Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomozcie, chodzi o moja ciaze

Polecane posty

Gość gość

22 lipca zrobiłam test-pozywny, 24 powtorzylam-rowniez 2 kreski. Poszlam na bete 25 i była wartość 568. Z wynikiem udałam się do lekarza. Było widać tylko powiększone endometrium wskazujące na wczesna ciaze i z bety wychodzil 4 tydzień. Dostalam zaświadczenie do pracy, bo teraz dużo nadgodzin, a pracuje fizycznie w markecie. Ogolnie szybko zaczelo mnie mdlic, zle się czuje, jestem spiaca, często jest mi zimno. 1 sierpnia w pracy czułam się podle, wiec kazali mi isc do lekarza. Mojej gin nie było, dostałam się do innej i ona widziala tylko pęcherzyk. Zaczela straszyć, ze to niedobrze, ze powinno być cos widać więcej. Do mojej lekarki jestem zapisana teraz na piątek. Czy będzie już cos widać więcej? Do tego mam problem w pracy, na moim dziale nie mogę być, pracodawca naciska bym poszla na L4 (wszystkie ciężarne u nas już od 5-6 tygodnia szly). U nas nie ma lekkich dzialow, straszy, ze da mnie na wykładanie towarów i na kasy, do tego chce mi zmienić zmiany w pracy. Do tej pory na swoim dziale (mieso, wędliny, sery, ryby,wyroby własne itd.) miałam zmiany inne niż maz, dzięki czemu nie oddawałam całej swojej wyplaty na nianie dla naszego syna. Po prostu kierownictwo chce wymusić na mnie L4. Stresuje się bardzo, bo nie dość, ze tamta nie moja gin sugerowala puste jajo płodowe, to jeszcze w pracy na mnie naciskają.

Gość gość
Wiesz co, pewnie to tak, że tamta ginekolog Cie nie zna i nie chciała wystawić Ci L4, stąd Cię nastraszyła. Na tym etapie to było za wcześnie, żeby coś więcej zobaczyć. Idź na spokojnie do Twojej lekarki, teraz powinno być już wszystko ładnie widać. Lekarka CIę uspokoi i da zwolnienie;)

Gość gość
Mam taka nadziej****ardzo się denerwuje.

Gość gość
U mnie w 5tyg. też było widać tylko pęcherzyk. Lekarz nastraszył mnie, że powinno być widać więcej. 4 dni później byłam już u innego lekarza, było widać zarodek i bijące serce :-) Teraz jestem w 4 miesiącu. Nie martw się. A na zwolnienie może rzeczywiście lepiej pójść, skoro pracujesz fizycznie. Ja też poszłam szybko na L4, miałam takie mdłości i wymioty, że nie dałam rady pracować

Gość gość
Serce zaczyna bić koło 6 / 7 tygodnia. Teraz będzie widać więcej u mnie na tym etapie też był tylko pęcherzyk. Głowa do góry autorko