Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziś widziałam na oko 1,5 roczne dziecko jeżdżące frytki.

Polecane posty

Gość gość

Rodzice jedzą jakieś zapiekanki, a dla dziecka frytki. Co prawda w tym akurat barze robią frytki domowe, ale mimo to jest to mniejsze zło. Jak tak można?

Gość gość
Jedzące* Co za słownik.

Gość gość
Jak ono je jeździło?

Gość gość
Po roczku dziecko może jeść praktycznie frytki. Ile takie 1,5roczne ich zje? 5? Nie umrze od tego.

Gość gość
Jadło jednego za drugim. Zjadlo chyba prawie cala porcję 150g.

Gość gość
A ty siedziałas i się non stop na nich gapiłaś?

Gość gość
I co z tego? Umrze od tego czy co? Ja też czasem robię domowe frytki i moja 7 letnia córka,a także właśnie 1,5 roczny syn jedzą bardzo chętnie. Nie rozumiem paniki. :/

Gość gość
Moje 1.5 roczne dziecko w ostatnią niedzielę też jadło frytki- zjadlo ich az 5!

Gość gość
Dodam, ze na codzień je zdrowo i to bardzo, więc może te frytki jakoś przeżyje

Gość gość
No bo yetaz w modzie grochy, boby, cietrzewice i torty fasolowe:D fryty nie na topie teraz

Gość gość
Moj trzyletni syn zna smak frytek,kebaba i pizzy Je tez nadziewaną cukinie,leczo i szpinak oraz owsianke z zurawiną szuszoną. I jest ok.Je tak odkąd skonczył roczek.Wielka afera!

Gość gość
Cietrzewice - padłam :D Frytki są trujące. Skrobia z kartofli w kontakcie z olejem wytrąca niezwykle toksyczny akrylamid. Poczytajcie co to i dlaczego szczególnie groźny jest dla dzieci. http://www.echodnia.eu/podkarpackie/artykuly-archiwalne/art/8528822,frytki-sa-najbardziej-niebezpiecznym-pokarmem-dla-ludzi-zwlaszcza-dla-dzieci-twierdzi-alergolog-dr-n-med-danuta-mylek,id,t.html

Gość Fajnie jest
No i co ciebie to obchodzi?! Moja córeczka ma 20 miesięcy i też czasami zjada frytki bo bardzo lubi.Od tego nikt nie umarł.

Gość gość
Frytki są niezdrowe??? PASTA DO ZĘBÓW TEŻ !!!! POCZYTAJCIE co dodają ten fluor i w szamponach co dodają.

Gość gość
Mowa jest o frytkach, a nie o szamponach. Nie siej demagogii. Frytki są trujące i zostało to naukowo dowiedzione. Sad but true.

Gość gość
To jedzmy same kiełki, bo w dzisiejszych czasach wszystko jest mniej lub bardziej trujące

Gość gość
Całej porcji nie dałabym, ale moja córka w podobnym wieku też dostaje czasami jedną czy dwie frytki do ręki jak już zje normalny obiad. Nie bardzo popieram porcję frytek jako obiad sam w sobie, a to popularne zjawisko. Nie wiem czy to wynika z tego, że niektóre dzieci są tak wybredne, że niczego innego nie zjedzą poza domem? Mimo to nie ekscytuję się tym. Całego świata nie naprawimy. Każdy żywi swoje dzieci jak uważa.

Gość gość
i co? umarlo od tego ziemniaka? jak najpierw podgotujesz go w osolonej wodzie a potem wpakujesz do piekarnika, to myslisz ze sie z niego zrobi kalafior???

Gość gość
Dla dobra dzieciaka lepiej dać mu czasem te frytki, bo jego żołądek uczy się przyjmować różne potrawy i jeśli chcesz, by było samodzielne, zdrowe i nie dostawało sraczki na każdych urodzinach w przedszkolu czy w gościach - naucz jego żołądek różnorodności.

Gość gość
gość dziś Mowa jest o frytkach, a nie o szamponach. Nie siej demagogii. Frytki są trujące i zostało to naukowo dowiedzione. Sad but true.----- PASTA DO ZEBOW tez jest udowodniona naukow, ze ma szkodliwy fluor :O a co najlepsze, ten fluor dodaja takze do wody w kranie!!! nikt nie ma pojecia dlaczego, oprocz oczywistego by szkodzic zdrowiu a koncerny farmaceutyczne mialy co robic, bo zadne inne wyjasnienie nikomu jeszcze (takze lekarzom i naukowcom) nie przyszlo do glowy.

Gość gość
hahaha , a może matka miała cały obiad na miasto brać? weź się ogarnij !!

Gość gość
Pisałam o 21:08. I tak, ja albo zabieram dziecku obiad w słoiku albo zamawiam mu zupę, jakiś makaron czy coś co się nadaje dla dziecka. A potem ewentualnie może sobie posmakować od nas te frytki jeżeli akurat jemy. Nie jestem jakimś świrusem, nie pytam w restauracji czym był karmiony kurczak na rosół. Ale wiem, że jak dziecko się zapcha frytkami to nic innego nie zje, a to zbyt wartościowy posiłek nie jest.

Gość gość
Frytki są trujące. Skrobia z kartofli w kontakcie z olejem wytrąca niezwykle toksyczny akrylamid. xx Tak, jak spalisz frytki :) I nie tylko frytki, mieso, chleb itp. Wszystkie przypalone rzeczy zawieraja akrylamid. A frytki wcale nie sa trujace, te z piekarnika tez ? :)

Gość gość
Bzdura, wcale ziemniaki nie muszą być spalone żeby wytrącał się akrylamid. Ty od tej pasty do zębów - załóż wątek o tym, że pasta do zębów truje. Ten wątek jest o frytkach. Czy z tego, że pasta jest toksyczna wynika, że można bez obaw jeść frytki ? Po co o tej paście tu nachrzaniasz ? Właśnie - to demagogia.

Gość gość
Pamiętacie jak się nazywa trujący gaz wydzielany ze oleju, który zaczyna się palic? Ten biały, duszący dymek? ten wątek mi o tym przypomniał, ale za cholerę nazwa mi nie przychodzi do głowy. Tez chyba na "a". Z tego co pamiętam mówiono, że nawet próbowano stosować to jako gaz bojowy. Ale nie wiem czy to na 100% prawda bo przejrzałam wątki o gazach bojowych i nie było tam tego, może jeydnie próby były. A reszta to mi o dieslach itp wyskakuje. Spokoju mi to nie daje.

Gość gość
00.14 to jest akroleina

Gość gość
Mam, akroleina.

Gość gość
Dzięki :D W tym samym czasie w końcu z googli to wyszperałam, ale mnie pamięć zawodzi.