Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

starac sie o dziecko gdy nie mam pracy na umowe o prace?

Polecane posty

Gość gość

Mam umowo zlecenie, przedluzane co miesiac. Caly czas szukam pracy o umowe, jednak nici z tego. Maz ma umowe o prace na czas nieograniczony i na reke dostaje 6tys. Z tego okolo 2350 idzie na wynajem mieszkania z rachunkami. Czy warto podjac starania w mojej sytuacji?

Gość gość
Trudna sytuacja. A ile macie lat? A oszczędności? Może jednak się starać i żyć z oszczędności a w międzyczasie niech mąż kombinuje:)

Gość gość
Ja mam 31 a maz 9msc mlodszy :)

Gość gość
Ja mam na czas nieokreślony i się obawiam bo w dzisiejszych czasach nie można niczego być pewnym. To już nie te czasy ze trzymają ludzi w pracy po 25 - 30lat. Ale zdecydowałam się. Mój mąż właśnie zmienił pracę bo poprzednią była bez perspektyw i słabo płatna. Zaczyna nam się układać dzięki Bogu w Niebie :-)

Gość gość
13:42-ile wg ciebie powinno sie zarabiac i ile miec odlozone zeby sie starac o dziecko? Autorko nie przejmuj sie takim gadaniem,w dupach sie tym babom poprzewracalo.Ja mam z mezem razem 6tys i mamy dwojke dzieci i nie,nie jestesmy zadna patologia.Na twoim miejscu bym pomyslala o dziecku.

Gość gość
Dodam ze mam 26 lat a mąż 25.

Gość gość
13:46 tobie się przewraca skoro Ty lubisz żyć od 1 do 1 nie znaczy że inni mają brać przykład z Ciebie. Dzieci to wydatek. Trzeba dbać i nie dawać na wycieczki szkolne na ciuchy itd. A nie ciągle pasztet wpierdzielac i odmawiać dziecku wszystkiego bo rodzice kasy nie mają.

Gość gość
Dbać o nie i dawać na wycieczki ciuchy itd * miało być.

Gość gość
nie! nie wolno ci się starać o dziecko! jak nie masz umowy o pracę to nie wolno bo nie będziesz miała finansowego zabezpieczenia a jak masz umowę o pracę to nie wolno bo bo wykorzystujesz pracodawcę i zus więc jesteś oszustką i złodziejką koło się zamyka - dzieci mieć nie wolno! dzieci możesz tylko w przypadku jeśli pochodzisz z bogatej rodziny i rodzina będzie cię sponsorować - chociaż nie! wtedy też będziesz złodziejką i naciągaczką - wychodzi na to że jeżeli Polska ma być honorowa to nie może rodzić dzieci!

Gość gość
Tu autorka, ja chce miec umowe o prace, zeby pozniej miec macierzynskie, nie chce zerowac na mezu. A te 2350zl msc to jest na mieszkanie z rachunkami typu prad, woda, ogrzewanie i internet. Nie licze rachunkow za telefony, leki itp.

Gość gość
Wiesz gdyby kazdy mial takie podejscie jak ty,to ten kraj juz dawno by przestal istniec.No to slucham,ile wg ciebie powinnam zarabiac?Ja nie rozpuszczam moich dzieci,nie musza miec iphonow,srajfonow i innych gadzetow.Chodza na zajecia dodatkowe,wyjezdzaja na wakacje,chodza do kina,basen.I nie,nie wp*****lam caly tydzien pasztetowej.Moze zejdz troszke na ziemie i zobacz,ze zyja w tym kraju normalne rodziny,ktore zarabiaja nie tylko najnizsze krajowe albo po 10 tys.

Gość gość
i maz duzo pieniedzy rozwala na puby, wyjscia z kolegami. Za tenis i akcesoria/ciuchy sportowe placi duzo.

Gość gość
Ja nie mówię o iphonach więc NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. ciuchy wycieczki szkolne jedzenie kino it takie podstawowe zaspokojenie potrzeb PODSTAWOWYCH. Pani madralinska :-/ wroc do szkoly i sie doszkol. A baby to masz w nosie TFU! !!

Gość gość
13:52-dobitnie napisane i masz racje.Wg niektorych to nie powinno sie miec wcale dzieci tak jak pisalas.

Gość gość
Tu jeszcze raz ja autorka. Nie pisalam, ze z mezem mamy rozdzielnosc majatkowa. Jesli chodzi o oszczednosci to swoich mam okolo 20tys. Gdybym miala liczyc na oszczednosci to moze z 50tys moich by mnie sklonilo do tego zeby na spokojnie sie starac..

Gość gość
13:58-no przeciez napisalam,ze z tych 6 tys na to wszystko co wypisalas mi starcza!A ty nadal nie odpowiedzialas ile wg ciebie powinni zarabiac ludzie zeby zakladac rodziny?

Gość Gość1234569
Przecież będziesz mieć macierzyńskie z up... Nie dużo bo 1tys ale zawsze to pieniądz.

Gość gość
gość dziś Tu autorka, ja chce miec umowe o prace, zeby pozniej miec macierzynskie, nie chce zerowac na mezu xxx aha! czyli chcesz żerować na społeczeństwie tak? na twoje macierzyńskie składają się podatnicy złodziejko!!!

Gość gość
Autorko, będziesz miała macierzyńskie bo teraz każda dostaje bez wyjątku :)

Gość gość
Heh ale sama mówisz że masz 6 tys. Z mężem co miesiąc więc masz coś pewnego to łatwo Ci mówić.

Gość gość
co to znaczy "nie żerować na mężu"??? on będzie z jaj spuszczał a obcy ludzie mają za to płacić jego krowie???

Gość gość
Pracuje od lat, co poradze, ze mam smieciowke za smieciowka?? Tzn, ze macierzynskie mi sie nie nalezy??

Gość gość
Hahaha wlasnie,na mezu nie chce zerowac,ale na obywatelach owszem?

Gość gość
Ja myślę że powinniście się starać:) stać Was na luza a ty zdążysz się jeszcze napracować:) a póki młoda jesteś to za dzieciaka się bierz:D

Gość gość
bosze, pisalam, ze pracuje od wielu lat i ktos wymysla, ze zeruje na obywatelach??? Gdyby nie bylo tych smieciowek sprawa bylaby jasna.

Gość gość
Kobieto opanuj się!! Jaka złodziejko, jakie żerowanie na społeczeństwie! Przecież napisała, że pracuje i czy to jej wina że mamy takie g*******e prawo i toleruje się umowy śmieciowe? Nawet gdyby nie pracowała to co cie to obchodzi? Co tak jadem zioniesz, sama nie możesz zajść w ciążę czy co?

Gość gość
Przecież teraz na zleceniu dostaniesz 1000 zł macierzyńskiego.

Gość gość
Starajcie się bo jeśli nie teraz to kiedy? Może okazać się, że zejdzie wam trochę i żeby nie było za późno. Napracować się jeszcze zdążysz, a teraz pora na dziecko. Powodzenia.

Gość gość
Wiadomo ze lepiej mieć normalną umowę i nie najgorsze zarobki a potem dziecko ale jak nie jesteś w stanie znalesc to ile będziesz czekać? Ja do końca nie rozumiem jak można w wieku 30lat nie mieć nirmalnej pracy? Więc pewnie jest bardzo ciężko znalesc. 6tys jest ok dla rodziny. Ale będziesz jeszcze długo uzależniona od męża.

Gość gość
14h31 Mialam wczesniej umowe o prace przez okres 3lat pozniej przyszla redukcja etatow, dzis ta firma juz nie istnieje. Od tamtego czasu mam smieciowki.