Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica pochwy podczas miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Witam, tak jak w temacie wspomniałam, od dwóch dni mam grzybicę pochwy ( drugi nawrót), normalnie poszłabym z tym do ginekologa ale w niedziele i poniedziałek nikt nie przyjmował więc czekałam do dziś a dzisiaj pojawiła się miesiączka. Teraz nie wiem co robić by jakoś załagodzić objawy grzybicy aż do wizyty u lekarza, czyli do końca miesiączki (6dni). Błagam pomóżcie bo nie wytrzymam tego świądu przez tydzień :(

Gość gość
Hmmm podczas okresu to ciezko z globulkami ale kup moze sobie takie tabletki rozpuszczane w wodzie do irygacji multigyn. Wejdz do wanny i wyplukaj tym roztworem. Powinno pomoc.

Gość gość
Tak na prawde teraz to nic nie zadziała albo bardzo słabo, bo przywieralność do nabłonka pochwy jest nikła, wszystko spływa wraz z krwią menstruacyjną. Po okresie smaruj sie clotrimazolum i zakładaj Lactovaginal, jesli po kilku dniach nie poczujesz ulgi, musisz isc do ginekologa, bo bedzie to oznaczało, ze masz infekcje, z którą tylko celowane leki sobie poradza.

Gość rita456
Kup sobie clotrimazol w maści, możesz posmarować się nim w trakcie miesiączki, na pewno trochę złagodzi swędzenie. Po okresie koniecznie zgłoś się do ginekologa po odpowiednie leki, pamiętaj również o probiotykach np. dopochwowym invag, który wzmocni mikroflorę i zapobiegnie nawrotom infekcji.

Gość Paula4141
Miałam kiedyś grzybicę w trakcie okresu i pamiętam że objawy były mniej dotkliwe niż normalnie kiedy się nie ma okresu. Teraz możesz jedynie posmarować się maścią clotrimazol a zaraz po okresie marsz do ginekologa. Nie wiem czy słyszałaś o koncepcji zdrowia intymnego - to kompleksowe podejście do problemu grzybicy - poczytaj sobie: http://piramidazdrowiaintymnego.pl/odkryj-piramide/

Gość gość
U mnie również pieczenie i świąd wywołanie przez grzybicę w tracie okresu były mniej uciążliwe. Po miesiączce wybierz się do ginekologa. Do mycia sfer intymnych kup emulsje provag, która wspomaga leczenie infekcji, zakwasza i regeneruje. Emulsja jest wydajna i skuteczna, ma wygodny dozownik.