Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do staraczek

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, czy staracie się o dziecko mając kiepską umowę? Jakieś zlecenie czy na zastępstwo? I nie chodzi mi o umowę waszych mężów. Ja np. Mam umowę o zastępstwo do kwietnia i mam wyrzuty w sumie że sama jestem na zastępstwie a jak bym zaciążyła to bym poszła na chorobowe i pracodawca by szukał "zastępstwa za zastępstwo"? Masakra. I dlatego pytam jak jest u Was? Czy decyduje cie się na dziecko tylko jak macie normalną umowę o pracę czy nawet na takich beznadziejnych umowach?

Gość gość
Lepiej poczekaj do konca zastepstwa. Moj maz ma prace na stale. Staralismy sie po lyzeczkowaniu dlugo i nic. Dostalam nowa prace i przestalismy sie starac. Zdarzyl sie jeden raz i wpadlam. Oczywiscie prace stracilam. Oczywiscie najlepiej zajsc gdy ma sie stabilna sytuacje chyba ze nie ma szans na taka to wtedy trzeba przemyslec swoje finanse.

Gość gość
Dzięki, u Nas z finansami nieźle tylko jakoś tak głupio by było z tym zastępstwem zastępstwa. Ale jakbym zaciążyła w styczniu to bym dała radę przepracować na luzie do kwietnia? Jak myślicie? To by była moja pierwsza ciąża. Plusy takie: nikt by nie zauważył bo brzucha by nie było i dokończyłabym zastępstwo - sumienie czyste:D

Gość gość
Ja miałam umowę na czas nieokreślony i przepracowane 3 lata u tego pracodawcy.

Gość gość
wiesz pytanie brzmi dlaczego myslisz ze od razu zajdziesz ? ludzie zdrowi bez problemów np endokrynologicznych staraja sie czasami miesiacami wiec nie ma co zakładac ze w styczniu zaczniecie sie starac i bach bedziesz od razu w ciazy;) ja zaszlam majac umowe na okres próbny 3 miesieczna, wczesniej małam na 2 lata i staralam sie i starałam nie zachodzilam i jak znalazłam nowa prace z tą umową na okres próbny to zaszłam od razu w pierwszym miesiacu:) wiec na prawde tego nie przewidzisz ( u nas nie bylo problemów zdrowotnych, raczej za bardzo ja sie nakrecałam na ciaze)

Gość gość
Nie no jasne może będziemy starali się długo, ja nic nie twierdzę tylko chciałabym fair względem pracodawcy i tak sobie po liczyłam że od stycznia byłoby najlepiej bo nic nie będzie widać a jakbym zaszła w ciążę teraz to niestety w kwietniu brzuch już ogromny by był. Więc dlatego mówię o styczniu a jak się nie uda w styczniu tylko później to też fajnie bo i tak nikt nic nie zdąży zauważyć. Dlaczego to takie ważne? Kiedyś sobie myślałam ze jak zaciążę to pójdę na chorobowe ale teraz to przemyślałam i wolałabym pracować o ile będę mogła :) a jak będzie to czas pokaże:) najlepsze jest to że może już jestem w ciąży bo zaszA lało Nam się w tym miesiącu z mężem a dopiero potem wymyśliłam plan ze styczniem:D