Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjiji

Nie ważne są dokumenty ? Jechać ?

Polecane posty

Gość gośćjiji

Zgubiłam dowód , mam tylko nie ważny paszport , prawo jazdy i zaś z policji zagubieniu, a w sb wyjazd do Niemiec , co zrobić ? Orientuje się ktoś jak aktualnie to wygląda ?

Gość gość
hm, na granicy nikt dokumentow nie sprawdza, to tak, jak chodzisz po Polsce bez dowodu - tzreba miec, ale dopóki nie zazadają...Przy meldowaniu sie w hotelu moga chcieć

To jest strefa Schengen, dojedziesz nawet bez dowodu, ale w wyjątkowej sytuacji mogą sprawdzić. A paszport masz? Prawo jazdy to chyba tylko u Amerykańców przechodzi.

Gość gość
Paszport niestety nie aktualny , wyjechać muszę. Będę jechać samochodem a co w razie kontroli ? Jakie konsekwencje mogą mu grozić ?

Gość gość
Nikt nie wie!

Gość gość
Podnosze .

Gość gość
W razie kontroli trafisz do ośrodka dla uchodźców, a później, po konwersji, przerzucą Cię do Syrii.

Gość gość
Poważnie pytam :)

Gość gość
Poważnie, to wszędzie szukają terrorystów. Jak nie masz ważnego dowodu tożsamości, to mogą Cię przymknąć, w innym kraju.

Gość gość
Nikt się nie orientuje , kazano mi zadzwonić do ambasady a tam niestety nie daa się dodzwonić

Gość gość
wez ten niewazny paszport w razie najgorszego pecha. kolezanka bez dowodu i z niewaznym paszportem leciala do irlandii i nikt jej na lotnisku nie cofnal.

Gość gość
zapomnialam dodac, ze na tym niewaznym polskim paszporcie (i bez dowodu) leciala doi irlandii z UK ;) paszport wazny czy nie, zdjecie masz, wydany przez wlasciwy organ, mozessz zawsze powiedziec, ze dowod jest wtrakcie robienia, w pl zajmuje to caly miesiac a nikt swistka o tym nie wystawia ;)

Gość gość
Znając mojego pecha to kontrola pewna ....ale dzięki trochę mnie uspokoiłas , niestety zaświadczen nie wydadzą , ani na policji ani w urzędzie :(

Gość gość
wyrabiasz dowod to dostajesz przeciez kartke o wyrabianiu i terminie odbioru to wez a jak cie sprawdza to walaj debila ze nie wiedzialas ze niewazny i tyle

Gość gość
no wlasnie, wiem ze nie wydadza, zatem to zawsze mozesz powiedziec, dowod jest w trakcie wyrabiania a u nas trwa to miesiac i tyle :)

Gość gość
btw, ja jestem w UK z niewaznym od 2 dni paszportem i dowodem waznym do 6 wrzesnia :D czekam na paszport z ambasady ale kij wie ile to jeszcze potrwa i w ogole o tym nie mysle :)

Gość gość
Poza tym dziwi mnie że tak ciężko dodzwonić się do ambasady, kasa stracona i nic nie załatwione :(

Gość gość
Jak już dojade na miejsce to martwić się nie będę , tylko granica i ta droga mnie "gryzie" :) jutro składam wniosek o nowy dowód , czy musi mi wydać papier w którym jest informacja o wyrabianiu nowego dowodu ? U mnie w gminie jest ciężko o zaświadczenia

Gość gość
Ja jednak zawsze jak jade to wole miec przy sobie paszport albo dowod z fastidcard com bo potem czuje sie pewniejsza siebie i jakos tak bardziej lajtowo podchdoze do przebywania tam :) na pewno daje to pewnego stopnia swobode :P