Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sprawia, że miasto jest dziurą

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o wymianę poglądów. I nie interesuje mnie zdanie tego bęcwała z namysłowa, bo to nie dziura, ale megadziura. Wg mnie dziurami są miasta w rodzaju Legnicy, Wałbrzycha, Leszna, Słupska, Zielonej Góry czy Zamościa, Rzeszowa (z większych). A uważam tak, ze względu na ubogą ofertę kulturalną, rozrywkową itp. Owszem są tam knajpy, ale kilka na krzyż i tak naprawdę nie ma wyboru za bardzo; wciąż chodzi się do tych samych i spotyka tych samych ludzi. O kulturze nie wspominam; 1 prowincjonalny teatr, o ile w ogóle, grający góra 5 premier w sezonie. Rozrywka wyższa w rodzaju opery, baletu to w ogóle abstrakcja. Duże koncerty większych gwiazd też są poza zasięgiem takich miast (trzeba gdzieś pojechać) I nie mówię tu, że miasto - dziura jest złe, że życie tam jest do bani. Jeżeli ktoś to lubi to spoko; ja w jednym z tych miast się wychowałem, niemniej w pewnym mieście okazało się za "ciasne", chciałem więcej. Co nie znaczy, że do "dziury" na starość nie wrócę. Widzę siebie na emeryturze w niewielkim mieście w rodzaju Pasymia czy Łańcuta. Zapraszam do dyskusji. I zakaz wstępu dla namysłowskiego debila!!!!

Gość gość
A kiedy ty ostatnio w Rzeszowie była? Wiesz jak sie zmienił? Nie była? To zapraszam;) To miasto, które ma większość udogodnień, spotykanych w dużych miastach, ale nie ma jego uciążliwości, korków, spalin, brudu.

Gość gość
Wyobraź sobie, że byłam w Rzeszowie w czerwcu tego roku Owszem miasto ładne, spore, ale brakuje mu tego wszystkiego o czym pisałam pod względem kulturalnym. I dlatego jest prowincjonalne. Dziura, tyle że duża i warta odwiedzenia ;)

Gość gość
polecam moja dziure Namysłów – miasto w województwie opolskim, w powiecie namysłowskim, położone nad Widawą. Miasto jest położone w granicach historycznego Dolnego Śląska. Siedziba gminy miejsko-wiejskiej Namysłów.Wikipedia Liczba ludności: 16 297 (2008) Powierzchnia: 22,62 km² https://www.youtube.com/watch?v=ky0T587x5LM to miasto z dwoma galeriami handlowymi a niedlugo będzie trzecia

Gość gość
Jestem z Jeleniej Góry. Miasteczko ładne przyjemne ale niestety dziura ;) Nigdy bym sie nie osmielila spamowac linkami mojego miasteczka chociaz jest piekne i je kocham tak jak to robi przygłup z Namyslowa, nawet w tym miescie nie mieszkając tylko w jakims szambie Polkowskie. Bo w ten sposob mozna ludziom skutecznie obrzydzic nawet super miasto. Urodzilam sie w dziurze w dziurze mieszkam ;) nie chwale sie ani zale. Akceptuje ten fakt w 100 %

Gość gość
14:05 to naprawde imbecyl.autor wyraznie napisal,ze masz wstep wzbroniony.

Gość gość
Nie jestem imbecylem miałeś mnie nie obrażać

Gość gość
To prawda co pisze autor. Ja mieszkam jeszcze w dodatku w Mielcu, gdzie nie ma dominujących kobiet, nawet i tych komercyjnych. Więc będę musiał przeprowadzić się do większego miasta, prawdopodobnie do Krakowa.

Gość gość
Gość 14:10 ale chyba nie twierdzisz że Namysłów jest brzydki ja niedługo będę teraz w sierpniu niedaleko jeleniej góry bo jadę do Karpacza może jak będę przejeżdżać przez jelenią to ocenie czy jest ładne czy nie nie oceniam na razie bo jeszcze nie byłem :)

Gość gość
a mi sie nie podoba oferta kulturalna Krakowa. nie macie w zasadzie zadnych porzadnych koncertów dla "mlodziezy". same klasyczne dyrdymaly, Iglesias Smerfy na lodzie co to kuhwa jest? Wiekszosc topowych lub alternatywnych wykonawcow/zespolow wybiera W-awe, Pn kraju lub Slask. a wy tylko misteria, sacrum profanum czy zydowskie trele. tak jakby Kraków dalej tkwił mentalnie w średniowieczu. To jest dziwne miasto, niezbyt bliskie memu sercu.

Gość gość
fakt Kraków ma taki "posmak" kruchty. bardzo lubię to miasto, ale jednak czuć, że jest nieco na uboczu i czas tam inaczej płynie

Gość gość
Ps opole to dziura? Przecież w Opolu jest festiwal piosenki polskiej i gwiazdy z całej Polski tam przyjeżdżają więc dziura tak galeria sztuki współczesnej w Opolu nie jest gorsza od tych w Warszawie czy we Wrocławiu w Opolu są trzy teatry i nie są prowincjonalne bo są takie same tak samo wyposażone z takim samym wystrojem i są tak samo duże jak w Warszawie czy we Wrocławiu i tam są tak samo często jak we Wrocławiu i warszawie premiery mamy piękny ogród zoologiczny na wyspie Bolko mamy mnóstwo galerii sztuki opole to miasto knajp gdzie jest mnóstwo knajp w Opolu jest mnóstwo muzeów są kina jest filharmonia opolska itd więc wara od Opola opole to nie dziura Namysłów też nie...

Gość gość
kołbuc, k****a debilu, nadal nikt cię tu nie chce. wypyerdalaj z tego tematu zyebie

Gość gość
20:30 co jestem zyebem tak? Co boli cie to co boli cię to że ci wreszcie w końcu wbiłem ci szpile i wreszcie pierwszy raz w życiu ci udowodniłem że opole to nie dziura i co koorfa zatkało cie i co brak Ci argumentów co? Więc to ty w*********j gościu od homocwela...

Gość gość
Według mnie brak pracy, a co za tym idzie wysokie bezrobocie sprawia, że dane miasto jest dziurą.

Gość gość
a wg mnie przepis na dziurę to wyludnianie się miasta

Gość gość
20:34 czyli opole to nie dziura bo w Opolu bezrobocie wynosi 5 procent i ciągle spada i opole wbrew pozorom nie jest biedne bo opole to bogate miasto i opole to jedno z najbogatszych miast wojewódzkich w Polsce i jedno z najbogatszych miast w Polsce i opole w dochodzie w przeliczeniu na mieszkańca jest bogatsze niż Wrocław i co dalej twierdzisz że opole to dziura ps poczytaj powyższy temat o Opolu z 20:29

Gość gość
dziecko opole to JEST dziura, ale ułom twojego pokroju tego nigdy nie pojmie i dlatego nikt cię w tym temacie nie chce. zresztą z tego samego powodu wszystkie twoje tematy są kompletnie ignorowane. niniejszym koniec z odpisywaniem ci. żegnam

Gość gość 20 37
Nie pisałam o żadnym konkretnym mieście, jedynie ogólnie. Bezrobocie powoduje, że ludzie nie mają pieniędzy na życie, więc będą zmuszeni z niego wyjeżdżać w poszukiwaniu perspektyw.

Gość gość
Opole nie jest dziurą przed chwilą ci to udowodniłem ile razy mam ci to pisać ps w Opolu są takie same kina galerie sztuki taka sama filharmonia jak we Wrocławiu Warszawie Krakowie są takie same teatry grające tyle samo premier i takie same premiery w tym samym czasie co we Wrocławiu czy w Warszawie mamy tez koncerty itd mamy galerie sztuki muzea itd wszystko mamy więc podaj mi chociaż jeden powód dlaczego opole to dziura no skoro taki mądry jesteś to podaj jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć B ps nawet nie potrafisz uzasadnić czyli to ty nie potrafisz pojąć że opole to nie dziura ja ci to udowodniłem ps wara od Opola ty nie masz racji bo nigdy nie byłeś w Opolu będziesz mógł sie wypowiedzieć gdy pojedziesz do Opola a tak to wara od Opola

Gość gość
2016.10.11 Warszawa to jest to WYŚCIG SZCZÓRÓW cwaniactwo i buractwo na każdym kroku. Uczciwy człowiek nie ma co robic w tym zgniłym mieście gdzie rządzi tylko i wyłącznie pieniądz.

Gość gość
Skomentujcie moje wpisy o Opolu powyżej...

Gość gość
jak już wspomniano wpisy kołbuca, jako kompletnie głupie i nic nie wnoszące będą ignorowane.

Gość gość
Głupie tak x milion tak? Co? Co jest w nich głupiego ps ja c***isze ze opole to nie dziura głupku pisałem Ci to powyżej głupku wbij sobie to do łba...

Gość gość
to jest prawda; ja pochodze z Legnicy. Kocham to miasto i mimo, że nie mieszkam tam od 20lat, ale odwiedzam kilka razy w roku, to wiem, że to jest dziura. Jak napisałeś, teatr jeden, w dodatku silący się na oryginalność co powoduje, że tych sztuk nie da się oglądać. Kilka knajp na krzyż. Jak sobie wymyślę jazzowy koncert na żywo czy coś w tym stylu to klops. Filharmonia, opera (które lubię i korzystam tu gdzie mieszkam teraz) to wyprawa do wrocka czy warszawy. I to samo jest w zielonej górze, jeleniej górze, czy innych podobnych miastach, które odwiedzam. i w opolu chłopcze też. może ktoś o mentalności chłopca ze wsi może się opolem podniecać, ale ja mam wielu znajomych z różnych miast, również opola i wszyscy oni, mimo że opole lubią, jeżdżą i odwiedzają to zgodnie twierdzą, że jest to dziura

Gość gość
Ps gościu od homocwela moje wpisy nie są głupie ps a Opolu w teatrach są takie same tak samo dużo spektakli teatralnych oraz premier co we Wrocławiu te teatry nie różnia się od tych we Wrocławiu czy w Warszawie ps w Opolu są tez filharmonia opolska amfiteatr opolski festiwal piosenki polskiej mnóstwo muzeów mamy mnóstwo galerii sztuki w tym galerie sztuki współczesnej mamy mnóstwo knajp dnia i tygodnia i miesiąca by ci nie starczyło by je wszystkie odwiedzić wiem bo często jestem w Opolu ps nigdy tam nie byłeś to się nie wypowiadaj bo goofno wiesz ja mam rację że opole to nie dziura bo często tam jesteś ty tam nie byłeś więc nie masz racji i nie znasz miasta

Gość gość
Ps opole gościu od Legnicy to nie dziura bo opole jest podobnej wielkości co Legnica a Legnica ma jeden teatr a opole ma 3 teatry i Legnica nie ma filharmonii a opole ma filharmonie opole ma galerie sztuki w tym sztuki współczesnej ps opole to miasto wojewódzkie oraz opole ma uczelnie szkoły wyższe uniwersytet opolski politechnike WSB wszia itd ps i co to że jestem ze wsi to jestem gorszy tak ps ja często jestem we Wrocławiu byłem w Poznaniu i wielu innych miastach i mimo tego stwierdzam że opole to nie dziura ba jest nawet lepsze od Wrocławia...

Gość gość
gość dziś akurat twoje zdanie niewiele mnie interesuje (i wcale się nie dziwię, że autor tego tematu cię nie chce). miałam wątpliwą przyjemność widzieć kilka twoich tematów i wypowiedzi w cudzych tematach; nie mam wątpliwości, że jesteś świrem, a ja z wariatami nie zadaję się, nie dyskutuję i unikam

Gość gość
Nie interesuje cię tak moje zdanie przecież ja prawdę głupku pisze ps byłaś p***bo/legniczanko w Opolu? Ja akurat opole znam od dziecka i często jestem w Opolu i nie wmówisz mi że opole to dziura co do Legnicy to się zgodzę ps w Opolu mamy 3 teatry mamy filharmonie opolską mamy amfiteatr opolski mamy ogród zoologiczny a wy ani amfiteatru ani ogrodu zoologicznego Ani filharmonii nie macie a opole ma ps opole ma nawet skansen muzeum wsi opolskiej którego też nie macie nie macie elektrowni a opole ma i Wrocław z tej elektrowni bierze prąd ps mamy szkoły wyższe uniwersytet politechnike i kilka innych szkół wyższych a wy w Legnicy nie macie szkół wyższych ps opole ma muzeum Śląska opolskiego muzeum polskiej piosenki i wiele wiele innych muzeów opole ma też galerie sztuki współczesnej której w Legnicy nie macie więc opole to nie dziura