychika się nie nacierpiała i miałam i chumor i siłę dla dziecka i siebie. Cieszę się że poszłam na łatwiznę :). Karmienie piersią było dla mnie ważne, mogłam karmić więc karmiłam , tu nie wybierałam aczkolwiek nie potępiam nikogo kto to robi.