Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość23

POZYTYWNY czy NEGATYWNY

Polecane posty

Gość gość23

Witam robiłam dzisiaj rano test wynik pozytywny. Dla pewności po południu zrobiłam jeszcze dwa ale wyszły negatywne nie wiem co myśleć :/. Ciąża czy może jednak nie? Któraś z was miała tak samo?

Gość gość
pamiętaj że wynik z popołudnia może być nieprawdziwy. Jeśli ciąża jest bardzo młoda, rozcieńczony mocz może sprawić że wynik będzie negatywny, chociaż w ciąży jesteś. Dlatego na początku przy podejrzeniu ciąży test robi się zawsze rano, z pierwszego moczu, który nie jest rozcieńczony i dzięki temu wykrywamy wcześniejszą ciążę. Proponuję odczekać tydzień i powtórzyć test (rano), po czym udać się do ginekologa, chociaż jak dla mnie to jasne że w ciąży jesteś. Gratuluję. Ps. Ja właśnie tak miałam jak Ty. rano pozytywny, po południu 2 negatywne. 2 tyg później już wiedziałam na pewno że jestem w ciąży :)

Gość gość23
Dziękuję ! Mam nadzieję że to faktycznie ciąża :).Powtórzę test za jakiś czas do ginekologa też się wybiorę ;) Szkoda że nie mogę wstawić zdjęcia testu :/

Gość gość
możesz wrzucić tu linka do fotki -wrzuć zdjęcie na fotosik i daj tu link.

Gość gość
Hej. Też tak miałam, słaba druga kreska, po południu (oczywiście tego samego dnia polecialam do apteki po kolejny test:) i negatyw... Jednak coś nie dawało mi spokoju i po dwóch dniach zrobiłam kolejny test, także blada druga kreska, zrobiłam bhcg i okazało się, że ciąża. Także zrób później jeszcze jeden dla pewności.

Gość gość
pozytywny. Zrób jutro z rana kolejny test i pewnie kreska bedzie wyraźniejsza. :)

Gość gość23
Dokładnie nie daje mi to spokoju ... jak zrobię jutro z rana to będzie za wcześnie? @ mam mieć 23.08

Gość gość
Może być trochę wcześnie... Wyjdzie albo negatyw albo kolejna blada kreska. Mi taka slabiutka kreseczka wychodziła nawet kilka dni po spodziewanym terminie @. Ale ja bym pewnie i tak zrobiła kolejny z samego rana bo ten jeden "pozytywny" test siedział by mi w głowie :)

Gość gość23
Mam jednak nadzieję że będzie ciąża :). Może ten jedyny to znak żeby zrobić kolejny jakaś nadzieja zawsze jest ;). Trzymajcie kciuki :D

Gość gość
Oczywiście trzymam kciuki! :) u mnie ta słaba kreska niestety nie wrozyla nic dobrego bo kilka dni później poronilam i do tej pory się już nie udało ale życzę aby u ciebie było inaczej. Jesteś jeszcze parę dni przed spodziewana @ a już "coś" wyszło wiec bądź dobrej myśli :)

Gość gość
Moim zdaniem ciaza

Gość gość23
Przykro mi ale na pocieszenie powiem ze wynik negatywny. Trudno. Uda man się innym razem ;-)

Gość gość
Aż dziwne, bo ta kreska wcale taka blada nie była

Gość gość23
Zgadza się - dziwne bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Jak by nie było ciąży to na teście nie wyszły by 2 kreski. Totalnie nie wiem co myśleć. Teraz zostaje tylko czekać na @

Gość gość
Poczekaj na termin @ i zrób bete. Testy są do du... w dużo przypadkach ciąża była a testy wychodziły nawet 10 dni po terminie negatywne. ;)

Gość gość23
Teraz będę siedzieć jak na szpilkach i jak na złość pewnie będzie @ i rozczarowanie :( myślę tylko dlaczego wyszedł + a reszta na - :/

Gość gość
Jak @ przyjdzie, to pewnie ciąża biochemiczna, bo z nikąd by się ta kreska nie wzięła

Gość gość23
Nie mam pojęcia. Test który wykonałam pokazuje ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia(wyszedł pozytywny) a ten o teraz robiłam piszą żeby najlepiej zrobić 1dzień po @(wyszedł negatywny) więc nie wiem czy to ma jakiś związek? Może zbyt niski poziom hormonu jest? Kupie jeszcze jeden test, ten który wyszedł + może jednak ... ?

Gość gość23
Czy któraś z was korzystała z tych testów?

Gość gośćizza
Nie używałam żadnego z nich ale słyszałam ze sa chujowe. Kolejny test zrób tym samym który wczesniej pokazał blada kreskę. Pewnie jest bardziej czuly- przeczytaj ulotkę.

Gość gość23
Czytałam ulotkę - ten co wyszedł pozytywnie wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia - te co wyszły negatywne 1 dzień po @ może tak jak mówisz są za mało czułe?

Gość gość
zrob jutro rano jeszcze raz i napisz jaki wynik :)

Gość gość23
Teraz zaczekam na @ (23.08) bo kota można dostać od tej niepewności :/.

Gość gośćizza
To na pewno ten czulszy wczesniej wykryl Twoja ciaze :) mysle ze mogę ci juz gratulować. Jesli jestes niecierpliwa to zrób betę i będziesz miała pewność. Mój test pokazal blada kreskę 4 dni przed @ a 2 dni przed @ wyszla pozytywna beta. Mam nadzieje ze będzie dobrze :)

Gość gość
Dokładnie, ten bardziej czuły pozytywny, ten drugi dopiero większe stężenie hcg pokaże. Ale ja bym poczekała do @ , zrobiła kolejny test, ewentualnie beta. Co do samych testów, to chyba z rossmana są? Ja taki zrobiłam dzień przed spodziewaną @, wyszedł pozytywny, lekarz potwierdził ciążę. To był ten mniej czuły

Gość gość
Zaczekam do @ tyle wytrzymam, tylko mam obawy ze jednak ta @ dostanę :( testy kupione w aptece a teraz jak na złość tego strumieniowego nie było :/ Teraz tylko czekać. Na pewno się odezwę jaki wynik. Dziękuję sama również będę trzymać kciuki :-)

Gość gość
mam nadzieje ze ci się uda. a jeśli cie poboluje brzuch jak na @ to się nie martw ze już będzie @ bo mnie tak pobolewało a jednak w ciąży bylam :)