Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość931

Mam problem.

Polecane posty

Gość gość931

Witam, mam taki problem. Mam nieregularne miesiaczki tak ok. 28-45 dni cykl. To tak ciężko zajść w ciąży? Staramy się o dziecko od lipca. Myslalam ze mi sie udalo a jednak nie bo wczoraj dostalam okres i jestem strasznie zalamana :( czy ktos ma podobna sytuacje? Czy trzeba brac kwas foliowy czy do ginekologa najlepiej? Od dzisiaj jestem w zlym humorze ;( a ja nie mam czasu isc do gina i ciagle pracuje :( moze jakis sposob na zajscie w ciazy? :(

Gość Mama jedynaka
Oczywiscie ze najpierw ginekolog plus badania i leki na uregulowanie cykli.

Gość gość931
Mama jedynaka : a chciałabym wiedziec czy najlepiej do prywatnego gina czy gin z NFZ ? Bo juz sama niewiem ktory .

Gość gość
my tez sie staramy juz 2 cykl i nic.. okres jak z wegarku co 30 dni owu jest, wszystko ok i nie ma ciazy poki co :( ale juz zrobilam badania i ide do endo z nimi na zbicie tsh i chodze prywatnie wszedzie mimo, ze nie mam az tyle kasy

Gość gość
Ty nigdy u ginekologa nie byłaś, że takie pytania zadajesz? I jakie "staramy się od lipca" jak jest dopiero połowa sierpnia. Z nieregularnym okresem da się zajść w ciąże - ale to zależy co się dzieje w organizmie. Z reguły takie rzeczy się wie jak sie chodzi nawet na rutynowe badania do gina. Co do NFZ - wszystko zależy od lekarza, czasem prywaciarze wysępiają kasę a na nfz trafisz na super, a czasem na nfz Cię oleje, a prywaciarz będzie fajny. Ale no jeśli chodziłaś do ginekologa to raczej powinnaś to wiedzieć.

Gość Mama jedynaka
Na NFZ bedziesz czekac 3 msc na wizytę na ktorej lekarz powie Ci żebyś przyszła jak minie rok starań. Prywatnie dostaniesz sie od razu, zrobi wywiad, powie jakie zrobic badania i wyjdzie co jest nie tak - u mnie tak było. A kwas foliowy zacznij brac od razu.

Gość gość931
Pomylilam sie to od czerwca sie staramy a nie od lipca. Jak mi skonczy okres to sprobujemy jeszcze raz i jak we wrzesniu znowu dostane okres to od razu pojde do prywatnego gina, porozmawiam jak to bedzie. A jaki kupić najlepiej kwas foliowy?

Gość gość
Autorko doucz sie najpierw troche moze.Po roku staran mozna stwierdzic,ze cos trzeba wiecej zrobic.A ty dopiero od dwoch miesiecy sie starasz.I na dodatek nie wiesz nawet gdzie kupic kwas foliowy???Serio???

Gość gość
gość wczoraj Autorko doucz sie najpierw troche moze.Po roku staran mozna stwierdzic,ze cos trzeba wiecej zrobic.A ty dopiero od dwoch miesiecy sie starasz.I na dodatek nie wiesz nawet gdzie kupic kwas foliowy???Serio??? X Niestety osoba powyżej ma rację. Co to za starania, raptem 2 miesiące. Nie wiesz gdzie iść do ginekologa, nie wiesz co to apteka. Może powinnaś iść na podwórko poskakać z koleżankami z gimbazy w gumę, albo robić fikołki na trzepaku?